Κινέζα μετανάστρια έγινε «αρχιέρεια» του μακιγιάζ για τον οίκο Prada εν μια νυκτί

i-kineza-metanastria-pou-egine-arxiereia-tou-makigiaz-gia-ton-oiko-prada-en-mia-nukti
ΔΕΥΤΕΡΑ, 29 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Μια ιστορία που έχει να διδάξει πολλά σε όλες τις εν δυνάμει beauty influencers.

Αρχές του 2020 -εν μέσω παγκόσμιας καραντίνας-, η 23χρονη Jessica Wu αποφάσισε να συγκεντρώσει την προηγούμενη εμπειρία της ως μοντέλο ομορφιάς και makeup artists στην γενέτειρά της Κίνα, και να την αναδείξει μέσω των social media από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι της στη Νέα Υόρκη, ως οικονομική μετανάστρια. Μέσα σε μερικές εβδομάδες, ο προσωπικός της λογαριασμός στο Instagram, αν και δεν προσέλκυσε εκατομμύρια followers, εντούτοις κέντρισε το ενδιαφέρον σε  θρυλικούς επαγγελματίες του μακιγιάζ, όπως η Pat McGrath και ο Peter Philips.

Ο λόγος ήταν η περίτεχνη αντίληψη της Jessica Wu για το μακιγιάζ της νέας εποχής, η οποία κατάφερε να επανατοποθετήσει στο κάδρο θεμελιώδη στοιχεία από την Chanel της δεκαετίας του ’30, συνδυαστικά με φόρμες που ανέδειξαν τις κολεξιόν του Valentino του ’60, με μερικά έντονα σημάδια από την κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Jean Paul Gaultier στις δεκαετίες 80’s  και 90’s. 

«Για μένα, το μακιγιάζ είναι ένας τρόπος να εμπνευστώ αλλά και να προσπεράσω τους θρυλικούς ήρωες της παγκόσμιας μόδας, προσθέτοντας πολλούς τόνους διασκέδασης στην προσπάθειά μου, αλλά και πιθανές αστοχίες, που μου επέβαλλε η νεότητά μου», έγραψε η Jessica Wu στο Instagram. «Αλλά δεν θα σταματήσω να λατρεύω την αντίθεση μεταξύ ακρίβειας και ατέλειας στο μακιγιάζ της νέας εποχής». 

Λίγους μήνες μετά, το πάθος της Wu για ένα νεωτεριστικό μακιγιάζ που θα έδενε το λαμπρό παρελθόν με το αβέβαιο μέλλον, την οδήγησε να αποτελέσει την κορυφαία εμπνεύστρια μακιγιάζ μοντέλων για την πρόσφατη κολεξιόν του οίκου Prada (άνοιξη-καλοκαίρι 2021).

«Η πρόταση συνεργασίας, απ’ τη μια με έκανε να νιώθω αληθινά ευάλωτη για ένα μια σειρά τόσο σημαντικών runways, αλλά απ’ την άλλη με έκανε να αισθάνομαι τόσο πολύτιμη στη δημιουργία της νέας εικόνας που εμπνεύστηκε ο οίκος Prada, επιτρέποντάς μου να ανοίξω τα φτερά μου σε έναν κόσμο που ούτε καν είχα ονειρευτεί , όταν πρωτόπιασα στα χέρια μου ένα πινέλο μακιγιάζ», εξομολογείται η Wu στην Vogue.

THE BEAUTY TEAM