Η Renée Zellweger περπάτησε το κόκκινο χαλί με μαλλί ...καραντίνας

i-renee-zellweger-perpatise-to-kokkino-xali-me-malli-karantinas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 08 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

«Χαλιέστε» που το μαλλί σας έχει υποφέρει μέσα στην πανδημία με τα κομμωτήρια κλειστά επί μήνες; Η Zellweger, καθόλου!

Εάν έχετε φάει όλα τα νύχια σας αγωνιώντας για το πότε και πώς θα ανοίξουν ξανά τα κομμωτήρια, χαλαρώστε και πάρτε κουράγιο από την δημοφιλή οσκαρική ηθοποιό, η οποία εμφανίστηκε πρόσφατα στην εκδήλωση για τις Χρυσές Σφαίρες του 2021 στο Beverly Hilton με ένα κούρεμα και χτένισμα, το οποίο φώναζε από μακριά ότι είναι ...homemade.
H 51χρονη Renée Zellweger τόλμησε μια τέτοια επίσημη εικόνα μαλλιών, ακολουθώντας μια αυτοσχέδια ρουτίνα τριμαρίσματος των άκρων συνδυαστικά με ένα κομψό balayage -την πιο δημοφιλή τάση για βαφή μαλλιών σήμερα. 

Έχοντας χαρακτηριστεί από τον Τύπο ως «γυναίκα-χαμαιλέων» όσον αφορά στις συχνές αλλαγές της κουπ και του χρώματος των μαλλιών της, η Zellweger αποκάλυψε στο New Beauty, ότι η πανδημία και η καραντίνα την βοήθησε να αποδεχτεί την φυσική απλότητα των πραγμάτων. «Έχοντας συνεργαστεί με δεκάδες διάσημους hair stylists του Χόλιγουντ σε όλη την καριέρα μου, είχα ανέκαθεν την ανάγκη να ξεφεύγω από τα πρότυπα που επέβαλλαν οι ρόλοι μου και να δημιουργώ τα δικά μου χτενίσματα, κουρέματα και βαφές μόνη στο σπίτι, όσο δεν είχα επαγγελματικές υποχρεώσεις για γυρίσματα ταινιών. Στην καραντίνα, ένιωσα να ξαναβρίσκω τον εαυτό μου, πειραματιζόμενη με το στυλ και το χρώμα των μαλλιών μου χωρίς κανείς να με υποχρεώνει για κάτι συγκεκριμένο. Όπως ένιωθα, έτσι έκανα», λέει η ηθοποιός, προσθέτοντας: «Αυτό που αγάπησα περισσότερο ήταν η βαφή balayage. Και από τη στιγμή που ανακάλυψα την σωστή τεχνική -με την βοήθεια του φίλου και προσωπικού μου κομμωτή Richard Marin-, το επιμελώς ατημέλητο wavy-cut συνδυαστικά με ελαφρές ανταύγειες balayage, ήταν ένα πολύ διασκεδαστικό παιχνίδι για τα μένα και τα μαλλιά μου στις ατελείωτες μέρες απομόνωσης». 

Πώς να μιμηθείτε το στυλ της Renée Zellweger: «Για να βάψετε τα μαλλιά σας στο σπίτι, θα χρειαστείτε μερικά βασικά εργαλεία. Αυτά περιλαμβάνουν ένα ζευγάρι γάντια από λεπτό λάτεξ που να σας εφαρμόζουν καλά, μια παλιά πετσέτα που να μην σας πειράζει αν λερωθεί, και μια χτένα. Για την τεχνική του balayage, μια μικρή χτένα σε στιλ σπάτουλας είναι ιδανική για την εφαρμογή της βαφής. Επίσης, χρησιμοποιήστε βαζελίνη για να προστατεύσετε τη γραμμή των μαλλιών και τα αυτιά σας από τους λεκέδες», συμβουλεύει ο Marin. 

«Το κλειδί για να κάνετε balayage ανταύγειες στο σπίτι είναι να αφιερώσετε όσο χρόνο χρειάζεται, χωρίς βιασύνες. Χωρίστε προσεκτικά τα μαλλιά σας με μια χτένα ή ένα hair stick, πρώτα κατά μήκος της χωρίστρας και μετά οριζόντια, και έπειτα αποφασίστε σε ποια τμήματα θέλετε να κάνετε τις ανταύγειες. Τέλος, για ανάλαφρο, φυσικό balayage, περάστε τη βαφή μόνο στην έξω πλευρά των μαλλιών με κάθετες κινήσεις, και στη συνέχεια τυλίξτε με πλαστική μεμβράνη. Το ιδανικό αποτέλεσμα απαιτεί φυσική ρίζα, οπότε μην ανεβείτε πολύ ψηλά», λέει ο hair stylist, συμβουλεύοντας να επικεντρωθείτε στις άκρες των μαλλιών. «Έτσι, το χρώμα της βαφής θα αναμειχθεί τέλεια με το φυσικό σας χρώμα, φέρνοντας στα μαλλιά σας το άγγιγμα του ήλιου και δημιουργώντας την εντύπωση ότι μόλις επιστρέψατε από τις καλοκαιρινές σας διακοπές». 

THE BEAUTY TEAM