Το νέο μοντέλο της Victoria's Secret, Candice Huffine, αλλάζει την ρότα της παγκόσμιας μόδας

to-neo-montelo-tis-victorias-secret-candice-huffine-allazei-pliros-tin-rota-tis-pagkosmias-modas
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για επιτρέπουμε στο μέγεθος του ρούχου ή του εσωρούχου μας μας να καταστρέφει τη χαρά μας».

Το πρότυπο για την μόδα για το 2021 και μετά, είναι πλέον οι «αφράτες» περιφέρειες, με «πρωταθλήτρια» στο είδος της την 36χρονη Candice Huffine, ένα plus size μοντέλο, η οποία σηματοδοτεί τη νέα εποχή της Victoria’s Secret. «Όλα έχουν να κάνουν με τη φυσιολογικότητα», λέει η Huffine. «Η πηγαία θηλυκότητα και το σεξαπίλ δεν μπορούν να στριμωχτούν σε ένα κοκαλιάρικο σώμα, το οποίο δεν είναι κατά κανόνα φυσιολογικό». 

Ως μοντέλο που αντιπροσωπεύει τον γίγαντα των γυναικείων εσωρούχων, η Candice δίνει παράλληλα κα μια πολυαναμενόμενη ευκαιρία να αλλάξει τη βιομηχανία της μόδας προς το «κανικό». «Το diversity της πραγματικής ζωής γίνεται επιτέλους κυρίαρχη τάση και στο σύγχρονο μόντελινγκ, όσο κι αν χρειάστηκαν να περάσουν δεκαετίες για να συμβεί αυτό», λέει η Huffine. «Και σαν μια γυναίκα που πάλεψε 20 χρόνια για να καταξιωθεί στον χώρο της μόδας μέσα σε ένα αυθεντικό plus size σώμα, σήμερα νιώθω όχι μόνο χαρούμενη για τον εαυτό μου, αλλά και υπερήφανη για την συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών σε όλο τον πλανήτη». 

Από το 1995, οι ετήσιες επιδείξεις μόδας της Victoria’s Secret όριζαν σε μεγάλο ποσοστό την ποπ κουλτούρα, με εκατομμύρια τηλεθεατών να παρακολουθούν τα supermodels μέσα σε σέξι, μικροσκοπικά εσώρουχα και με δυο φτερά αγγέλων στην πλάτη. Αλλά από το 2017, η μάρκα είχε αρχίσει να βλέπει τις πωλήσεις της να κατρακυλούν και τα λαμπερά σόου με τις δεκάδες ντίβες της πασαρέλας να μην αγγίζουν πλέον τις γυναίκες με μαύρο δέρμα ή λίγα παραπάνω κιλά στο σώμα τους. Ταυτόχρονα, η συλλογή εσωρούχων Savage x Fenty της Rihanna, η οποία κινήθηκε έξυπνα καλύπτοντας τις ανάγκες όλων αυτών των «φυσιολογικών» γυναικών σε κάθε μεριά του πλανήτη, οδήγησε τον  72χρονο Ed Razek, διευθύνοντας σύμβουλο της Victoria’s Secret να αναγκαστεί σε παραίτηση, με τον αντικαταστάτη του John Mehas, να ζητά από τους σχεδιαστές του να οδηγήσουν την εταιρεία στη νέα εποχή, χωρίς αποκλεισμούς μοντέλων κάθε φυλής και σωματότυπου. Ήταν ο ίδιος ο Mehas που πρότεινε την Candice Huffine ως πρωταγωνίστρια αυτής της μεταστροφής της εταιρείας εσωρούχων, δίπλα σε επίσης γνωστά plus size μοντέλα, όπως η Devyn Garcia, καταφέρνοντας να ξαναβάλει την Victoria’s Secret στο ανταγωνιστικό παιχνίδι της βιομηχανίας μόδας. Στις ΗΠΑ, οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 42% το τρίτο τρίμηνο του 2020, ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο το μερίδιο της Victoria’s Secret διπλασίασε το μερίδιό της. 

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαι μέρος μιας τόσο σημαντικής αλλαγής, η οποία μέχρι σήμερα απέκλειε τόσες πολλές γυναίκες», λέει η Candice. «Είναι  καταπληκτικό να βλέπω ότι τώρα όλοι θέλουν να δουν κορίτσια όλων των σχημάτων, χρωμάτων και μεγεθών να διαφημίζουν εσώρουχα. Βλέπω αυτό το βήμα σαν μια νίκη για όλες τις γυναίκες, που θέλουν να νιώθουν σέξι και γεμάτες αυτοπεποίθηση μέσα στο φυσιολογικό σώμα τους. «Η ζωή είναι πολύ μικρή για επιτρέπουμε στο μέγεθος του φορέματος μας να καταστρέφει τη χαρά μας και να υπαγορεύει τη ζωή μας. Ελπίζω ότι όποια γυναίκα με σώμα που μοιάζει στο δικό μου, με βλέπει και χαμογελά με ανακούφιση. Και ελπίζω να αισθάνεται εμπνευσμένη να κάνει το ίδιο ακριβώς πράγμα».

THE BEAUTY TEAM