Πώς αξιοποιούμε το φιστικοβούτυρο στη νηστεία

fistikobouturo
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και καλά λιπαρά, μας κρατά χορτάτους και ταυτόχρονα έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Πώς, όμως, μπορούμε να απολαύσουμε δημιουργικά το αγαπημένο μας φιστικοβούτυρο;

Τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στη διατροφή μας, μαζί με άλλα φυτικά βούτυρα, είναι σήμα κατατεθέν των vegan και κατ’ επέκταση ταιριάζει και στη νηστεία, αφού δεν περιέχει τίποτα ζωικό.

Μας χαρίζει ενέργεια χάρη στην πρωτεΐνη, τα καλά λιπαρά και τους υδατάνθρακες, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες, ενώ μας παρέχει και πολύτιμες βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνης Β, βιταμίνη Ε, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, κάλιο, χαλκό κ.ά.

Με αυτό το διατροφικό προφίλ, καταλαβαίνουμε ότι είναι ευεργετικό για την καρδιά και τον έλεγχο του σακχάρου, συμβάλλει στο χτίσιμο μυών και σύμφωνα με έρευνες φαίνεται πως συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης παθήσεων του μαστού, που μπορεί να οδηγούν και σε κακοήθεια.

Αυτή την περίοδο είναι ιδανικό για τη νηστεία, αν θέλετε να αντικαταστήσετε το κλασικό βούτυρο στο ψωμί σας, ενώ μπορεί να ταιριάξει σε νηστίσιμο κέικ, μάφιν brownies, αντικαθιστώντας ζωικά παράγωγα, να ενισχύσει την πρωτεΐνη ενός smoothie, να δημιουργήσει υπέροχο ντρέσινγκ για τη σαλάτα σας και να ταιριάξει σε ένα γευστικό σάντουιτς. Μπορείτε, επίσης, να το προσθέσετε στην πρωινή σας βρόμη για έξτρα πρωτεΐνη, ενώ πρέπει να ξέρετε ότι ταιριάζει ιδανικά με μήλο ως ένα υπέροχο και χορταστικό σνακ.