Αυτό το vintage χτένισμα σηματοδοτεί την επιστροφή στην Belle Époque μετά την πανδημία

auto-to-vintage-xtenisma-simatodotei-tin-epistrofi-sas-stin-belle-Époque-tis-zois-sas-meta-tin-pandimia
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Όλα τα παλιά είναι νέα και πάλι, όταν πρόκειται για ένα στιλ που πλημμυρίζει χαρά και αισιοδοξία.

Ας υποθέσουμε ότι έχετε αποθηκεύσει τα ρούχα σας από την εποχή της εφηβείας. Σε αυτήν την περίπτωση, τα παιδιά ή οι ανιψιές σας, πιθανότατα να θέλουν να τα επαναφέρουν στη «ζωή», είτε επειδή είναι κομμάτια υψηλής ποιότητας, είτε -κυρίως-, επειδή είναι «vintage». Και όπου υπάρχει αυτός ο όρος, μεταμορφώνεται αυτόματα σε μια τεράστια μόδα για κάθε νεότερη γενιά.
Ο Yves Saint-Laurent είχε πει κάτι αξιομνημόνευτο: «Εάν ακολουθείς τη σύγχρονη μόδα πιστά, πιθανώς να χάσεις το στιλ σου, το χαρακτήρα σου και την φυσική σου κομψότητα». Και αυτό είναι που καταφέρνει η επιστροφή στα παλιά και κλασικά: τον επαναπροσδιορισμό της ρετρό αισθητικής στη σύγχρονη εποχή των ...άβουλων fashion victims. 
Και όπως συμβαίνει με τα vintage ρούχα -που τα κάνουν να είναι «της μόδας» όσο ποτέ-, έτσι ακριβώς γίνεται και με τα ρετρό χτενίσματα στις μέρες μας. Το Pinback χτένισμα της δεκαετίας του ‘40, τα Victory Rolls tης εποχής των 50’s και ο κότσος σφηκοφωλιά των 60’s, επαναφέρουν τις όμορφες και ανέμελες εποχές στο σήμερα, μετά από μια «σκοτεινή» περίοδο πρωτόγνωρης παγκόσμιας πανδημίας. 

Το περιοδικό The List διεξήγαγε πρόσφατα μια online έρευνα στις Ηνωμένες Πολιτείες, ρωτώντας ποια ρετρό χτενίσματα πρέπει να επιστρέψoυν το συντομότερο δυνατό μετά την πανδημία, με το 65% των συμμετεχόντων να ψηφίζει ως κορυφαίο hair-style της νέας εποχής, τα Victory Rolls, μια κόμμωση που καθιέρωσε η Betty Grable (αμερικανίδα ηθοποιός, pin-up girl, χορεύτρια, μοντέλο και τραγουδίστρια, η οποία μεσουράνησε στις δεκαετίες του ‘30 και του ’40), με την θρυλική Lucille Ball να την απογειώνει στις δεκαετίες ’50 και ’60. Το ίδιο στιλ αγάπησεσε και η «αιώνια» θεά του Χόλιγουντ Marilyn Monroe την ίδια εποχή. 

H Lauren Rennells, μια Αμερικανίδα hair & makeup artist, με πάθος στην ρετρό ομορφιά και δημιουργός του εξαιρετικά χρηστικού ιστότοπου Bobby Pin Blog, λέει: «Αυτές οι φαντασμαγορικές μπούκλες απαιτούν την επιμελή τοποθέτηση ρόλεϊ μαλλιών με πολλά τσιμπιδάκια κατά την διάρκεια της νύχτας. Το πρωί, αφού βγάλετε τα ρόλεϊ, δεν βουρτσίζετε τα μαλλιά, απλά τα δουλεύετε ανάλαφρα με τα χέρια σας για να ανασηκωθούν και προσθέτετε μερικούς ψεκασμούς με λακ. Τα Victory Rolls αποτελούσαν στο τέλος της δεκαετίας του ’40 ένα στιλ μαλλιών που ήθελε να γιορτάσει την νίκη των Συμμάχων στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο, λατρεύτηκε από εκατομμύρια γυναίκες έως και δυο δεκαετίες μετά, αντιπροσωπεύοντας την αισιοδοξία και τη χαρά της ζωής. Μήπως, σας θυμίζει την εποχή που ανατέλλει μετά την πανδημία του Covid-19;».
 

Σύμφωνα με την Rennells, το συγκεκριμένο vintage χτένισμα είναι κατάλληλο για γυναίκες κάθε ηλικίας, επειδή μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί σε κάθε τύπο, μήκος ή χρώμα μαλλιών ανεξάρτητα από το σχήμα του προσώπου. 

THE BEAUTY TEAM