Το «μάτι της αλεπούς»: η επέμβαση ομορφιάς που σπάει ταμεία στο Χόλιγουντ

to-mati-tis-alepous-i-epembasi-omorfias-pou-spaei-tameia-sto-xoligount-epembasi-omorfias-pou-spaei-tameia-sto-xoligount
ΤΡΙΤΗ, 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Όλα όσα θα θέλετε να μάθετε για το λίφτινγκ ματιών με νήματα, που κυκλοφορεί πλέον σε όλα τα βλέμματα των top celebrities.

Η τάση «fox eyes» ανατίναξε την παγκόσμια κοινότητα της ομορφιάς τον προηγούμενο χρόνο, όπου ξαφνικά, όλοι ήθελαν να αποκτήσουν το βλέμμα της Bella Hadid και Kylie Jenner. 

Εμπειρογνώμονες ομορφιάς όπως η Brianna Fox και η Sagonia Lazarof άρχισαν ακόμη και να δημιουργούν βίντεο στο YouTube, καθοδηγώντας τις οπαδούς τους για το πώς να επιτύχουν αυτήν ακριβώς την εικόνα των ματιών τους, μέσα από περίτεχνες κινήσεις μακιγιάζ.

Αλλά, τι γίνεται αν αυτή η τάση απαιτεί κάτι παραπάνω από μια καλοδουλεμένη σκιά ματιών και ένα αριστοτεχνικά καλό περίγραμμα για να επιτευχθεί; 
Σύμφωνα με την πλαστική χειρουργό Dr. Sherene Idriss, το αμέσως επόμενο στάδιο είναι η ανύψωση και η πλάγια επιμήκυνση των βλεφάρων με νήματα, μια χειρουργική αισθητική διαδικασία που ανυψώνει το βλέμμα, εισάγοντας μικροδιασπώμενα νήματα που ξεκινούν από το τόξο των φρυδιών, μέχρι τις γωνίες των ματιών, τραβώντας το δέρμα προς τα πάνω και πλάγια, χαρίζοντας μέσα σε λίγη ώρα, το πολυπόθητο «μάτι της αλεπούς». 

Σύμφωνα με τον επιστημονικό ιστότοπο Healthline, το μέσο κόστος για κάθε είδους πλαστικής επέμβασης στην περιοχή των βλεφάρων κυμαίνεται μεταξύ 1.000 έως 2.000€, με το ποσό να πολλαπλασιάζεται για μια επέμβαση “fox eyes” ανάλογα με το πόσα εσωτερικά νήματα απαιτούνται για να επιτευχθεί η ανόρθωση και επιμήκυνση -κάτι που έχει να κάνει τόσο με το σχήμα των ματιών και τη φυσιολογία του δέρματος στην εν λόγω περιοχή, όσο και με την ηλικία.  

Η Dr. Idriss τονίζει: «Δυστυχώς, το αποτέλεσμα ανύψωσης και επιμήκυνσης του βλέμματός σας με νήματα, διαφέρει κατά πολύ από την αντίστοιχη επέμβαση στο πρόσωπο. Εάν ένα αντίστοιχο λίφτινγκ προσώπου διαρκεί ακέραια τα αποτελέσματά του για ένα ή δυο χρόνια, το “fox eyes” πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε εξάμηνο –περίπου σαν το Botox. Και αυτό επειδή οι μύες στο συγκεκριμένο σημείο είναι οι πιο εκφραστικοί, γεγονός που τους καθιστά πολύ γρήγορα αρνητικούς στη βαρύτητα και την γήρανσης».
Επιπλέον η ειδικός τονίζει πως η διαδικασία λειτουργεί καλύτερα στις γυναίκες μεταξύ 30 και 40 ετών, λόγω της ικανής παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, συνδυαστικά με πιο καλά διατηρήσιμη την πυκνότητα υποδόριου λίπους στην ευρύτερη περιοχή των βλεφάρων. 

THE BEAUTY TEAM