Αναπάντεχες συμβουλές ομορφιάς από μια υπερηρωίδα της Marvel

anapantexes-sumboules-omorfias-apo-mia-uperiroida-tis-marvel
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

H Brie Larson αποκαλύπτει πώς ξέφυγε από την «κατάρα» του έντονου μακιγιάζ, που βίωσε από τα 8 της χρόνια!

Με μια μακρά εμπειρία και σταδιοδρομία στην τηλεοπτική και κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ, η 32χρονη ηθοποιός και μουσικός Brie Larson αντικατοπτρίζει για κάθε σύγχρονη γυναίκα τη σημασία της διατήρησης της υγείας της επιδερμίδας της, ακόμη και όταν έχει τόσο δυναμικό και ατρόμητο χαρακτήρα όσο η φανταστική υπερηρωίδα Carol Danvers που υποδύεται η ίδια, σε ταινίες όπως «Captain Marvel» και «Εκδικητές: Η τελευταία Πράξη».

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Allure, η Brie αποκαλύπτει ότι η τύχη την έφερε να κάθεται σε μια καρέκλα μακιγιάζ από τα 8 της χρόνια πρωταγωνιστώντας σε παιδικές τηλεοπτικές εκπομπές και σίριαλ, μια πορεία που συνεχίστηκε με μεγάλη επιτυχία στην εφηβεία έως και σήμερα, με την ίδια να παίρνει πρώτους ρόλους σε μια σειρά πολύ επιτυχημένων blockbusters -με αποκορύφωμα την ένταξή της στην «ομάδα» της Marvel. Παράλληλα, η Larson αποδείχθηκε και πολύ δημοφιλής μουσικός και τραγουδίστρια όλα αυτά τα χρόνια, με τα άλμπουμ της να ακολουθούν την επιτυχία που είχαν και οι εμφανίσεις της στη μεγάλη οθόνη. 

«Η σχέση μου με το μακιγιάζ και την περιποίηση της επιδερμίδας μου ήταν για μένα μια φυσική προέκταση της δουλειάς μου, μιας δουλειάς που απαιτεί να είσαι μονίμως αψεγάδιαστη, είτε γυρίζεις σκηνές για μια ταινία Marvel, είτε εμφανίζεσαι ζωντανά στη σκηνή τραγουδώντας», λέει η Larson. 
«Ωστόσο, η σχέση μου με το μακιγιάζ άρχισε να με κουράζει πρόωρα, αλλά και να με “ωριμάζει” ταυτόχρονα. Στα 20 χρόνια μου βίωσα την υπερβολική επαφή μου με προϊόντα κάλυψης των ατελειών μου, σαν αληθινό εφιάλτη. Ως έφηβη είχα ακμή, η οποία ωστόσο ποτέ δεν θεραπεύτηκε εντελώς εξαιτίας των ασταμάτητων απαιτήσεων της δουλειάς: ένα μακιγιάζ για μια ταινία, δεν έχει καμία σχέση με ένα μακιγιάζ που θα απλώσετε μια ή δυο φορές την εβδομάδα στην κανονική ζωή. Στο Χόλιγουντ, η εικόνα είναι το παν, ακόμη και εάν πρέπει να καλυφθείς με τόνους concealer για να βγαίνεις στο πλάνο σαν την νεράιδα του παραμυθιού, σαν μια μοντέρνα Σταχτοπούτα ή ως απεικόνιση μιας σούπερ δυναμικής ηρωίδας όπως η Carol Danvers. Είναι εντελώς ψυχοφθόρο, και πολλές φορές πολύ επικίνδυνο για την υγεία της επιδερμίδας. Δυο χρόνια πριν, στα 30 μου, κάθε φορά που καθάριζα το πρόσωπό μου το βράδυ, ανακάλυπτα ότι οι τόνοι makeup με είχαν γεράσει πολύ πρόωρα», εξομολογείται η ηθοποιός.

Τώρα πια, έχοντας βιώσει από μικρό κορίτσι την «ευλογία» αλλά και την «κατάρα» του μακιγιάζ, η Danvers δηλώνει πιο σοφή και έμπειρη στην αντιγήρανση. «Περισσότερο θα έλεγα ότι έχω γίνει πιο “έξυπνη”, επιλέγοντας προϊόντα και τεχνικές που μπορούν να “καμουφλάρουν” τις ατέλειές μου χωρίς να επιβαρύνουν την υγεία της επιδερμίδας μου», λέει στο Allure η ηθοποιός και τραγουδίστρια, μοιραζόμενη τις προσωπικές της συμβουλές:

«Η χρήση προϊόντων με πολλαπλές χρήσεις, όπως για παράδειγμα οι κρέμες BB και CC μπορούν να αναβαθμίσουν την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας, και παράλληλα να κερδίζετε πολύτιμο χρόνο κάθε πρωί. Οι BB συνδυάζουν τα οφέλη μιας ενυδατικής κρέμας, ενός make up για ανάλαφρη, ομοιόμορφη κάλυψη και μιας αντηλιακής κρέμας για μέτρια προστασία από τις ακτίνες UV. Οι CC, απ’ την άλλη, διορθώνουν τις χρωματικές ατέλειες της επιδερμίδας, ενώ παράλληλα την τρέφουν και την περιποιούνται όπως η κρέμα ημέρας. Έτσι, μπορούν να αντικαταστήσουν εντελώς το make up και την ενυδατική απλοποιώντας την κούρα της ομορφιάς. Eπίσης, πολλές τέτοιες φόρμουλες είναι εμπλουτισμένες με συστατικά που μειώνουν τα σημάδια της γήρανσης», συμβουλεύει η Danvers.  

Και όσον αφορά στο ...αναπόφευκτο μακιγιάζ, λέει ότι έχει αποκτήσει μια εμμονή στο απέριττο και φυσικό look. «Θα χρησιμοποιήσω λίγο παραπάνω concealer, foundation, ρουζ, eyeliner και μάσκαρα, αλλά μόνο στις δημόσιες εμφανίσεις μου, και πάντα σε ελαφριές και σχεδόν διάφανες υφές και αποχρώσεις», λέει η Danvers, προσθέτοντας: «Το μόνο που δεν μπορώ να μειώσω είναι το κόκκινο κραγιόν -πάντα σε φλογερές αποχρώσεις- επειδή μπορεί να απογειώσει την εικόνα μου και την αυτοπεποίθησή μου ακόμη και όταν κυκλοφορώ εντελώς αμακιγιάριστη». 

Η τελευταία συμβουλή που δίνει η Danvers για να διατηρείτε την υγεία της ευαίσθητης επιδερμίδας σας διαρκώς σε υψηλά επίπεδα είναι η εξής: «Στην εποχή της πανδημίας Covid-19, η σχολαστική καθαριότητα των αξεσουάρ μακιγιάζ που χρησιμοποιείτε -βούρτσες, σφουγγάρια ή τα άλλα σύνεργα-, είναι περισσότερο επιβεβλημένη από ποτέ. Εκτός την χρήση αντισηπτικού χεριών πριν κάθε εφαρμογή, ένα πεντακάθαρο σετ εργαλείων μακιγιάζ διασφαλίζει πως όχι μόνο δεν θα προσβληθείτε από τον αόρατο εχθρό που έχει σκοτώσει τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, αλλά επιπλέον θα εξαφανίσετε κάθε άλλο βακτήριο που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στην επιδερμίδα σας. Προσωπικά, φορώ γάντια μιας χρήσης ακόμη και κάθε φορά που κάνω μασάζ στο πρόσωπό μου με μια ενυδατική λοσιόν καθαρισμού το πρωί ή μια κρέμα αντιγήρανσης το βράδυ». 

THE BEAUTY TEAM