Ιδέες για λιγουρευτά, νηστίσιμα γεύματα

santouits-abokanto-manitaria
ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Όταν υπάρχει φαντασία και δημιουργικότητα, μπορείτε να φτιάξετε υπέροχα πράγματα με απλά υλικά της Φύσης. Αξιοποιήστε τις παρακάτω ιδέες τόσο στη νηστεία, όσο και έπειτα, καθώς είναι άκρως υγιεινές και πεντανόστιμες.

Δεν χρειάζεται να αγοράσετε περίεργες υπερτροφές και ακριβά επεξεργασμένα υποκατάστατα γαλακτοκομικών και κρεατικών για να κατευνάσετε την πείνα και τις λιγούρες σας όταν νηστεύετε ή απέχετε γενικότερα από τα ζωικά. Αρκεί να προμηθευτείτε μπόλικα φρούτα, λαχανικά και όσπρια και οι επιλογές στη συνέχεια είναι πολύχρωμες και ανεξάντλητες.

Φτιάξτε λαχταριστές, νηστίσιμες τορτίγιες με αβοκάντο, καλαμπόκι, κόκκινο λάχανο, ρόκα, κόκκινη σάλτσα, φυτικό τυρί και φύτρα. Πλούσιες σε φυτικές ίνες και καλά λιπαρά, οι τορτίγιες αυτές είναι απολύτως χορταστικές.

Δοκιμάστε να φτιάξετε πίτσα, αντικαθιστώντας τα αλλαντικά και τα τυριά με πέστο ή κόκκινη σάλτσα και λαχανικά της αρεσκείας σας. Προσθέστε και διατροφική μαγιά για έξτρα γεύση τυριού και βιταμίνης Β12.

Τα όσπρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες και αν τα συνδυάσετε με λαχανικά, θα έχετε ένα σούπερ χορταστικό γεύμα. Απολαύστε με ψωμί ολικής ή προσθέστε και καστανό ρύζι στη σαλάτα και θα έχετε πλήρη πρωτεΐνη σε ένα γεύμα.

Έχετε όρεξη για ψητό; Ψήστε τα αγαπημένα σας λαχανικά στο φούρνο με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και μπαχαρικά. Φροντίστε να τα κόψετε σε ίδια μεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα και να προσθέσετε στο τέλος αυτά που ψήνονται πιο γρήγορα.

Αν θέλετε κάτι πιο απλό, αντί για το κλασικό τοστ τυρί-γαλοπούλα, δοκιμάστε κάτι διαφορετικό, πλούσιο σε πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και καλά λιπαρά. Λιώστε ένα ώριμο αβοκάντο και απλώστε το στο ψωμί. Προσθέστε σωταρισμένα μανιτάρια, πασπαλίστε μπαχαρικά, μυρωδικά και σουσάμι και απολαύστε.

Το πιο εύκολο επιδόρπιο είναι σοκολάτα με κάποιο φρούτο. Λιώστε μια κουβερτούρα υγείας σε μπεν μαρί, βουτήξτε μέσα μπανάνες, φράουλες ή άλλο φρούτο που σας αρέσει, πασπαλίστε τριμμένη καρύδα ή ξηρούς καρπούς και βάλτε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες.