Ο κρυφός σύμμαχός σας για ομορφιά άμεσης δράσης

o-krufos-summaxos-sas-gia-omorfia-amesis-drasis
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2021

Μια μάσκα με υαλουρονικό οξύ μπορεί να κάνει την μεγάλη διαφορά που ζητάτε, μέσα σε δέκα λεπτά της ώρας.

Είναι αλήθεια ότι τόσο ο παγερός χειμώνας όσο και το έντονο στρες που περιβάλλει βιώνετε εξαιτίας της πανδημίας, αποτελούν τους μεγαλύτερους εχθρούς της επιδερμίδας σας. «H άσχημη αίσθηση μιας επιδερμίδας με ορατά σημάδια “απογύμνωσης” από την απαιτούμενη ενέργεια και ακτινοβολία, είναι ένα πρώτο σημάδι μιας πολύ έντονα στρεσαρισμένης επιδερμίδας, ειδικά τους χειμωνιάτικους μήνες. Και όσο σε πιο μεγαλύτερη ηλικία βρίσκεστε τόσο τα συμπτώματα μεγεθύνονται, προσθέτοντας στο πρόσωπό σας μεγαλύτερη αίσθηση κούρασης απώλειας φυσικής υγρασίας, εξαιτίας της ραγδαίας μείωσης της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης», λέει η Dr. Rachel Nazarian, δερματολόγος με έδρα στη Νέα Υόρκη. «Και αυτό είναι πολύ ενοχλητικό τις στιγμές που θέλετε να νιώθετε όσο πιο χαρούμενη και αισιόδοξη γίνεται, μέσα σε ένα πρόσωπο φωτεινό και ξεκούραστο». 
Για εκείνες ακριβώς τις περιπτώσεις, υπάρχει ένας πολύ καλός σύμμαχος, που μπορείτε να επωφεληθείτε από τα οφέλη του μέσα σε μόνο δέκα λεπτά της ώρας. Είναι μια κατάλληλη μάσκα ομορφιάς. 

«Όταν ψωνίζετε μια μάσκα προσώπου, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχει μια τεράστια ποικιλία συστατικών, τα οποία όλα έχουν αρκετές δυνατότητες να τονώσουν το δέρμα σας, ωστόσο, σπάνια θα πετύχετε εκείνη τη μάσκα που θα ταιριάζει απόλυτα στις προσωπικές σας ανάγκες. Αλλά υπάρχει μια κατηγορία μασκών προσώπου, που κάνουν τη διαφορά σε κάθε τύπο δέρματος: αυτές που περιέχουν υαλουρονικό οξύ», λέει η Dr. Nazarian, και εξηγεί: «Μην σας τρομάζει η λέξη “οξύ”, μιας και το υαλουρονικό οξύ δεν θα προκαλέσει καμία διάβρωση στο δέρμα σας, αντίθετα θα του προσφέρει λάμψη και ενυδάτωση. Το υαλουρονικό οξύ παράγεται εκ φύσεως στο σώμα και το δέρμα, ωστόσο, οι φυσικές πηγές του μειώνονται κατά τη διάρκεια του 24ώρου -κυρίως εξαιτίας του στρες και των εξωτερικών επιθέσεων που δέχεται η επιδερμίδα-, ενώ με το πέρασμα του χρόνου, τα μόρια του υαλουρονικού οξέος διασπώνται ραγδαία και αδυνατούν να παραχθούν φυσιολογικά, οδηγώντας σε μια εικόνα έντονα και μόνιμα αφυδατωμένου και εύθρυπτου δέρματος, με προδιάθεση στη δημιουργία ρυτίδων».

Η Dr. Nazarian τονίζει ότι μια μάσκα με υαλουρονικό οξύ μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακριβώς τη στιγμή που χρειάζεστε το πρόσωπό σας να δείξει όσο φρέσκο και υγιές επιθυμείτε. «Μετά από δέκα λεπτά εφαρμογής μιας μάσκας με υαλουρονικό οξύ -ανεξάρτητα από τη φόρμουλα, σε μορφή gel, κρέμας ή υφασμάτινης-  η επιδερμίδα σας θα ξαναβρεί τη λάμψη της άμεσα και θα καταστεί ανθεκτική απέναντι στο στρες όλη την ημέρα», συμβουλεύει η δερματολόγος, δίνοντας μερικές ακόμη επιστημονικές πληροφορίες γύρω από την χρησιμότητα του υαλουρονικού οξέος στην επιδερμίδα: «Σχεδόν το μισό από το υαλουρονικό οξύ του σώματος βρίσκεται στο κολλαγόνο του δέρματος και είναι λογικό να διαδραματίζει ένα ζωτικό ρόλο σε αυτό. Βοηθά στο να διατηρήσει πάνω από 1000 φορές το βάρος του σε νερό μέσα στα κύτταρα, κάνοντάς το έτσι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα. Στην πραγματικότητα καμία άλλη βιολογική ουσία δεν μπορεί να διατηρήσει τόσο νερό οδηγώντας σε αυξημένη απαλότητα, χαλάρωση και μείωση των ρυτίδων, ενώ εξίσου σημαντική είναι η ικανότητά του να αφαιρεί απόβλητα από τα κύτταρα. Σήμερα το υαλουρονικό οξύ θεωρείται εξίσου σημαντικό με το κολλαγόνο. Η πιο κοινή εφαρμογή του είναι σε ενέσιμες θεραπείες αντιγήρανσης, όμως δεν υπολείπονται σε οφέλη τα καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, ιδιαιτέρως οι μάσκες προσώπου». 

THE BEAUTY TEAM