Πώς απαλλάχθηκε από την τριχοφυία στο πρόσωπο μια Ελληνοαυστραλέζα celebrity

pos-apallaxthike-apo-tin-trixofuia-sto-prosopo-mia-ellinoaustraleza-celebrity
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2021

Η Μάρθα Καλιφατίδη αποκαλύπτει τη μοναδική αλλαγή στην φροντίδα προσώπου που καθάρισε δια παντός την «γεμάτη ακμή γενειάδα» της.

Με μια γρήγορη ματιά στον λογαριασμό Instagram της Μάρθας Καλιφατίδη -που συγκεντρώνει περισσότερους από 581.000 οπαδούς- θα αντιληφθείτε ότι πρόκειται για μια σούπερ σέξι γυναίκα. Και είναι Ελληνίδα. Η 32χρονη Μάρθα είναι μια γνωστή makeup artist στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, ωστόσο απέκτησε πολύ μεγαλύτερη φήμη από την στιγμή που έλαβε μέρος στο τηλεοπτικό ριάλιτι «Married at First Sight Show», με τις χυμώδεις καμπύλες και το έμφυτο sexiness που την διακρίνει να την καθιστά νικήτρια του διαγωνισμού, βρίσκοντας τον άνδρα της ζωής της στο πρόσωπο του Michael Brunelli -επίσης συμμετέχοντα στο ριάλιτι

Ωστόσο, αυτό που με καμία δύναμη δεν μπορείτε να πιστέψετε βλέποντας τις αναρτήσεις της στο Instagram, είναι πως η γοητευτική Μάρθα πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής από την εφηβεία και μετά, ως «η γυναίκα με τα μούσια», εξαιτίας μιας σοβαρής ορμονικής διαταραχής.

Σύμφωνα με την Dr. Laurel Naversen Geraghty, δερματολόγο στο ερευνητικό πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στην Καλιφόρνια, οι γυναίκες που παρουσιάζουν υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο αλλά και σε διάφορα μέρη στο σώμα δεν είναι λίγες, με τα στατιστικά να μιλούν για ποσοστά που αγγίζουν το 15%. «Αλλά είναι πραγματικά αδύνατο να μιλήσουμε για ρεαλιστικά στοιχεία και να υπολογιστεί πόσες γυναίκες παρουσιάζουν το πρόβλημα, διότι πολλές είναι απρόθυμες να το δηλώσουν ή να ζητήσουν βοήθεια για την αντιμετώπιση του.Γενικά, ο δασυτριχισμός είναι μια ακίνδυνη κατάσταση, αλλά πολλές γυναίκες το βρίσκουν ενοχλητικό ή ακόμα και ντροπιαστικό», λέει η Dr. Naversen Geraghty.
«Μια κοινή αιτία είναι το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ενώ άλλες ορμονικές καταστάσεις οι οποίες προκαλούν ανεπιθύμητη τριχοφυΐα μπορεί επίσης να οφείλονται στην επιθετική ακμή, σε προβλήματα με τις περιόδους της εμμήνου ρύσεως ή και σε αυξομειώσεις του βάρους. Όλα αυτά τα συμπτώματα -μεμονωμένα ή από κοινού- δημιουργούν μεγάλη απελευθέρωση αρσενικών ορμονών, κάτι που οδηγεί σε ανεξέλεγκτη τριχοφυία στο πρόσωπο και στο σώμα», τονίζει η δερματολόγος.

Χωρίς η Μάρθα Καλιφατίδη να έχει αποκαλύψει την πραγματική αιτία της τριχοφυίας της, έχει παραδεχθεί στο λογαριασμό της ότι αναγκάστηκε πολλές φορές στη ζωή της να ξυρίζεται όπως ακριβώς ένας άνδρας! «Ήταν η ίδια εποχή που είχα σταματήσει να παίρνω χάπια αντισύλληψης, ενώ η εφηβική ακμή μου πολλαπλασίαζε το φαινόμενο», λέει.
Αυτό όμως που την βοήθησε να απαλλαγεί από το μεγάλο αυτό πρόβλημα ήταν η επιμελής φροντίδα της επιδερμίδας της. «Χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό λαδιού και κάντε το δύο φορές την ημέρα σαν να πρόκειται για ιεροτελεστία: Απλώστε ένα καθαριστικό σε μορφή αφρού εκτελώντας αργές και ήπιες κινήσεις μασάζ. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό και αμέσως μετά εφαρμόστε σε όλο το πρόσωπο επί 10 λεπτά μια ζεστή πετσέτα. Μετά, απλώστε ένα λάδι προσώπου ιδανικό για ερεθισμένο δέρμα και ακμή, με βασικά συστατικά αιθέρια έλαια τεϊόδεντρου, λεβάντας και γερανιού σε βάση φυτικής γλυκερίνης. Ω, Θεέ μου, αυτά είναι τα μόνα 10 λεπτά της ημέρας, που με οδηγούν στην ευτυχία», λέει η Μάρθα. 

Η Μάρθα πρόσφατα ηχογράφησε ένα επεισόδιο του The Roject, ενός αυστραλιανού podcast περιποίησης δέρματος, και μοιράστηκε περισσότερα μυστικά για την εικονική ομορφιά της. Αυτό που δεν δίστασε να αποκαλύψει η Ελληνοαυστραλέζα celebrity ήταν πως έχει υποβληθεί σε μια σειρά αισθητικών χειρουργικών επεμβάσεων, οι οποίες περιελάμβαναν Botox, πληρωτικά και ρινοπλαστική, ενώ παραδέχτηκε επίσης ότι έχει «πειράξει» και το στήθος της, αλλά όχι τα χείλη της (ας το πιστέψουμε). Πάντως, έπειτα από 8 χρόνια μάχης με το «μουστάκι» και «μούσι» της, η Μάρθα σήμερα είναι ένα θηλυκό-σεξοβόμβα.

THE BEAUTY TEAM