Ο Jonah Hill μίλησε ανοιχτά για το bullying που βιώνει ως παχύσαρκος

o-Jonah-hill-milise-anoixta-gia-to-bullying-pou-bionei-os-paxusarkos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 03 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Απαξιώνοντας τα ντροπιαστικά σχόλια εφημερίδας, έκανε μια ισχυρή δήλωση για αποδοχή της εικόνας του σώματος κάθε παχουλού στον κόσμο.

Από όλες τις μακρές συζητήσεις στα social media σχετικά με την αυτο-αποδοχή και όχι την κρίση των ανθρώπων με βάση την εμφάνισή τους, η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα του εκφοβισμού και των διακρίσεων σχετικά με το βάρος ενός ατόμου βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα. Και μπορεί το περιοδικό Sports Illustrated να ήταν το πρώτο που τόλμησε να φωτογραφίσει με μαγιό το γνωστό plus-size μοντέλο Hunter McGrady τον περασμένο Σεπτέμβριο, σπάζοντας το κατεστημένο των καλλίγραμμων προτύπων (του), εντούτοις, η πιο μεγάλη είδηση κάθε φορά στα media είναι το πώς κατάφεραν να χάσουν τα κιλά τους και να χωρέσουν στα στενά φορέματά τους οι celebrities.

Και είναι γεγονός ότι στις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές οι αδύνατοι και γυμνασμένοι ηθοποιοί εξακολουθούν να είναι οι καλοπληρωμένοι πρωταγωνιστές, με τους λίγο έως πολύ παχύτερους να επιλέγονται σε ρόλους που βγάζουν γέλιο από το φυσικό τους «κουσούρι» και μόνο. 
Υπάρχει όμως ένας ηθοποιός, ο οποίος αρνείται να ντροπιάζεται πλέον. Παρά το γεγονός ότι είναι ένας καθιερωμένος σταρ του Χόλιγουντ -με δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ-, ο Jonah Hill εξακολουθεί να προσελκύει την προσοχή του κοινού για το μέγεθός του. Εάν χάσει βάρος, χαίρει θαυμασμού (όπως το 2017, που φωτογραφήθηκε για τα εξώφυλλα πολλών ανδρικών περιοδικών). Αν επιστρέψει στα παλιά πολλά κιλά του, ξεκινούν οι ομοβροντίες. Και όταν κάτι τέτοιο συνέβη πρόσφατα από ένα μεγάλο διαδικτυακό ταμπλόιντ, ο Hill απάντησε με θάρρος και σοβαρότητα στην γελοία κριτική, απευθυνόμενος σε όλους τους ανθρώπους που ντρέπονται να κυκλοφορήσουν με μαγιό στην παραλία. 

Η βρετανική Daily Mail είναι γνωστή για την δημοσίευση ρεαλιστικών φωτογραφιών celebrities που αποκαλύπτουν το παχύ σώμα τους, συνοδεύοντας τις δημοσιεύσεις με σχόλια που αγγίζουν τα όρια της προσβολής. Όταν ο Hill επισκέφθηκε πρόσφατα την παραλία του Μαλιμπού για να κάνει σερφ, οι φωτογραφίες της εφημερίδας εστίασαν τη στιγμή που έβγαζε το μπλουζάκι του, θέλοντας να προβάλλουν τα τατουάζ που έχει στο σώμα του ο ηθοποιός, ωστόσο η λεζάντα υπέκρυπτε και ένα ντροπιαστικό υπαινιγμό για το πάχος του. Ο Hill δημοσίευσε την εικόνα και τον τίτλο του δημοσιεύματος στον λογαριασμό του στο Instagram, στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα: «Διασκεδάστε και αφήστε τους υπόλοιπους στην κακία τους. Είστε υπέροχοι, φοβεροί και τέλειοι. Σας στέλνω την αγάπη μου».

Στην ίδια ανάρτηση μίλησε για τις ανασφάλειες που από παιδί ένιωθε για το σώμα του, «οι οποίες επιδεινώθηκαν μετά από χρόνια γελοιοποίησης για το σώμα μου από τον Τύπο και τα social media. Σήμερα, στα 37 μου, έμαθα τελικά να αγαπώ και να αποδέχομαι τον εαυτό μου, αρνούμενος να απαντώ στα ντροπιαστικά σχόλια και στις συνεχείς προσπάθειες των ΜΜΕ να γελοιοποιήσουν την εμφάνισή μου». Απευθυνόμενος στα 2,4m followers του, ο ηθοποιός είπε: «Μη αναζητείτε συμπάθεια για τα παραπάνω κιλά  σας. Μόνο αγάπη για τον εαυτό σας». 
Μεταξύ των εκατομμυρίων likes στην συγκεκριμένη ανάρτηση του Hill, βρίσκουμε και πολλά ονόματα διασήμων, όπως Justin Timberlake, Johnny Knoxville, Andy Cohen, Rashida Jones, Beanie Feldstein και FKA Twigs, με τον σκηνοθέτη Judd Apatow να σχολιάζει: «Μέχρι χθες, όταν έβγαζα τα ρούχα μου στην παραλία ένιωθα ότι ήμουν κάτι σαν τέρας. Από σήμερα, θα δείχνω το σώμα μου με υπερηφάνεια. Jonah Hill, είσαι ο καλύτερος στον κόσμο και σ’ αγαπώ!». 

THE BEAUTY TEAM