Γιατί οι Madonna, Meghan Markle και Michelle Obama επιλέγουν σπινανόλη

einai-i-spilantholi-to-fusiko-enallaktiko-tou-botox-spilantholi-to-fusiko-enallaktiko-tou-botox
ΤΕΤΑΡΤΗ, 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Madonna, Meghan Markle και Michelle Obama ορκίζονται σ’ αυτό το «βιολογικό και ανώδυνο Botox», με τους επιστήμονες να συνηγορούν.

Ενώ η χρήση ενέσεων Botox έχει γίνει η πιο δημοφιλής επεμβατική διαδικασία στη διεθνή καλλυντική ιατρική από τη δεκαετία του 1990 με σκοπό την εξαφάνιση των ρυτίδων, έρχεται μια νέα ανακάλυψη, που θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να πολεμήσετε την γήρανση της επιδερμίδας σας. Η Σπιλανθόλη (Spilanthol) είναι το όνομα ενός φυτικού δραστικού συστατικού που έχει αποδειχθεί ότι χαλαρώνει τους μυς του προσώπου και έτσι κάνει τις ρυτίδες στο μέτωπο, το στόμα και τις γωνίες των ματιών να εξαφανίζονται. Και την ώρα που κορυφαίες celebrities -μιας κάποιας ηλικίας- ομολογούν ότι το δοκίμασαν και ενθουσιάστηκαν, γιατί να μην το δοκιμάσετε κι εσείς; Η επιστήμη σας λύνει τα χέρια. 

Σύμφωνα με τους Dr. Narjara Silveira, τον Dr. Louis P. Sandjo και την Dr. Maique W. Biavatti -μέλη της ερευνητικής ομάδας στο Federal University of Santa Catarina-, η Σπιλανθόλη είναι ένα φυτικό εκχύλισμα που λαμβάνεται από τις κίτρινες σφαιρικές κεφαλές του άνθους Paracress, το οποίο έχει καταγωγή τη Νότια Αμερική. 

«Το συγκεκριμένο φυτικό δραστικό συστατικό έχει χρησιμοποιηθεί στη λαϊκή ιατρική επί αιώνες για τη θεραπεία πονοκεφάλων, πονόδοντων, άσθματος και πρηξίματος στις αρθρώσεις, χάρη στις άμεσες αντιφλεγμονώδεις και αναισθητικές ιδιότητες που παρέχει η τοπική εφαρμογή του», λέει η Dr. Silveira.
Αλλά, μετά από τη σύγχρονη ιατρική έρευνα, το ήπιο μούδιασμα του εκχυλίσματος Σπιλανθόλης απέκτησε μια ακόμη χρήση: «Εάν το Spilanthol εφαρμόζεται στο δέρμα σε κατάλληλη συγκέντρωση, διεισδύει στο πάνω στρώμα και χαλαρώνει τους μυς που είναι υπεύθυνοι για το σχηματισμό λεπτών γραμμών», επισημαίνει ο Dr. Sandjo. 

«Και σε αντίθεση με την ενέσιμη φαρμακευτική ουσία -το Botox-, η τοπική εφαρμογή Σπιλανθόλης επιτρέπει στους μυς να κινούνται ομαλά, χωρίς να “παγώνουν” το βλέμμα», λέει η Dr. Biavatti, προσθέτοντας: «Σε σύγκριση με το Botox το αποτέλεσμα είναι πολύ λιγότερο έντονο και διαρκεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα είναι το φυσικό αποτέλεσμα, με τις έρευνες πάνω στο Spilanthol να αποδεικνύουν την θετική επίδραση στο δίκτυο κολλαγόνου -χωρίς σύριγγες. 

«Ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για κρέμα ή ορό ενυδάτωσης, η παρουσία  Σπιλανθόλης στη φόρμουλα εγγυάται αποτελέσματα φυσικού, βιολογικού λίφτινγκ, όπου συνδυαστικά με άλλα δραστικά συστατικά όπως το υαλουρονικό οξύ, η βιταμίνη C και η ρετινόλη, δημιουργούν ένα αποτέλεσμα ισάξιο του Botox. Όχι τελείως άμεσο σαν την ένεση, αλλά μακροπρόθεσμο και διαρκές», τονίζουν οι ειδικοί, «για μια βέλτιστη καλλυντική αντιγηραντική δράση, χωρίς συνταγή γιατρού ή επέμβαση από πλαστικό χειρουργό. Μόνο από φυτικά συστατικά, γεγονός που καθιστά την χρήση Σπιλανθόλης, απολύτως ασφαλή για κάθε τύπο δέρματος».

THE BEAUTY TEAM