Πώς ένας χρόνος καραντίνας επηρέασε τις ρουτίνες ομορφιάς και ευεξίας

pos-enas-xronos-karantinas-epirease-tis-routines-omorfias-kai-eueksias
ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Με μια λέξη: Αυτοφροντίδα. Μάθετε πώς να την ενισχύσετε ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας.

Εδώ και 12 μήνες, η «κανονικότητα» μεταμορφώθηκε σε κάτι που ποτέ δεν είχαμε βιώσει ή φανταστεί, ακόμη και σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα πιο προφανή, όπως η ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης του δέρματος. 
Κι όμως, εδώ και τώρα, όλα τελούν κάτω από ένα καθεστώς μιας άγνωστης και αχαρτογράφητης «νέας κανονικότητας», με όσα αυτή συνεπάγεται: Από την εφαρμογή του beauty meditation στην καθημερινή σας ζωή έως την διεξαγωγή μιας πιο ενδελεχούς αναζήτησης των συστατικών που απλώνετε στο δέρμα σας, το αυξημένο ενδιαφέρον κάθε γυναίκας για τις ρουτίνες ομορφιάς και ευεξίας στην Covid εποχή, μεταμορφώνεται σε ένα trend που θα μας ακολουθεί για πολλούς μήνες μετά, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό McKinsey Quarterly (το οποίο υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται από παγκόσμιους ερευνητικούς οργανισμούς με επίκεντρο τη μελέτη της καταναλωτικής ψυχολογίας από το 1964 και μετά), οι άξονες που θα κυριαρχήσουν στις συνήθειες των χρηστών προϊόντων ομορφιάς και φροντίδας του δέρματος στην μετά-Covid εποχή είναι τα εξής:

Πιο ενδελεχής έλεγχος των ετικετών: Τώρα που οι πρωινές σας συνήθειες ομορφιάς είναι λιγότερο βεβιασμένες, πάρτε το χρόνο σας για να διαβάστε πιο προσεκτικά τις λίστες συστατικών στα αγαπημένα σας προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς. Αυτό που κάποτε επιλέγατε και απλώνατε στην επιδερμίδα σας με κλειστά μάτια, σήμερα, πρέπει να ελέγχεται διεξοδικά, ούτως ώστε να μην διακινδυνεύετε στο ελάχιστο την υγεία σας από πιθανά επιβλαβή συστατικά. 

Ακόμη πιο φυσικές αυτοσχέδιες θεραπείες: Η καραντίνα σάς βοήθησε να ξαναδείτε με άλλο μάτι τα ντουλάπια της κουζίνας, μετατρέποντας μερικά αγνά συστατικά της φύσης σε κύριους πρωταγωνιστές της καθημερινής ρουτίνας ομορφιάς σας. Ο κουρκουμάς, ο μηλίτης, το αγνό παρθένο ελαιόλαδο, το αβοκάντο, το ρύζι, το γιαούρτι, η μαγειρική σόδα και όλα τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά, αποτελούν τη βάση για αυτοσχέδιες μάσκες αντιγήρανσης και αναβάθμισης της υγείας του προσώπου και των μαλλιών σας, οι οποίες δεν έχουν καμία διαφορά με τις έτοιμες φόρμουλες που αγοράζετε από ένα beauty shop.

Περισσότερος χρόνος ουσιαστικότερης επαφής με τον εαυτό σας: Η μειωμένη κοινωνικοποίηση και ο αυξημένος ελεύθερος χρόνος, στην αρχή της πανδημίας έμοιαζε σαν κάτι τρομακτικό. Αλλά καθώς συνεχίζετε να προσαρμόζεστε σε αυτόν τον νέο τρόπο ζωής, ο άπλετος ελεύθερος χρόνος στο σπίτι έχει αποδειχθεί εξαιρετικά παραγωγικός και απαραίτητος για την αυτο-φροντίδα της επιδερμίδας σας. Πρακτικά, αυτό σημαίνει μεγαλύτερη άνεση για να κάνετε μασάζ στο πρόσωπο, να απλώστε μάσκες και να χαλαρώσετε σώμα, εγκέφαλο και δέρμα μέσα από δεκάδες επιλογές σπιτικών θεραπειών, με τελικό όφελος την καλύτερη εικόνα σας μπροστά από τον καθρέφτη.

Μια πιο διορατική φροντίδα των μαλλιών: Στην προ-Covid εποχή, αυτό που σας ενδιέφερε πρωτίστως ήταν η «εικόνα» των μαλλιών σας και λιγότερο η «ουσία» των μαλλιών σας, επιχειρώντας μέσα από τόνους προϊόντων styling να δημιουργήσετε μια επιπόλαια «καλή όψη». Αλλά η καλή υγεία των μαλλιών είναι εκείνη που μπορεί να διασφαλίσει μια τέλεια εξωτερική άποψη για την ομορφιά σας. «Αυτό που κάθε γυναίκα πρέπει να ξέρει για την φροντίδα των μαλλιών της κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι πως μια θεραπεία με βάση την κερατίνη, είναι εκείνη που θα την βοηθήσει να έχει τον πλήρη έλεγχο υγείας και εικόνας των μαλλιών της ακόμη και μετά τη λήξη της πανδημίας», λέει η τριχολόγος Dr. Debbie Thomas, εξηγώντας: «Η κερατίνη είναι βασικό δομικό στοιχείο των μαλλιών, με κάθε τρίχα να αποτελείται σε ποσοστό 60-90% από αυτή την πρωτεΐνη. Η έλλειψή της οδηγεί τα τριχοθυλάκια σε εξασθένηση και ως εκ τούτου η τρίχα γίνεται πιο εύθραυστη. Μια θεραπεία με κερατίνη στο σπίτι, θα επαναφέρει την ικανότητα των μαλλιών να συγκρατούν στη δομή τους όλη την απαραίτητη φυσική υγρασία, συμβάλλοντας στην υγιή εμφάνιση των μαλλιών σας», λέει η τριχολόγος, προσθέτοντας ότι η θεραπεία κερατίνης είναι επίσης μια πολύ καλή μέθοδος επανόρθωσης για τα ταλαιπωρημένα και αδύναμα μαλλιά από τις συνεχείς βαφές, τις ανταύγειες και το ντεκαπάζ. 

THE BEAUTY TEAM