Ένας ακόμη λόγος για περισσότερα φρούτα

froutosalata-frouta
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Είναι γνωστό ότι πρέπει καθημερινά να τρώμε τουλάχιστον 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά, σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία. Ξέρετε, όμως, γιατί;

Τα φρούτα είναι σύμμαχοι της υγείας μας με πολλούς τρόπους. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που οδηγούν σε πρόωρη γήρανση, μας παρέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που μας είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού και την υποστήριξη του ανοσοποιητικού και οι φυτικές τους ίνες είναι το Α και το Ω για την υγεία του εντέρου.

Σε όλα αυτά προσθέστε έναν ακόμη λόγο: σε μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 800 ενήλικες, βρέθηκε ότι κάθε κομμάτι φρούτου που καταναλώνετε καθημερινά, συμβάλλει σε 10% μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Για να λάβετε όλα τα οφέλη τους, φροντίστε αφενός να καταναλώνετε ποικιλία, καθώς κάθε φρούτο έχει διαφορετική διατροφική αξία και αυξήστε την κατανάλωση, προσθέτοντάς τα και στη σαλάτα σας. Δημοφιλή φρούτα για να συνδυάσετε με λαχανικά είναι το μήλο, το αχλάδι, το πορτοκάλι, τα μούρα, οι φράουλες, το σταφύλι, τα κεράσια. Μπορείτε επίσης να τα πολτοποιήσετε και να τα προσθέσετε στο σπιτικό σας ντρέσινγκ.