Τα 5 μυστικά ομορφιάς της Elle Macpherson που νικούν το χρόνο

ta-5-mustika-omorfias-tis-elle-macpherson-pou-nikoun-to-xrono-mustika-omorfias-tis-elle-macpherson-pou-nikoun-to-xrono
ΤΡΙΤΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Στα 56 της, η γυναίκα που απέκτησε το προσωνύμιο «The Body» τη δεκαετία του ’90, έχει τις κατάλληλες συμβουλές.

Είτε ήδη διανύετε την πέμπτη δεκαετία της ζωής σας, είτε είστε πολλά χρόνια  νεότερη αλλά θέλετε να προβλέψετε το μέλλον της εικόνας του σώματος και της ομορφιάς σας, αυτή η γυναίκα έχει βρει το μυστικό που θα σας βοηθήσει να οδηγηθείτε στο δρόμο της ...αιώνιας αντιγήρανσης.    
Η απίστευτη φιγούρα της Elle Macpherson εν έτει 2021, εξηγείται μέσα σε 7 απλά βήματα, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε η ίδια στην Vogue.

1. Σωματική άσκηση 5 φορές την εβδομάδα: «Προπονούμαι πέντε μέρες την εβδομάδα, συνήθως σε εξωτερικούς χώρους. Τρέξιμο, κολύμβηση, πυγμαχία, αναρρίχηση, ποδήλατο είναι μια τυπική εβδομαδιαία ρουτίνα, που με κάνει να αισθάνομαι ζωντανή και γεμάτη υψηλή ενέργεια όλη την επόμενη μέρα», λέει η Macpherson, προσθέτοντας: «Ξυπνήστε νωρίς το πρωί και βγείτε έξω, αφού έχετε οραματιστεί από το προηγούμενο βράδυ ποια δραστηριότητα θα ακολουθήσετε».

2. Υιοθετήστε την αλκαλική δίαιτα: «Η βασική φιλοσοφία στην οποία στηρίζεται αυτή η μέθοδος διατροφής είναι ότι ο άνθρωπος χρειάζεται να καταναλώνει τρόφιμα τα οποία δεν διαταράσσουν το pH του οργανισμού του με σκοπό να προλάβει την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων, όπως η οστεοπόρωση, η μείωση του κολλαγόνου και η ανάπτυξη αποθηκών λίπους στα επίμαχα σημεία της σιλουέτας σας», λέει η Elle Macpherson, συμβουλεύοντας: «Όξινα τρόφιμα είναι όσα έχουν πρωτεΐνη, φωσφορικά άλατα και θείο. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν το κρέας, τα πουλερικά, το ψάρι, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα αυγά, τα δημητριακά και το αλκοόλ. Αλκαλικά τρόφιμα είναι όσα έχουν ασβέστιο, μαγνήσιο και κάλιο. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα όσπρια και οι καρποί θεωρούνται αλκαλικές τροφές. Ουδέτερα τρόφιμα είναι τα αμυλούχα τρόφιμα, τα τρόφιμα πλούσια σε λιπαρά και τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε σάκχαρα».

3. Συμπληρώματα διατροφής: Σε συνεργασία με την προσωπική της διατροφολόγο Simone Laubsche, η Elle Macpherson δημιούργησε ένα συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή σκόνης που αποτελείται από 45 βοτανικά εκχυλίσματα -το The Super Elixir. «Η καθημερινή κατανάλωσή του βοηθά σε ταχεία αποτοξίνωση του οργανισμού, συνδυαστικά με δραστική ανάκαμψη της σφριγηλότητας του δέρματος», λέει η Elle Macpherson. 

4. Τρία λίτρα νερού την ημέρα: Σύμφωνα με την Macpherson, αυτό εξασφαλίζει πλήρη ενυδάτωση, υγιές δέρμα και μαλλιά, καθώς και πολύ υψηλότερα επίπεδα ενέργειας από το πρωί έως το βράδυ, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνει τις τοξίνες μέσω της συχνούς ούρησης. 

5. Η μέθοδος 80/20: «Η ιδέα είναι τόσο απλή», τονίζει η Macpherson, εξηγώντας: «Για να διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, θα πρέπει να δίνουμε έμφαση στην άσκηση και την αλκαλική διατροφή κατά 80%, αφήνοντας ένα 20% του οργανισμού να χαλαρώσει και να επανακάμψει. Δεν μπορούμε όλοι να ζήσουμε με οργανικά smoothies, σωματική άσκηση και στέρηση της απόλαυσης 24/7. Τα Σαββατοκύριακα, επιτρέψτε στο σώμα σας να ξεκουραστεί και να απολαύσει τις γεύσεις. Αρκεί να επιμείνετε στο μέτρο όσον αφορά το αλκοόλ, τη ζάχαρη και το ζωικό λίπος». 

THE BEAUTY TEAM