H Dua Lipa μοιράστηκε δυο μυστικά για να φτιάξετε fit σώμα πριν το καλοκαίρι

h-dua-lipa-moirastike-2-mustika-gia-na-ftiaksete-fit-soma-prin-to-kalokairi-mustika-gia-na-ftiaksete-fit-soma-prin-to-kalokairi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Η δεξιότητά σας στο χορό δεν περιλαμβάνεται.

Πρόσφατα, η 25χρονη Dua Lipa απέσπασε το πρώτο βραβείο Grammy για το Καλύτερο Ποπ Φωνητικό Άλμπουμ της χρονιάς, αλλά δεν είναι αυτό το νέο που έχουμε για εσάς. Αμέσως μόλις επέστρεψε σπίτι με το έπαθλο στα χέρια, συνέχισε κανονικά τη ρουτίνα γυμναστικής της -«όπως κάνω κάθε μέρα», έγραψε η σταρ στο λογαριασμό της.  
Η αλήθεια είναι ότι η διατήρηση μιας τόσο fit σιλουέτας δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο. «Απαιτεί αφοσίωση, επιμονή, θετική διάθεση και ένα όραμα για το σώμα που θα θέλετε να έχετε αύριο. Σίγουρα, ο χορός έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην καθημερινή μου ρουτίνα, όπου εκτός από μια τέλεια σωματική άσκηση και πνευματική εκτόνωση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της επαγγελματικής μου επιτυχίας, όμως για κάθε γυναίκα εκεί έξω που θέλει να κυκλοφορήσει με μαγιό μέσα σε ένα σώμα γεμάτο αυτοπεποίθηση, έχω να δώσω τα δυο πιο πολύτιμα μυστικά: φάτε σωστά, γυμναστείτε στοχευμένα!».

1. Μαγείρεμα στο σπίτι: Δεδομένου ότι η Dua Lipa μετακόμισε από το πατρικό της στο τέλος της εφηβείας -θέλοντας να ακολουθήσει το όνειρό της-, έπρεπε να συνηθίσει να είναι ανεξάρτητη. Κάτι που σημαίνει ότι, εκτός των άλλων, έμαθε να ετοιμάζει μόνη τα γεύματά της. «Ποτέ δεν σήκωσα το τηλέφωνο για να παραγγείλω γεύματα από έξω. Μαγειρεύω μόνη και τα τρία απαραίτητα γεύματα της ημέρας, ακόμη και όταν βρίσκομαι σε περιοδεία, έχοντας πλήρη επίγνωση των τροφών που καταναλώνω. Δεν κοιτάζω τις θερμίδες, αλλά την ποιότητα των τροφών, οι οποίες είναι κατά κανόνα φυτικές και βιολογικές. Περισσότερη άπαχη πρωτεΐνη, λιγότεροι απλοί υδατάνθρακες. Περισσότεροι σύνθετοι υδατάνθρακες, λιγότερα κορεσμένα λίπη. Περισσότερα υγιή λίπη, καθόλου ζάχαρη».

2. Η καθημερινή ρουτίνα σωματικής άσκησης δεν ξεπερνά τα 15 λεπτά: «Εξαιρώντας τα 60 έως 90 λεπτά που θα αφιερώσω σε μελετημένες χορογραφίες για τις εμφανίσεις μου, η βασική μου ρουτίνα σωματικής άσκησης δεν ξεπερνά το ένα τέταρτο της ώρας», λέει η Lipa. 
Μέσα από ένα πρόγραμμα HIIT (πολλές επαναλήψεις χωρίς διάλειμμα ξεκούρασης ενδιάμεσα), το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά ασκήσεων με το ίδιο το σωματικό βάρος -ξεκινώντας από δυναμικές κινήσεις air boxing και burpees και καταλήγοντας σε πιο χαλαρές ασκήσεις διατάσεων και αναπνοών με έμφαση στην power yoga- η ποπ σταρ στέκεται σε ένα πράγμα περισσότερο: στην ασκήσεις που εστιάζουν στον πυρήνα του σώματος. «Επειδή όλο το κόλπο για ένα fit και λειτουργικό σώμα εξαρτάται 100% από τον πυρήνα, οι διαφορετικές παραλλαγές push ups και σανίδων, είναι για μένα το “κερασάκι στην τούρτα” όλων των ασκήσεων που εκτελώ καθημερινά», συμβουλεύει η Lipa. 

THE BEAUTY TEAM