Φτιάξτε πεντανόστιμο, νηστίσιμο κέικ με ινδοκάρυδο

keik-karuda-portokali
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η Διαιτολόγος/Διατροφολόγος, Κωνσταντίνα Γρώππα, από το diatrofi.gr κάνει τις νηστίσιμες αυτές ημέρες λίγο πιο γλυκές και λαχταριστές.

Το γεγονός ότι νηστεύουμε δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να φάμε γλυκό, γι’ αυτό και η ειδικός ετοίμασε μια συνταγή για πεντανόστιμο κέικ που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Περιέχει σε μεγάλη ποσότητα ινδοκάρυδο, το οποίο έχει σπουδαία αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση, αλλά και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε και καροτένια.

Πριν ξεκινήσουμε, σημειώστε ότι η 1 κούπα ισοδυναμεί με 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού.  

Υλικά

  • ½  κούπα αλεύρι ολικής άλεσης 
  • ½  κούπα βρώμη αλεσμένη στο multi 
  • 1 φακελάκι baking powder 
  • 2 κούπες ινδοκάρυδο + ½ κούπα για πασπάλισμα 
  • 1 κούπα  νερό 
  • ½ κούπα λάδι 
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι 
  • 1/2  κούπα μελάσα (εάν δεν έχετε βάλτε 2/3 κούπας μέλι) 
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο 
  • Ξύσμα ενός πορτοκαλιού ακέρωτου 

Εκτέλεση
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το νερό, τον χυμό και την μελάσα και χτυπάμε στο δυνατό για 5 λεπτά.  

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, τη βρώμη και το κακάο και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στο μίξερ και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.  

Ρίχνουμε στο μείγμα μας το ξύσμα πορτοκαλιού και το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε απαλά με μία ξύλινη κουτάλα. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και απολαμβάνουμε! 

Κωνσταντίνα Γρώππα
Διαιτολόγος/Διατροφολόγος
www.diatrofi.gr