Πώς να επιλέξετε το τέλειο άρωμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι, χωρίς καν να το μυρίσετε

pos-na-epileksete-to-teleio-aroma-gia-tin-anoiksi-kai-to-kalokairi-xoris-kan-na-to-murisete
ΠΕΜΠΤΗ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021

Μια από τις κορυφαίες «μύτες» της σύγχρονης αρωματοποιίας εξηγεί πώς μπορείτε να παραγγείλετε το ιδανικό άρωμά σας online, με κλειστά μάτια.

Μετά από ένα και πλέον χρόνο καραντίνας, σχεδόν κάθε γυναίκα έχει εξοικειωθεί με τις online αγορές -ακόμη και για προϊόντα μακιγιάζ, χάρη σε μια σειρά εφαρμογών στο κινητό, που μιμούνται πιστά την εφαρμογή ενός foundation, ενός ρουζ ή μιας σκιάς ματιών πριν τα παραγγείλετε. Αλλά τι γίνεται με τα αρώματα; 
Σύμφωνα με την δημιουργό αρωμάτων Johanna Monange, η οποία έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας και συνεργασίας με επώνυμους οίκους καλλυντικών και αρωμάτων, τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατό να επιλέξετε το τέλειο άρωμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι, χωρίς να χρειάζεται να το έχετε μυρίσει πριν. «Αρκεί να μάθετε να αποκωδικοποιείτε τις βασικές αρωματικές νότες», λέει η Monange, εξηγώντας: «Τα “δυνατά” συστατικά σε ένα άρωμα είναι συνήθως ανατολίτικες εσάνς από κεχριμπάρι, βανίλια, πραλίνα, κουμαρίνη, τουμπερόζα ή πατσουλί. Με την ανάμειξη ελαφρύτερων και “φρέσκων” ελαίων όπως περγαμόντο, πράσινα βότανα και λουλούδια, το αποτέλεσμα, εκτός από λιγότερο βαρύ, είναι και περισσότερο κολακευτικό για μια γυναίκα που θέλει να πλημμυρίζει με αισιοδοξία και σαγήνη την αύρα της».

Η αρωματοποιός αναφέρει πως η άνοιξη και το καλοκαίρι κυριαρχούνται από τις δικές τους θεσπέσιες ξεχωριστές ευωδιές, οι οποίες όταν ενσωματώνονται σε μια φόρμουλα αρώματος, προσδίδουν ακόμη περισσότερη φρεσκάδα στη διάθεση και την γοητεία σας. «Οι νότες εσπεριδοειδών, όπως περγαμόντο, lime, λεμόνι, πορτοκάλι και γκρέιπφρουτ αποτελούν τη βάση, με το τζίντζερ, το συκόφυλλο και τον κρίνο να φέρνουν ακόμη περισσότερο “μυστήριο” στην ανοιξιάτικη/καλοκαιρινή αύρα σας. Είναι μια αρωματική αρμονία, που εμείς οι αρωματοποιοί την κατατάσσουμε στην κατηγορία των “μεταλλικών” ή “κρύων” συνθέσεων, που όμως δεν χάνουν την αισθαντική ταυτότητά τους. Σε αυτή την οικογένεια ανήκει και το θρυλικότερο γυναικείο άρωμα όλων των εποχών, το Chanel No. 5», λέει η Monange. 

Υπάρχουν όμως και πολλές γυναίκες, που προτιμούν λιγότερο τις σπιρτόζικες ευωδιές και περισσότερο τις γλυκύτερες προσεγγίσεις. «Η πιο εμβληματική γλυκιά εσάνς είναι η βανίλια, όπου συνδυαστικά με την κανέλα προσφέρει σε μια φόρμουλα αναπάντεχες δόσεις γαλήνιας διάθεσης. Ωστόσο, ένας τέτοιος συνδυασμός θεωρείται κατά κανόνα “βαρύς”. Γι’ αυτό και όλοι οι δημιουργοί  ανοιξιάτικων και καλοκαιρινών -“γλυκών”- αρωμάτων, προσθέτουν “βουτυράτες” νότες, που περιέχονται σε φρούτα της εποχής, όπως το ροδάκινο, το βερίκοκο και η εξωτική καρύδα, συνδυαστικά με λουλούδια που απελευθερώνουν βαθιές ήπιες ευωδιές, όπως η φρέζια, η γαρδένια και το νυχτολούλουδο -κλασικά ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά άνθη», αναφέρει η αρωματοποιός

Για τις δυναμικές γυναίκες, ιδανικό είναι ένα τολμηρό άρωμα όπως το νέο Si eau de parfum intense, του Giorgio Armani.  Η υπογραφή αυτού του θηλυκού αρώματος είναι το νέκταρ φραγκοστάφυλλου, με αυτή τη γοητευτική νότα να εξάγεται από την καρδιά του φρούτου. Επιπλέον, το τριαντάφυλλο isparta του οποίου η συγκομιδή γίνεται στην Isparta μία πόλη της Τουρκίας γνωστή και ως "η πόλη των τριαντάφυλλων", αναμιγνύεται με την αισθησιακή βανίλια Μαγαδασκάρης.Το άρωμα ενσαρκώνει η πανέμορφη Cate Blanchett στην έντυπη καμπάνια του φωτογράφου Tom Munro. 

THE BEAUTY TEAM