H 55χρονη Cindy Crawford αποκαλύπτει τη συνταγή για χαρούμενα γενέθλια

ta-apla-mustika-omorfias-kai-eueksias-tis-pio-seksi-ixthuos-olon-ton-epoxon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 01 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Τα απλά μυστικά ομορφιάς και ευεξίας της πιο σέξι Ιχθύος όλων των εποχών.

Κατέχοντας τον τίτλο του πιο ακριβοπληρωμένου μοντέλου όλων των εποχών, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, και έχοντας πρόσφατα ανακηρυχθεί ως μια από τις 100 πιο σέξι γυναίκες του πλανήτη από το περιοδικό Men’s Health, η Cindy Crawford, δεν φοβάται να σβήνει κεράκια. Στις 20 Φεβρουαρίου, το πρώην top model έσβησε 55 από δαύτα, λέγοντας: «Μπορεί όλα να αλλάζουν όσο περνούν τα χρόνια, το δέρμα, τα μαλλιά, το σώμα. Αλλά όσο εξακολουθώ να τα φροντίζω όπως πρέπει, τίποτε δεν μπορεί να με απογοητεύσει και να με κρατήσει μακριά από τη χαρά της ζωής». 

Όπως αποκαλύπτει η ίδια, η πεζοπορία, οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις και η γιόγκα είναι για αυτήν μια καθημερινή ρουτίνα. «Μου αρέσει πολύ η αίσθηση που μου δίνουν η γιόγκα και το τζόκινγκ, αλλά το ίδιο απολαμβάνω και τις κλασικές ασκήσεις γυμναστικής για ενδυνάμωση των μυών μου», λέει η Crawford. «Τρεις φορές την εβδομάδα θα αφιερωθώ στο πρόγραμμα που μου επιβάλλει ο προσωπικός προπονητής μου, με ασκήσεις όπως push-ups, stepper, καθίσματα και ελεύθερα βάρη. Τα Σαββατοκύριακα αυξάνω την ένταση με αερόβιες ασκήσεις και πεζοπορία ή ποδηλασία. Τώρα που τα παιδιά μου μεγάλωσαν, έχω όλο το χρόνο να αφιερωθώ αποκλειστικά στον εαυτό μου».

Η Cindy δήλωσε επίσης ότι είναι οπαδός της εντατικής φροντίδας του δέρματος και των μαλλιών της. «Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρησιμοποιώ πολλά καλλυντικά προϊόντα. Δυστυχώς, τα μαλλιά μου δεν είναι τόσο πυκνά όσο ήταν παλιά και οι βαφές έχουν καταστρέψει την ποιότητα της τρίχας. Γι’ αυτό αποφεύγω να τα στεγνώνω και να τα ισιώνω με θερμαντικά εργαλεία. Αντ’ αυτού, επιλέγω να τα δένω σε έναν χαλαρό κότσο πάνω από το κεφάλι αφήνοντάς τα να στεγνώσουν φυσικά, κρατώντας μέσα τους όλη την υγρασία και την ενυδάτωση».  

Αλλά το πιο αγαπημένο της τελετουργικό ομορφιάς, λαμβάνει χώρα μέσα σε μια υπέρυθρη σάουνα, που έχει εγκαταστήσει στο σπίτι της. «Όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί έχουν την ανάγκη της υπέρυθρης ακτινοβολίας για να ζήσουν και να αναπτυχθούν. Και η λειτουργία μιας τέτοιας σάουνας αποσκοπεί ακριβώς σ’ αυτό», λέει η Crawford.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η λειτουργία της υπέρυθρης σάουνας βασίζεται στην υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία είναι υπεύθυνη για τη μεταφορά της θερμότητας από τον ήλιο, και η οποία διαχωρίζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία -εκείνη που προκαλεί τις βλάβες στους ιστούς. 
Αντίθετα, η υπέρυθρη ακτινοβολία είναι ένα φυσικό μέσο που χρησιμοποιείται ευρύτατα από τους φυσικοθεραπευτές, αλλά και άλλους επιστήμονες υγείας, κατά τη διάρκεια των θεραπευτικών συνεδριών, για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων –ακόμη και ως μέθοδος αντιγήρανσης.

«Μετά από 30 λεπτά εκεί μέσα, συντροφιά με ένα καλό βιβλίο, βγαίνω έξω σαν μια εντελώς ολοκαίνουργια γυναίκα, χωρίς έξτρα χρήση καλλυντικών και αντιγηραντικών θεραπειών. Παρά μόνο, μια διπλή δόση ενυδατικής κρέμας σε πρόσωπο και σώμα», γράφει η Cindy.

THE BEAUTY TEAM