Είναι η Dua Lipa η Cher του 2021;

einai-i-dua-lipa-i-cher-tou-2021-cher-tou-2021
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η 25χρονη τραγουδίστρια εμφανίστηκε στα Grammys 2021 με μια κόμμωση-ωδή στην θεά της pop των 60’s, 70’s, 80’s και 90’s.

Μπορεί η ιστορία της μουσικής να αναβιώνει και να αναπαράγεται πανηγυρικά από τη δεκαετία των 60’ς έως τις μέρες μας, αλλά το κόκκινο χαλί των Grammys ήταν πάντα πολύ βαρύ ώστε να μεταμορφωθεί σε πεδίο σύγκρισης του παρόντος με το ένδοξο παρελθόν. Μέχρι τη στιγμή που πάτησε το πόδι της η Dua Lipa -τον προηγούμενο μήνα-, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι οι θρυλικές μορφές της ποπ έχουν μπολιάσει για τα καλά τις νέες γενιές των μουσικών ειδώλων, τουλάχιστον όσον αφορά στην εικόνα τους. 

Η εμφάνιση της σύγχρονης ιέρειας της ποπ μέσα σε ένα φουλ-στρας κολλητό φόρεμα, κατάμαυρα μαλλιά σαν την κόλαση και ένα μακιγιάζ κατευθείαν βγαλμένο από τα 80’s -από την κορυφή ως τα νύχια-, δεν θύμιζε τίποτε λιγότερο από τις δοξασμένες εμφανίσεις της Cher στο ίδιο χαλί, τρεις έως και τέσσερις δεκαετίες πριν. Η απόλυτη φαντασίωση...

Στα βραβεία Grammy του 1974, η 28χρονη -τότε- Cher φορούσε λευκή φούστα και μπικίνι κάτω από ένα αραχνοΰφαντο ολόσωμο σύνολο. Σχεδόν πέντε δεκαετίες αργότερα, η Dua Lipa δεν αντιγράφει μόνο το ενδυματολογικό στιλ της θρυλικής σταρ (το σύνολο φτιαγμένο από το ατελιέ του Versace), αλλά η πιο θεαματική ομοιότητά της με την Cher αφορούσε στα μαλλιά. Αλλάζοντας ριζικά το ξανθό χρώμα, τις φράντζες και και τις σπαστές μπούκλες της, η Lipa άφησε τα μαλλιά της μακριά και ολόισια, βάφοντάς τα στο «αθάνατο» μαύρο-περλέ της Cher, με την τυπική χωρίστρα στη μέση. 
Και μπορεί η Cher να είναι προφανώς ασύγκριτη, ωστόσο η προσπάθεια της Dua Lipa σίγουρα αναβιώνει με εκκωφαντικό τρόπο -τόσο στιλιστικά όσο και φωνητικά ή σκηνικά- το είδωλό της. 

THE BEAUTY TEAM