Μετά τη μεταμόρφωση της Adele, μια influencer πολεμά το απατηλό marketing

mporeis-na-eisai-mia-thea-akomi-kai-an-eisai-zoumeri
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η Katie Sturino έχει κάνει διάσημο το motto της «Μπορείς να είσαι μια θεά ακόμη και αν είσαι ζουμερή».

Υπάρχει μια εξαιρετικά δημοφιλής influencer μόδας στο διαδίκτυο, η οποία όμως δεν ανεβάζει φωτογραφίες πανέμορφων γυναικών μέσα σε κομψά ρούχα, που κάθε γυναίκα θα ήθελε να έχει στη ντουλάπα της. Η Katie Sturino έχει κάνει διάσημο το motto της «Μπορείς να είσαι μια θεά ακόμη και αν είσαι ζουμερή», μιας και το βασικό επάγγελμά της είναι σχεδιάστρια ρούχων διασημοτήτων σε μεγέθη από Extra Large και πάνω. 
Είναι όμως και μια πολύ ενεργητική ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων εκείνων των γυναικών, οι οποίες στην πραγματικότητα αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού: στις λίγο ή πολύ παχουλές, και για την ακρίβεια σε όσες δεν έχουν διαστάσεις σώματος μοντέλου.

Τον τελευταίο καιρό, η Sturino έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία μέσα από το διαδίκτυο με κεντρικό σύνθημα «Το βάρος δεν είναι είδηση» (#WeightIsntNews), κριτικάροντας καυστικά τις απότομες μεταμορφώσεις σώματος μέσα από αυστηρά πρωτόκολλα δίαιτας, εξοντωτικής γυμναστικής ή και χειρουργικών επεμβάσεων. Δηλαδή, ενώ όλοι μπορεί να θαυμάσαμε την νέα φιγούρα της Adele και να είπαμε, «Ουάου, δεν είναι καταπληκτική; Αληθινά αγνώριστη!», η Sturino λέει ότι στην πραγματικότητα ενισχύεται μια καταστροφική αντίληψη για τις γυναίκες που αγωνίζονται με τα παραπανίσια κιλά τους, που λέει ότι δεν είσαι σωστή εάν δεν είσαι λεπτή. 

«Τελικά, οι εικόνες της Adele θα χρησιμοποιηθούν από τη βιομηχανία ομορφιάς απλώς για να κρατήσουν όλες τις γυναίκες σε έναν -φαύλο- κύκλο δίαιτας και ψυχολογικής ένδειας, αναζητώντας ένα σώμα που πιθανώς δεν θα πετύχουν ποτέ», λέει η Sturino, προσθέτοντας: «Η Adele μπορεί να μην μείνει για πάντα σε αυτό το μέγεθος και δεν υπάρχει τίποτα λάθος με αυτό».
Όπως επισημαίνει η Sturino στις αναρτήσεις της -που έχουν γίνει viral-, «...γνωρίζω ότι οι ιστορίες αδυνατίσματος των celebrities ανεβάζουν κατακόρυφα τα κλικ των ειδησεογραφικών ιστοσελίδων και τις πωλήσεις κουτσομπολίστικων εντύπων, όμως εντέλει, η ευρεία αναπαραγωγή τους μεταμορφώνονται σε μια αληθινά εφιαλτική περιπέτεια, που είναι πολύ επιβλαβής για τον εγκέφαλο και το σώμα κάθε γυναίκας με παραπάνω κιλά». 

THE BEAUTY TEAM