Τι λέει το γραφείο σας για εσάς;

grafeio
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2021

Ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνουμε τον χώρο που εργαζόμαστε λέει πολλά για εμάς, για το πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας, αλλά και πώς μας βλέπουν οι άλλοι. Δείτε πώς.

Οι πολλές φωτογραφίες μειώνουν το επαγγελματικό μας προφίλ
Αν έχετε μετατρέψει το γραφείο σας σε άλμπουμ, θυμηθείτε ότι η υπερβολή μπορεί να υπονομεύσει το κύρος σας και ενδεχομένως η εξουσία που μπορεί να έχετε να μην είναι διακριτή, καθώς επιτρέπετε στους άλλους να εξοικειώνονται με δικά σας προσωπικά στοιχεία. Προτιμήστε να τοποθετήσετε τις φωτογραφίες σας διακριτικά στο χώρο και να είναι ορατές κυρίως σε εσάς.

Η οργάνωση βοηθά
Όταν τα ράφια του γραφείου είναι τακτοποιημένα, αυτό αντανακλά και τις δικές σας αντιλήψεις πάνω στη δουλειά, που συνήθως είναι οργανωτικότητα. Αυτό αφενός εμπνέει εμπιστοσύνη και αφετέρου μας κάνει πιο παραγωγικούς.

Τα post-it δείχνουν μειωμένη γνώση τεχνολογίας
Τα πολλά post-it πάνω στο pc, αλλά και τα διάφορα χαρτάκια πεταμένα παντού στο γραφείο, υποδηλώνουν ότι μάλλον δεν εμπιστεύεστε και πολύ την τεχνολογία και προτιμάτε τις κλασικές μεθόδους για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας τις δουλειές σας. Μήπως είστε από αυτούς που θα έγραφαν κάτι ακόμα και πάνω στο χέρι τους;  

Οι στοίβες βιβλίων εκφράζουν δημιουργικότητα
Πέραν του ότι θέλετε να είστε ενημερωμένοι, μάλλον σας αρέσει και λίγο το χάος που δημιουργούν τα στοιβαγμένα βιβλία, προκαλώντας δημιουργική διάθεση.