Τον Μάιο έχουμε περισσότερους λόγους να τρώμε ραπανάκια

rapanakia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΜΑΙΟΥ 2021

Είναι φρέσκα, στην εποχή τους και τώρα είναι η καλύτερη εποχή να τα απολαύσουμε, μαζί με τα οφέλη τους.

Μπορεί να είναι «για την όρεξη», αλλά ακόμη περισσότερο τα ραπανάκια είναι για την υγεία μας, αφού έχουν υψηλή διατροφική αξία και πολλαπλά οφέλη. Μιας και βρίσκονται στην εποχή τους, δείτε γιατί πρέπει να τα βάλετε στα εβδομαδιαία ψώνια σας:

  • Μας χαρίζουν απαραίτητη για το ανοσοποιητικό βιταμίνη C, αλλά και βιταμίνη Κ που είναι σημαντική για την πήξη του αίματος, όπως επίσης και βιταμίνες Β που είναι απαραίτητες για την υγεία του νευρικού συστήματος και τον εγκέφαλο
  • Περιέχουν λουτεΐνη, ένα καροτενοειδές με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση
  • Δρουν κατά της δυσκοιλιότητας, είτε αν τα καταναλώσετε σκέτα, είτε το χυμό τους
  • Συμβάλλουν στη διάσπαση πέτρας στα νεφρά, προστατεύοντας από επίπονους κολικούς νεφρού
  • Η περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες βοηθά στη διατήρηση της χοληστερίνης σε χαμηλά επίπεδα
  • Μας παρέχει ασβέστιο και μαγνήσιο που συμβάλλουν στην υγεία των οστών

Τα ραπανάκια ταιριάζουν ιδανικά σε πράσινες σαλάτες και πατατοσαλάτες, ενώ μπορούν να συνοδεύσουν κρέας ή σολομό, χαρίζοντας ελαφρώς πιπεράτη γεύση.