Οι φυσικοί τρόποι για ανορθωμένους γλουτούς χωρίς κυτταρίτιδα

oi-fusikoi-tropoi-gia-anorthomenous-gloutous-xoris-kuttaritida
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Ο Covid φεύγει, το καλοκαίρι έρχεται. Ώρα να επικεντρωθείτε στην ανύψωση του ηθικού σας –με έμφαση σε μια αψεγάδιαστη «πίσω» όψη σας.

Η Beyonce στα 39, η Christina Aguilera στα 40, η Shakira στα 44, αλλά και η Jennifer Lopez στα 51, είναι γυναίκες-πρότυπα όχι μόνο για την καλλιτεχνική τους επιτυχία, αλλά και για το παγκόσμιο δέος που νιώθει όλος ο πλανήτης για τα οπίσθιά τους (τα οποία ονειρεύονται ακόμη και 20άρες)!
Το γεγονός ότι οι βραζιλιάνικοι γλουτοί είναι το αιώνιο πάθος κάθε γυναίκας, οδήγησαν τα τελευταία χρόνια τους πλαστικούς χειρουργούς να γεμίζουν τα ταμεία τους χάρη στα εμφυτεύματα και τις δεκάδες άλλες θεραπείες «butt lift» (λιγότερο ή περισσότερο επεμβατικές). Ωστόσο, σύμφωνα με την δερματολόγο Dr. Tanya Kormeili, αυτές οι μέθοδοι κρύβουν πολλές φορές πολλά δυσάρεστα έως και επικίνδυνα αποτελέσματα. «Το σίγουρο είναι ότι μια επέμβαση butt lift δεν είναι τόση άφοβη και αθώα διαδικασία σαν το Botox για τα χείλη ή τις ενέσεις υαλουρονικού για τα μάγουλα», λέει η Dr. Kormeili στο περιοδικό Women’s Health, τονίζοντας: «Καλύτερα να εμπνευστείτε από διάσημες γυναίκες σαν την Shakira και την Jennifer Lopez, και καθόλου από την Kim Kardashian, η οποία έχει αναγάγει την εικόνα της “πίσω” όψη της σε μια ακραία εκδοχή της πλαστικής χειρουργικής». 

«Μολονότι τα γονίδιά σας είναι αυτά που έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για την εμφάνιση κυτταρίτιδας ή την μειωμένη ικανότητα των γλουτών σας να στέκονται στο ύψος τους από την εφηβεία και μετά, υπάρχουν τρόποι που μπορούν να αντιστρέψουν το πρόβλημα, χωρίς την ανάγκη μιας χειρουργικής επέμβασης», λέει η Dr. Kormeili, τονίζοντας: «Κάντε το φυσικά και αποτελεσματικά, όπως ακριβώς το έχουν πετύχει και οι αγαπημένες σας celebrities. 

«Σωστή διατροφή, άσκηση και stretching είναι οι κρυφοί σας βοηθοί για καλλίγραμμα πόδια και γλουτούς», συμβουλεύει η ειδικός. «Αφού φροντίσετε να οχυρώσετε την άμυνά σας μειώνοντας τα κορεσμένα λιπαρά, την πρόσληψη αλατιού, την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών με υψηλή ποσότητα υδατανθράκων και το αλκοόλ, περάστε στην ...επίθεση: Μία ώρα περπάτημα τη μέρα μπορεί να κάνει θαύματα. Βάλτε τα αθλητικά σας, φορέστε τα ακουστικά σας και ξεκινήστε την πρωινή (ή και απογευματινή) σας βόλτα, η οποία πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 60 λεπτά. Θυμηθείτε ότι όσο πιο έντονο και γρήγορο το περπάτημά σας, τόσο καλύτερα τα αποτελέσματα. Είναι ιδανική θεραπεία για την τόνωση των γλουτών και την καύση πολλών θερμίδων, γεγονός που μειώνει αισθητά την όψη φλοιού του πορτοκαλιού από το σύνολο της περιφέρειας». 
Προσθέστε 10 με 15 καθίσματα (squats) επί 3 σετ: «Είναι η άσκηση που οδηγεί τους μυς των μηρών και των γλουτών να δυναμώνουν και να τονώνονται, προς όφελος όχι μόνο της σμίλευσής τους, αλλά και για την περαιτέρω μείωση της κυτταρίτιδας μέσω της καύσης ακόμη περισσότερων θερμίδων», αναφέρει η Dr. Kormeili, προσθέτοντας: «Πριν και μετά από κάθε σωματική δραστηριότητα, συνηθίστε να τεντώνετε καλά τους μυς των μηρών και των γλουτών. Αυτή η στρατηγική θα σας βοηθήσει να αυξήσετε τα αποτελέσματα της άσκησης κατά 20%, κάτι που θα ανταποδώσει τα αντίστοιχα ποσοστά στη μείωση της κυτταρίτιδας και της ανόρθωσης των γλουτών σας ταυτόχρονα». 

Μια ακόμη συμβουλή που δίνει η Dr. Kormeili είναι η εξής: «Εμπιστευθείτε άφοβα την μέθοδο ανόρθωσης γλουτών και μείωσης της κυτταρίτιδας με ραδιοσυχνότητες. Πρόκειται για τη νέα επαναστατική μέθοδο lifting και λιπογλυπτικής χωρίς νυστέρι, η οποία λειτουργεί με εκπομπή μονοπολικών και διπολικών ραδιοκυμάτων RF, τα οποία δρουν στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος και επιτυγχάνεται σύσφιξη του χαλαρωμένου δέρματος, χωρίς τις παρενέργειες μιας χειρουργικής επέμβασης. Με την πρωτοποριακή τεχνολογία RF επιτυγχάνεται το καλύτερο αποτέλεσμα όσον αφορά την αναζωογόνηση και τη σύσφιξη σώματος, επειδή τα ραδιοκύματα στοχεύουν στους ινοβλάστες, τους οποίους διεγείρουν να παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Παράλληλα μειώνεται αισθητά η φλεβο-λεμφική στάση, μεγιστοποιείται η απομάκρυνση τοξινών, επιταχύνεται ο μεταβολισμός του λίπους και τονώνονται οι ινοβλάστες με αποτέλεσμα την εντυπωσιακή αναζωογόνηση του δέρματος».

THE BEAUTY TEAM