Το νέο trend μακιγιάζ για την μετα-Covid εποχή

to-neo-trend-makigiaz-gia-tin-meta-covid-epoxi
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Δείτε πώς θα πετύχετε το «Buttery Skin», μια τάση που αποθεώνει την λαχτάρα κάθε γυναίκας για ολική αναγέννηση της λάμψης της.

Ενώ οι περισσότερες celebrity makeup artists είναι αυστηρά προσηλωμένες στο ματ μακιγιάζ, ένας νέος κόσμος ομορφιάς που ξεπροβάλλει μέσα από τις beauty influencers στην μετά-Covid εποχή, μιλά για το ακριβώς το αντίθετο: δείξτε όσο πιο «βουτυρένια» μπορείτε, τώρα που μπορείτε να κυκλοφορήσετε έξω, απολαμβάνοντας την ελευθερία σας μέσα σε μια επιδερμίδα που μοιάζει να ξαναγεννήθηκε από τις στάχτες της.

Σύμφωνα με την Isabelle De Vries, την makeup artist που επινόησε και διέδωσε με απίστευτη ταχύτητα τον όρο «Buttery Skin» μέσα από το διαδίκτυο, πρόκειται για μια νέα τεχνική μακιγιάζ, η οποία αποχαιρετά το ουδέτερο ματ μακιγιάζ, προσθέτοντας λίγη περισσότερη γυαλάδα στην επιδερμίδα «...επειδή αποδίδει την ίδια μεταξένια ομαλή υφή και τη φυσική λάμψη που έχει το βούτυρο, χωρίς να θυμίζει σε τίποτε τo γυάλινο αποτέλεσμα της κορεατικής και ιαπωνικής τεχνικής μακιγιάζ –το γνωστό Glass Skin.   

«To Buttery Skin στοχεύει σε μια απλή τεχνική μακιγιάζ, που μπορεί να χαρίσει μια πολύ πιο δροσερή και λαμπερή όψη σε μια μελαχρινή επιδερμίδα -όπως η μεσογειακή και η λατίνα-, με βασικό στόχο την έξτρα λάμψη σε περιοχές του προσώπου που κινούνται περισσότερο κατά την διάρκεια των εκφράσεων -ειδικά όταν χαμογελάτε, όπως τα ζυγωματικά», λέει η De Vries, εξηγώντας τα βήματα ένα-ένα.

- Το τέλειο Buttery Skin effect απαιτεί πολύ καλά καθαρισμένη και απολεπισμένη επιδερμίδα, με τη χρήση ήπιας καθαριστικής λοσιόν και μιας φόρμουλας χημικού peeling, με σκοπό να αφαιρεθούν όλα τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του προσώπου. Στη συνέχεια, ενυδατώνετε γρήγορα την επιδερμίδα σας με μια μάσκα φύλλων υαλουρονικού οξέος, περιμένοντας να περάσουν 15 λεπτά πριν ξεπλύνετε. 

- «Το ζητούμενο σε ένα Buttery Skin είναι η λάμψη και η ζωντάνια της επιδερμίδας, οπότε επιλέξτε foundation σε κρεμώδη μορφή», λέει η De Vries. «Απλώστε ταμποναριστά, με τα δάχτυλά σας πάνω στα μάγουλα και έπειτα με ένα νωπό σφουγγαράκι δημιουργήστε το ιδανικό blending, προσθέτοντας ένα  illuminating primer για πιο ομοιόμορφη κάλυψη και έξτρα λάμψη».

- Στη συνέχεια, απλώστε με στρατηγικές κινήσεις ένα ενυδατικό highlighter balm ξεκινώντας από τα ζυγωματικά και «σβήνοντας» όσο προχωράτε προς τις άκρες των χειλιών.

- Η τελική πινελιά έρχεται από ένα σπρέι σταθεροποίησης του μακιγιάζ με ισχυρή ενυδατική φόρμουλα, «κάτι, που όχι μόνο θα κάνει τη λάμψη του προσώπου σας να διαρκέσει για ώρες, αλλά παράλληλα, θα δώσει μια έξτρα ζωντάνια στη βουτυρένια επιδερμίδα σας», συμβουλεύει η De Vries. 

THE BEAUTY TEAM