Για εκατομμύρια γυναίκες στον κόσμο, το καθαρό νερό είναι πολυτέλεια

acqua-for-life
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Στηρίξτε την πρωτοβουλία Aqua for Life του Giorgio Armani, βοηθώντας όλους εκείνους τους λαούς που εν έτει 2021 δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Η 22α Μαρτίου έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Νερού, μόνο που εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν κανένα λόγο να τη «γιορτάσουν», μιας και στερούνται την πρόσβαση σε αυτό το πολύτιμο αγαθό για τη ζωή. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της οργάνωσης Διεθνής Πράσινος Σταυρός, καθημερινά, γυναίκες και κορίτσια σε πολλές χώρες του τρίτου κόσμου δαπανούν συνολικά 200 εκατομμύρια ώρες για να μεταφέρουν καθαρό πόσιμο νερό στα παιδιά τους, μια υποχρέωση που τους στερεί χρόνο, τον οποίο σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να αφιερώνουν στην εργασία, στην εκπαίδευση ή στη φροντίδα της οικογένειάς τους. 

Συνδυαστικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας -η οποία γιορτάστηκε όπως κάθε χρόνο από το 1909 και μετά, στις 8 Μαρτίου- έρχεται μια πρωτοβουλία από το Acqua for Life του Giorgio Armani για να βοηθήσει όχι μόνο περισσότερους συνανθρώπους μας να έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό, αλλά και να εξασφαλίσει σε εκατομμύρια γυναίκες την δυνατότητα να αλλάξουν τη ζωή τους και να αξιοποιήσουν στο έπακρο την καθημερινότητά τους.

Για να σηματοδοτήσει την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η πρωτοβουλία Acqua for Life του Giorgio Armani υπογραμμίζει ότι ένα από τα θεμελιώδη στοιχεία για την ενδυνάμωση των γυναικών σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η πρόσβασή τους σε νερό, καθώς η έλλειψή του εντείνει την ανισότητα των φύλων.
H συγκεκριμένη παγκόσμια πρωτοβουλία του οίκου Armani «Acqua for Life» ξεκίνησε το 2011 και είχε ως αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν πάνω από 40 εκατομμύρια ασφαλούς νερού για τους κατοίκους της Γκάνας. Το Μάρτιο του 2012 ο ίδιος ο Giorgio Armani δεσμεύτηκε προσωπικά να αυξήσει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση σε ασφαλές νερό σε συνεργασία με την οργάνωση Διεθνής Πράσινος Σταυρός, με την νέα του «καμπάνια» να αφορά στη Βολιβία αυτή τη χρονιά, όπου υπάρχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα πρόσβασης σε ασφαλές νερό. 

Πώς μπορείτε να συνεισφέρετε κι εσείς σ’ αυτήν την πρωτοβουλία; Επιλέξτε τα δύο αρώματα του οίκου που έχουν περισσότερο σχέση με τον κόσμο του νερού -το Acqua di Gio και το Acqua di Gioia-, διασφαλίζοντας ότι με την αγορά κάθε αρώματος θα διαθέτετε 100 λίτρα ασφαλούς νερού στις κοινότητες που το έχουν ανάγκη. Εκτός από την άμεση συνεισφορά σας μέσω της αγοράς των αρωμάτων, στη συσκευασία τους θα βρείτε έναν κωδικό με τον οποίο μπορείτε να συνεχίσετε την υποστήριξη του προγράμματος μέσω του διαδικτύου. 

THE BEAUTY TEAM