Πώς βρίσκουμε το τέλειο συνοδευτικό για το πιάτο μας;

salata-kotopoulo-fagito-diatrofi
ΤΡΙΤΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Έχετε βαρεθεί να ταιριάζετε τις πατάτες με τα πάντα; Δείτε πώς να ξεφύγετε από την πεπατημένη.

Η πιο υγιεινή επιλογή για συνοδευτικό στο κυρίως μας είναι πάντα μια πράσινη σαλάτα. Η σαλάτα χαρίζει πάντα μια φρεσκάδα στο πιάτο και του ανεβάζει τη διατροφική του αξία με τις φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά. Αποτελεί την ιδανική συνοδεία για σχεδόν όλα τα πιάτα, από τα ζυμαρικά και τη σούπα ή το κρέας και μπορείτε να την αναβαθμίσετε με ένα ελαφρύ ντρέσινγκ με ελαιόλαδο, λίγο λεμόνι, παρμεζάνα και λίγο αλατοπίπερο.

Με τι άλλο, όμως, μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας;

Ένα καλό κόλπο είναι να συνδυάσετε κατά κάποιο τρόπο «αντίθετα», δηλαδή αν φτιάξετε μια λιπαρή μπριζόλα, να τη συνοδέψετε με μια ελαφριά επιλογή, όπως κάποιο λαχανικό ή καστανό ρύζι. Γενικότερα αν το γεύμα σας είναι κάποιο ψητό, πλούσιο σε γεύση και λιπαρά, μια όξινη σαλάτα ή ψητά λαχανικά θα δώσουν μια καλή ισορροπία.

Αν είναι πολύ ελαφρύ, όπως μια φρέσκια σαλάτα με φρούτα, προσθέστε της λίγο «βάρος» με ψωμί ολικής άλεσης, ξηρούς καρπούς ή τυρί.

Μην ξεχνάτε να σκέφτεστε πάντα εποχικά στην επιλογή λαχανικών και να υπολογίζετε να έχετε πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και καλά λιπαρά στο πιάτο σας, χωρίς να ταυτίζετε πάντα την πρωτεΐνη με το κρέας.