Γιατί στην μετα-καραντίνα εποχή οι γυναίκες θέλουν κόκκινα μαλλιά

giati-stin-meta-karantina-epoxi-oi-perissoteres-gunaikes-theloun-na-kukloforisoun-me-kokkina-mallia
ΤΡΙΤΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2021

Η τάση «Αστική Γοργόνα» είναι το trend βαφής μαλλιών για το καλοκαίρι, που έχει σπάσει το διαδίκτυο -και τα ταμεία των κομμωτηρίων.

Το δοκίμασαν πριν λίγο καιρό η Kim Kardashian-West και η Kylie Jenner, με τους 443 εκατομμύρια followers τους στο Instagram (από κοινού) να παραληρούν. Το ίδιο έκαναν και η Kristen Stewart, η Rihanna και η Scarlett Johansson, αλλά ποτέ δεν υπήρξε το πιο κολακευτικό χρώμα μαλλιών σε κεφάλια όπως της Emma Stone, της Amy Adams και -νομοτελειακά- της Julianne Moore. Και σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το καλοκαίρι θα βλέπουμε παντού κόκκινα μαλλιά!

Η φλογερή διάθεση που έχει κατακλύσει τις γυναίκες να κυκλοφορήσουν αυτό το καλοκαίρι με ένα χρώμα μαλλιών που θα τα «σπάει», τις έχει οδηγήσει να αναζητούν από τους hair colorists την εικόνα της παραμυθένιας Ariel. «Στην πραγματικότητα, αυτή η φλογερή απόχρωση των μαλλιών έχει ονομαστεί “τάση της αστικής γοργόνας” από τις influencers στα social media. Και είναι γεγονός ότι μετά την καραντίνα, δείχνουν να την επιλέγουν εκατομμύρια γυναίκες, ακόμη και όσες δεν είναι προικισμένες από τη φύση να έχουν γεννηθεί με το σπανιότερο φυσικό χρώμα μαλλιών, το κόκκινο», λέει ο Josh Wood, ένας από τους πιο διάσημους hair colorists στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνεχίζοντας: «Θέλοντας να ξεφύγουν από το βαρετό πλέον ξανθό, ή τις πολυφορεμένες παραλλαγές ombre και balayage -που κυριάρχησαν στην εποχή της καραντίνας-, οι γυναίκες επιθυμούν να αγκαλιάσουν το φετινό καλοκαίρι με μια μεγαλύτερη αίσθηση ελευθερίας και  φλογερής διάθεσης για κοινωνικές και ερωτικές επαφές, με ένα χρώμα μαλλιών που θα τις κάνει να ανεβάσουν στα ύψη το κοντέρ της σαγήνης τους. Και αυτό δεν είναι άλλο από το κόκκινο της γοργόνας Ariel». 

Όπως αναφέρει ο Wood, αυτή τη στιγμή υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία κόκκινων αποχρώσεων, που ξεκινά από το έντονο, ταραχώδες και τολμηρό κόκκινο της φωτιάς –εάν έχετε την ηλικία ή το ανάλογο life style που μπορεί να το υποστηρίξει-, περνά μέσα από συνδυασμούς κόκκινου και ροζ –εάν έχετε πολύ ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα-, ή κόκκινο του κερασιού -για τις πιο μελαχρινές αποχρώσεις του δέρματος-, καταλήγοντας στις χάλκινες αποχρώσεις, που είναι ιδανικές για να προσθέστε μια δυνατή πινελιά πάθους στο σκούρο φυσικό τόνο των μαλλιών σας (ή της ωριμότητάς σας). 
«Για τις πιο ώριμες ηλικίες και ειδικά για όσες γυναίκες έχουν περισσότερα γκρίζα και λευκά μαλλιά, είναι προτιμότερο να επιλέξουν έναν ουδέτερο κόκκινο τόνο και να αποφύγετε το ροζ», συμβουλεύει ο Wood. «Εάν έχετε διάσπαρτα γκρι και επιθυμείτε να τα διατηρήσετε, μπορείτε να δουλέψετε με ανταύγειες του κόκκινου-σοκολατί που προσφέρουν έναν συναρπαστικό συνδυασμό, ενώ εάν έχετε περισσότερα λευκά, το ξανθό χάλκινο στις ρίζες αποτελεί το πιο μοντέρνο χρωματικό στιλ που προσθέτει ζωντάνια, νεανικότητα και φινέτσα». 
Ωστόσο, για ένα πιο πρωτοποριακό, αλλά ταυτόχρονα φλογερό look για όλο το καλοκαίρι, ο Wood λέει ότι η μεγαλύτερη τάση της μόδας στο διαδίκτυο είναι το vintage-antique rose ή το κόκκινο κεχριμπαρί. «Αυτές οι δυο νέες αποχρώσεις είναι πολύ πιο ήπιες αποδόσεις του κόκκινου, οι οποίες θα οδηγήσουν πολλές νέες κοπέλες να παίξουν όσο τολμηρά θέλουν με το χρώμα των μαλλιών τους, παραμένοντας ωστόσο σε ένα σοφιστικέ στιλ», τονίζει ο διάσημος hair colorist. 
THE BEAUTY TEAM