Οι γλυκοπατάτες κάνουν καλό (και) στα μαλλιά

glukopatata
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

Η σαφώς ανώτερη εναλλακτική της πατάτας έχει υψηλή διατροφική αξία, ωφελώντας μας -μεταξύ άλλων- και στην εξωτερική εμφάνιση.

Αν λάβουμε υπ' όψιν ότι είμαστε ό,τι τρώμε, τότε καταλαβαίνουμε ότι μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με έναν συνολικά υγιεινό τρόπο ζωής, θα μας κάνει να λάμπουμε έσω κι έξω. Σε μια τέτοια διατροφή, προσθέστε και την γλυκοπατάτα, η οποία μπορεί να σας προσφέρει πολλαπλά οφέλη και να αντικαταστήσει την πατάτα στη διατροφή σας με πολύ υψηλότερη διατροφική αξία και γεύση, καθώς είναι πλούσια σε πρεβιοτικά και βιταμίνες. 

Αποτελεί πλούσια πηγή της αντιοξειδωτικής βήτα καροτίνης, την οποία το σώμα μας μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Κανένα κύτταρο του σώματος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς βιταμίνη Α, ενώ βοηθάει στην παραγωγή ελαίων που διατηρούν το τριχωτό της κεφαλής και παίζει ρόλο στην υγεία όλων των κυττάρων του τριχωτού και της ρίζας της τρίχας. Από την άλλη, η έλλειψη βιταμίνης Α μπορεί να σας αφήσει ακόμη και με φαγούρα, ξηροδερμία, ενοχλητική πιτυρίδα.

Για να ενισχύσετε τη διατροφή σας με αυτή την πολύτιμη βιταμίνη, εκτός από γλυκοπατάτα μπορείτε να καταναλώνετε κι άλλες τροφές πλούσιες σε αυτή, όπως καρότα, πεπόνι, μάνγκο, κολοκύθα και βερίκοκα.