Πόσο συχνά πρέπει να κόβετε -μόνες στο σπίτι- τα μαλλιά σας; Και πώς;

poso-suxna-prepei-na-kobete-mones-sto-spiti-ta-mallia-sas-kai-pos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Mια διάσημη hair stylist δίνει τις πιο χρηστικές συμβουλές «κομμωτηρίου» για κάθε μέγεθος ή στυλ μαλλιών.

Καμία άλλη εβδομάδα υπομονής για το πότε και πώς θα ανοίξουν κανονικά τα hair salons. Ούτε άλλες μαντεψιές για «αυτοσχέδιες» επεμβάσεις κουρέματος εντός σπιτιού. Αν είστε σαν τις περισσότερες γυναίκες του πλανήτη, βιώνοντας την θλιβερή υποχρέωση να τριμάρετε μόνες σας τις ατίθασες τρίχες και την ψαλίδα, με σκοπό να διατηρήσετε την υγεία και τη φόρμα των μαλλιών σας μόνες στο σπίτι, η influencer κομμώτρια Leigh Hardges έχει τις σωστές συμβουλές.

«Ακόμα κι αν θέλετε οι πλεξούδες σας να μεγαλώνουν με μεγαλύτερη ταχύτητα, ή εάν επιθυμείτε να αναζωογονήσετε την εικόνα των μαλλιών σας γενικώς, ο χρυσός κανόνας λέει: “Μην κάνετε τίποτε με ένα ψαλίδι, εάν δεν εξετάσετε με ακρίβεια το μήκος, τον όγκο και το σχήμα της κουπ σας», λέει η Hardges, συμβουλεύοντας: 

- Εάν έχετε κοντά μαλλιά, το σίγουρο είναι ότι θέλετε να τα κόβετε όσο πιο συχνά γίνεται, με σκοπό να διατηρήσετε το επιθυμητό στυλ σας. Και αυτό, ίσως είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, μιας και το κοντό κούρεμα διευκολύνει το ψαλίδισμα των λίγων ατίθασων τριχών περιμετρικά του κεφαλιού, όσο και το τριμάρισμα στο πίσω μέρος, κοντά στον αυχένα. «Εάν έχετε τα κατάλληλα αξεσουάρ κομμωτικής μέσα στο σπίτι, όπως ένα επαγγελματικό ψαλίδι και ένα  trimmer με εναλλασσόμενες κεφαλές -συνδυαστικά με ένα επιδέξιο χέρι-, ένας εβδομαδιαίος “καθαρισμός” είναι θεμιτός», λέει η Hardges. 

Από την άλλη πλευρά, οι αλλαγές στις μεσαίου μήκους κουπ -όπως το καρέ- είναι περισσότερο αισθητές όσο περνούν οι εβδομάδες αποχής από το κομμωτήριο, μιας και τα μήκη σε διαφορετικά σημεία του κεφαλιού μεγαλώνουν ανόμοια. «Ωστόσο και εδώ, το πρόβλημα λύνεται εύκολα με μερικές ακριβείς  οριζόντιες ψαλιδιές στα πλαϊνά της κουπ -ώστε να μειώσετε το φριζάρισμα και τις ξηρές τρίχες που δημιουργούν ψαλίδα-, συνδυαστικά με έναν έλεγχο του όγκου μαλλιών στην κορυφή του κεφαλιού. Σε κείνο το σημείο, θα χρειαστείτε μια χτένα για να ανορθώσετε όλα τα μαλλιά προς τα πάνω, επιλέγοντας μικρές και προσεκτικές ψαλιδιές, πάλι με οριζόντια φορά», συμβουλεύει η hair stylist, τονίζοντας: «Αποφύγετε επιπλέον ψαλίδισμα σε χρονικό διάστημα μικρότερο από τις έξι εβδομάδες».

Εάν έχετε μακριά μαλλιά και δεν θέλετε να χάσετε ούτε χιλιοστό από κάθε μπούκλα σας, η Hardges προτείνει: «Όσον αφορά στο ψαλίδισμα, επικεντρωθείτε μόνο στις άκρες των μαλλιών σας ώστε να μειώσετε την πιθανή ψαλίδα, μια κίνηση που μπορεί να εφαρμόζεται μια φορά το μήνα». 
Αλλά για να μπορέσετε να διατηρήσετε και να επιμηκύνετε ακόμη περισσότερο τα μακριά μαλλιά σας, η hair stylist επιμένει πολύ στην αύξηση κατανάλωσης κατάλληλων πρωτεϊνών και σιδήρου. «Επειδή τα μαλλιά αποτελούνται κυρίως από πρωτεΐνες, χρειάζεστε επαρκείς ποσότητες στην ημερήσια διατροφή σας, ειδάλλως οι τρίχες σας θα είναι ξηρές, εύθραυστες και αδύναμες. Αν η διατροφή σας έχει σοβαρή έλλειψη σε κερατίνη (την πρωτεύουσα πρωτεΐνη για υγιή μαλλιά), μπορεί να παρουσιάσετε περιορισμένη ανάπτυξη του τριχωτού της κεφαλής ή και τριχόπτωση». 
Ταυτόχρονα, η Hardges συστήνει μια εβδομαδιαία κούρα με αιθέρια έλαια, καθώς βοηθά τα μαλλιά να τραφούν και να γίνουν υγιή και δυνατά, περιορίζοντας στο ελάχιστο το φριζάρισμα. «Βάλτε λίγες σταγόνες έλαιο αργκάν, λάδι καρύδας, αμυγδαλέλαιο ή και απλό ελαιόλαδο στην παλάμη του χεριού σας και εφαρμόστε το στις ρίζες και στις απολήξεις των τριχών, αφήνοντας το έλαιο να δράσει για 25 λεπτά. Μετά, λουστείτε, ξεβγάλτε και απλώστε conditioner. Στεγνώστε τα μαλλιά σας χωρίς να εφαρμόσετε θερμότητα, τυλίγοντάς τα με μια απαλή πετσέτα για 15 λεπτά».

THE BEAUTY TEAM