«Το να γερνάς είναι ένα θείο δώρο», λέει η Frances McDormand

to-na-gernas-einai-ena-theio-doro-leei-i-frances-mcdormand-frances-mcdormand
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Το «ασχημόπαπο» του Χόλιγουντ, θέτει τους νέους κανόνες ομορφιάς και αυτοπεποίθησης για κάθε γυναίκα μετά τα 40.

«Το να είσαι κοινωνικά και πολιτισμικά ενεργός στην ηλικία των 63 ετών, είναι ένα βαθιά ικανοποιητικό συναίσθημα. Είναι κάτι που δεν θα μπορούσα ποτέ να περιμένω απ’ τη ζωή μου, αλλά τώρα που το βιώνω, με κάνει να αισθάνομαι αληθινά υπερήφανη», λέει η Frances McDormand στο τελευταίο τεύχος της αμερικανικής Vogue. 

Η ταλαντούχα και πολυβραβευμένη ηθοποιός είναι η τρανή απόδειξη ότι ως γυναίκα σε μια βιομηχανία που καθοδηγείται ιστορικά από «αυστηρούς» κανόνες ομορφιάς -όντας «ασχημόπαπο» η ίδια- υπάρχει κάτι περισσότερο από την εξωτερική ομορφιά, που μπορεί να σε κάνει να απολαμβάνεις το σεβασμό των υπολοίπων. «Πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι η ικανότητα έκφρασης συναισθημάτων δίνει στους ηθοποιούς μεγαλύτερο πλεονέκτημα, συγκριτικά με ένα “παγωμένο” από το Botox πρόσωπο», λέει η McDormand, προσθέτοντας ότι ποτέ δεν δέχθηκε να χειραγωγήσει την εμφάνισή της με βάση τα πρότυπα της βιομηχανίας ομορφιάς. «Το να γερνάς και να προσαρμόζεσαι σε όλα τα πράγματα που σου συμβαίνουν βιολογικά δεν είναι κάτι εύκολο. Απαιτεί συνεχή αγώνα και προσαρμογή. Αλλά η τεχνητή βελτίωση μέσω των καλλυντικών μεθόδων, μπορεί να γίνει ακόμη πιο οδυνηρή για μια γυναίκα που, έτσι κι αλλιώς, γερνά. Εγώ, σεβάστηκα τον εαυτό μου. Μου αρέσει που γερνάω φυσιολογικά. Απολαμβάνω το γεγονός ότι είμαι πλέον μια ηλικιωμένη γυναίκα», τονίζει. 

«Όλες οι γυναίκες ηθοποιοί άνω των 45 ετών θέλουν να δείχνουν όπως ήταν έφηβες. Αλλά έτσι χάνουν την πραγματική ομορφιά που κρύβει η ουσία των εμπειριών τους και του εκφραστικού ταλέντου τους, μπαίνοντας σε ένα απροσδιόριστο χάος που δημιουργεί η ματαιοδοξία», λέει η McDormand, συμβουλεύοντας όλες τις γυναίκες: «Αντί να προσπαθείτε να γυρίσετε πίσω το ρολόι, απολαύστε το τώρα και παραδοθείτε άνευ όρων στα καλύτερα που έρχονται».

THE BEAUTY TEAM