Χρειάζεστε πραγματικά διαφορετικές κρέμες ημέρας και νύχτας;

xreiazeste-pragmatika-diaforetikes-kremes-imeras-kai-nuxtas
ΤΡΙΤΗ, 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η επιστήμη δίνει την οριστική και έγκυρη απάντηση.

Οι ενυδατικές ουσίες που περιέχουν οι κρέμες αποτελούν βασικό συστατικό κάθε καλής ρουτίνας περιποίησης της επιδερμίδας, σε κάθε ηλικία. Αλλά, είναι πραγματικά απαραίτητο να έχετε στο αντιγηραντικό «οπλοστάσιό» σας ξεχωριστή κρέμα για το πρωί και άλλη για το βράδυ; «Η απάντηση είναι ναι -και επίσης όχι», λέει η Dr. Naissan Wesley, αισθητική και χειρουργική δερματολόγος στο Μπέβερλι Χιλς, με περισσότερες από 30 δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά. «Ανάλογα με το τι ψάχνετε στις ενυδατικές κρέμες σας, μπορεί να επωφεληθείτε από την αλλαγή της κρέμας που χρησιμοποιείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και εκείνης που πρέπει να απλώνετε πριν πέσετε για βραδινό ύπνο. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο βήμα για όλες». 

«Όταν προετοιμάζετε το δέρμα σας το πρωί, αναζητήστε αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C και η νιασινιμίδη, τα οποία προστατεύουν το δέρμα από τη ρύπανση και τις ελεύθερες ρίζες, προσφέροντας μεγαλύτερη φωτεινότητα της επιδερμίδας σας και ασπίδα από τις ηλιακές βλάβες. Μιλώντας για τον ήλιο και την υπεριώδη ακτινοβολία, ένα επίσης απαραίτητο συστατικό της κρέμας ημέρας είναι το υψηλό SPF», λέει η Dr. Wesley, προσθέτοντας: «Καλό είναι να επιλέγετε μια κρέμα με ελαφρύτερη υφή, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως μια ενυδατική βάση για το μακιγιάζ σας». 

Η βραδινή διαδικασία περιποίησης της επιδερμίδας, ενώ βασίζεται και αυτή στην ενυδάτωση, εντούτοις, η λειτουργία της έχει σκοπό να βοηθήσει να επισκευαστούν οι ζημιές της ημέρας την ώρα που εσείς κοιμάστε. «Γι’ αυτό οι κρέμες νύχτας έχουν περισσότερα ενεργά συστατικά με βαρύτερη υψή. Η ρετινόλη είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες και τους τύπους δέρματος, ενώ ένας ορός υαλουρονικού οξέος πριν την εφαρμογή μιας πλούσιας κρέμας νύχτας, συμπληρώνει ιδανικά την διαδικασία», λέει η Dr. Wesley.

Χρειάζεστε λοιπόν και τις δυο κρέμες; Η δερματολόγος εξηγεί: «Και οι δυο φόρμουλες λειτουργούν για την ενυδάτωση του δέρματος, αλλά διαφέρουν ως προς τα συστατικά και την υφή τους. Για παράδειγμα, η χρήση ενυδατικής κρέμας με αντιοξειδωτικά και SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας θα βοηθήσει στην αποφυγή των σκούρων κηλίδων και του αποχρωματισμού του δέρματος, καθώς και στην επιβράδυνση της ανάπτυξης ρυτίδων. Απ’ την άλλη, μια ενυδατική κρέμα νύχτας με ρετινοειδή θα επιταχύνει την παραγωγή των κυττάρων και θα κάνει την επιδερμίδα λαμπερή και νεανική. Οι γυναίκες νεότερης ηλικίας μπορούν απλά να χρησιμοποιήσουν την ίδια ενυδατική κρέμα τόσο το πρωί όσο και το βράδυ, αλλά καθώς περνούν τα χρόνια ή όταν η επιδερμίδα σας έχει τάσεις ξηρότητας από μικρή ηλικία, η χρήση άλλης κρέμας το πρωί και μιας διαφορετικής για τη νύχτα αποτελεί για εσάς κάτι σαν υποχρέωση για την διατήρηση της υγείας, της σφριγηλότητας και της λάμψης του προσώπου σας». 

THE BEAUTY TEAM