Η Naomi Campbell πρωταγωνιστεί σε καμπάνια μακιγιάζ, που αποθεώνει τον όρο «diversity»

i-naomi-campbell-protagonistei-se-kampania-makigiaz-pou-apotheonei-ton-oro-diversity
ΤΡΙΤΗ, 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Αυτό που αναζητούν με πάθος οι fashion-opinion-makers σε όλο τον πλανήτη, μετουσιώνεται σε πράξη μέσα από τη νέα καμπάνια της NARS Cosmetics.

Ακόμη και όσες δεν έχετε ακούσει ποτέ το όνομα François Nars (θρυλικός φωτογράφος μόδας, ευπώλητος συγγραφέας, νεωτεριστής makeup artist και ιδρυτής της μάρκας NARS Cosmetics), υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την ξεχωριστή φιλοσοφία του στις τάσεις ομορφιάς που προτείνει εδώ και χρόνια, με έμφαση στην ετερογένεια και την ποικιλομορφία, έναν όρο που έχει γίνει περισσότερο γνωστός ακόμη και στην Ελλάδα με τη λέξη «diversity», και ο οποίος συνδέει με τον ίδιο άμεσο τρόπο το μαύρο με το άσπρο σε κάθε του παραλλαγή, αλλά και το αρσενικό με το θηλυκό επίσης.

«Το μακιγιάζ είναι τέχνη και η τέχνη είναι η απόλυτη έκφραση για όλους. Τελεία», έχει πει ο 62χρονος σήμερα François Nars. Τον προηγούμενο μήνα, δημιούργησε μια νέα καμπάνια, ανακουφίζοντας -ηθικά τουλάχιστον- ένα ευρύ κοινό λάτρεων του μακιγιάζ ανεξαρτήτως φύλου ή χρώματος επιδερμίδας, με πρωταγωνίστριες τις Naomi Campbell και Bella Hadid, μαζί με μια πλειάδα «φρέσκων» προσώπων κάθε φύλου, φυλής και ηλικίας. 

Ο τίτλος της καμπάνιας της NARS Cosmetics ονομάζεται «Your Skin Turned On», παρουσιάζοντας προϊόντα μακιγιάζ που ξεπερνούν τις 16 αποχρώσεις, ώστε κάθε γυναίκα να βρει τον δικό της τρόπο έκφρασης της ομορφιάς της ανεξάρτητα από το χρώμα της επιδερμίδας ή την ηλικία της. 

Η εστίαση του μηνύματος αφορά στην συναισθηματική ευπάθεια που βιώνουν πολλές γυναίκες εξαιτίας του χρώματος του δέρματός τους, την φυσική ωρίμανση της επιδερμίδας τους ή ακόμη και το «diversity» που χαρακτηρίζει το φύλο τους, με τον ίδιο τον δημιουργό να υπογραμμίζει: «Η ομορφιά είναι μια γλώσσα αγάπης, που όσο μεγαλώνω τόσο περισσότερο μαθαίνω και θαυμάζω, και που δεν έχω άλλο δρόμο παρά εκείνον που θα με κάνει να την τελειοποιήσω. Το μακιγιάζ είναι βαθύτερο από το δέρμα. Προέρχεται από την ειρήνη και τη χαρά που υπάρχει μέσα μας και που με κάθε τρόπο πρέπει να ακτινοβολεί προς τα έξω».

THE BEAUTY TEAM