Πώς θα δείχνετε 10 χρόνια νεότερη, με το φυσικό μυστικό της Rachel Weisz

pos-tha-deixnete-10-xronia-neoteri-me-to-fusiko-mustiko-tis-rachel-weisz
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Οι μάσκες με φρούτα, είναι σήμερα το κορυφαίο μυστικό αντιγήρανσης για όλες τις σταρ του Χόλιγουντ. Μια ειδικός εξηγεί.

Τελικά, μπορεί να μην είναι καθόλου τυχαίο που η Rachel Weisz κέρδισε το Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «Ο Επίμονος Κηπουρός» το 2006, αφού όπως η ίδια έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις της, είναι φανατική οπαδός της «πράσινης» ομορφιάς, δεκαετίες πριν περάσει το κατώφλι των 50 ετών.

Σύμφωνα με την επιστήμη, ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά της περιποίησης του δέρματος είναι η υγιεινή διατροφή, αφού αυτό που τρώμε έχει άμεση επίδραση στην εικόνα του δέρματος όσο περνούν τα χρόνια. Και κανείς δεν το ξέρει καλύτερα αυτό από την beauty guru του Χόλιγουντ, Joanna Vargas, από την οποία τόσο η Weisz, αλλά και άλλες διασημότητες του Χόλιγουντ, σαν την Julianne Moore και την Naomi Watts, έχουν υιοθετήσει τα μυστικά της «αιώνιας» αντιγήρανσης που προτείνει η αισθητικός. 
Στο best seller βιβλίο της Glow From Within, η Vargas γράφει: «Η επιλογή υγιεινών διατροφικών επιλογών μπορεί να κάνει τη διαφορά στην επιδερμίδα σας, αλλά θυμηθείτε ότι η ομορφιά είναι κάτι περισσότερο από το επιφανειακό αποτέλεσμα που βλέπετε. Οι θρεπτικές, βιολογικές, φυσικές τροφές βοηθούν την ομορφιά σας να αναδειχθεί από το εσωτερικό, βελτιώνοντας τις λειτουργίες του σώματός σας και βοηθώντας να παρατείνετε τη ζωή σας με μια όψη, διάθεση και εικόνα που θα σας κάνει να κυκλοφορείτε με αυτοπεποίθηση, όσα χρόνια κι αν περάσουν». 

«Καλό είναι να τρώτε πολλά φρούτα κάθε μέρα, αλλά δείτε και γιατί πρέπει να τα εφαρμόζετε πολλά από αυτά κατευθείαν στο πρόσωπό σας. Φορτωμένα με βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, τα φρούτα είναι μια εκπληκτική φυσική ασπίδα κατά της γήρανσης της επιδερμίδας και καταλύτης της καλής υγείας», τονίζει η Vargas, και εξηγεί: «Η παπάγια και το λεμόνι είναι φρούτα με εξαιρετικά αποτελέσματα στην ενίσχυση της καθαριότητας της επιδερμίδας και αναβάθμισης της φυσικής ακτινοβολίας της, κυρίως χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό, αντιοξειδωτικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, που βοηθούν το πρόσωπο να δείχνει πιο φρέσκο και αφράτο. «Λιώστε ένα κομμάτι παπάγια, προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού, ανακατέψτε καλά και εφαρμόστε το μείγμα σε όλο το πρόσωπο για 10 λεπτά», συμβουλεύει η Vargas.

Το κουρασμένο δέρμα και οι ρυτίδες έκφρασης αποτελούν σημαντικό πρόβλημα ακόμη και για νέες γυναίκες, κυρίως εξαιτίας του στρες και της ελλιπούς περιποίησης. «Όμως, αρκεί μια μπανάνα για να επαναφέρετε την χαμένη ζωντάνια και στιλπνότητα στο πρόσωπό σας, επειδή αυτό το φρούτο έχει την ικανότητα να ενυδατώνει και να βελτιώνει την ελαστικότητα της επιδερμίδας, δημιουργώντας παράλληλα ένα άμεσα ορατό συσφιγκτικό αποτέλεσμα», λέει η ειδικός, δίνοντας τη συνταγή για μια γρήγορη, αυτοσχέδια μάσκα: Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπανάνα, 1 κουταλάκι του γλυκού αμυγδαλέλαιο και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ημίρρευστος πολτός και απλώνετε ομοιόμορφα στο πρόσωπο.

Τα σπυράκια στο πρόσωπο, είτε λόγω ακμής είτε εξαιτίας άλλων εξωτερικών και εσωτερικών στρεσογόνων παραγόντων, είναι ό,τι πιο ενοχλητικό έχει να αντιμετωπίσει κάθε γυναίκα σε κάθε ηλικία. Και εδώ, τα φρούτα μεταμορφώνονται σε σούπερ προστάτες της όψης σας. «Το πορτοκάλι, και, συγκεκριμένα ο φλοιός του, χρησιμοποιείται κατά κόρον στην κοσμητολογία, καθώς χάρη στα ισχυρά αντιοξειδωτικά -βιταμίνη C- και το ασβέστιο που περιέχει, για να καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες και επουλώνει την ακμή. Απ’ την άλλη μεριά, το αγγούρι, με τις τονωτικές, αντιοξειδωτικές, μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητές του -χάρη στο συνδυασμό βιταμινών C και B1, ιχνοστοιχείων, σακχάρων και καροτενίων-, προκαλεί γρήγορη βελτίωση των ερεθισμών και αποφράσσει τους πόρους», λέει η Vargas, συμβουλεύοντας: «Λιώστε στο μπλέντερ ένα ολόκληρο πορτοκάλι και ένα μικρό αγγούρι, με τις φλούδες τους. Προσθέστε όσο μέλι χρειάζεται για να γίνει το μείγμα πιο παχύρρευστο και εύκολα εφαρμόσιμο, και απλώστε σε όλο το πρόσωπο ή τοπικά, στα σημεία που εμφανίζονται σπυράκια. Περιμένετε μέχρι 20 λεπτά ώστε να απορροφηθούν τα συστατικά».

THE BEAUTY TEAM