Γιατί οι ψεύτικες ...φακίδες μεταμορφώθηκαν στη νέα τάση ομορφιάς για το 2021

giati-oi-pseutikes-fakides-metamorfothikan-sti-nea-tasi-omorfias-gia-to-2021
ΤΕΤΑΡΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2021

Χάρη ή εξαιτίας του TikTok, οι φακίδες είναι ό,τι πιο περιζήτητο επιθυμούν οι γυναίκες αυτή τη στιγμή για περισσότερη αυτοπεποίθηση της όψης τους.

Για όσες δεν γνωρίζουν, το TikTok είναι μια δημοφιλής εφαρμογή για τις νεαρότερες ηλικίες -κυρίως-, με τα περισσότερα βίντεο που ανεβαίνουν να αφορούν στις τάσεις ομορφιάς που απασχολούν τις νέες γυναίκες (από νύχια, δόντια και κουρέματα, έως αυτοσχέδιες κούρες ομορφιάς -καμιά φορά υπερβολικά ακραίες), έχοντας καταφέρει να προσπεράσει κατά πολύ το Instagram, το Facebook και το Twitter, κυρίως επειδή βασίζεται στα άμεσα ενδιαφέροντα των χρηστών για επαναστατικές συμβουλές, προτάσεις και λύσεις. Και ειδικά στην εποχή της καραντίνας, είναι βέβαιο ότι το TikTok έπαιξε τον πιο σημαντικό ρόλο «διαπαιδαγώγησης» της νέας γενιάς, τουλάχιστον όσον αφορά στην κουλτούρα της μόδας και της ομορφιάς. 
Το τελευταίο trend που κάνει θραύση στο TikTok είναι οι ψεύτικες φακίδες. Ναι, σωστά διαβάζετε. Οι νέες γυναίκες προσθέτουν ψεύτικες φακίδες στη ρουτίνα μακιγιάζ τους, εφαρμόζοντας μικρές σκούρες κουκίδες γύρω από τις μύτες και τα μάγουλά τους. Η τάση είναι τόσο δημοφιλής, που οδήγησε μια δημοφιλή μάρκα, την Freck, να δημιουργήσει πρώτη ένα προϊόν σε μορφή στυλό που αφορά αποκλειστικά στην εφαρμογή πλαστών φακίδων στο πρόσωπό σας. 
«Βάλτε δύο ή τρεις κουκκίδες με καλή ποσότητα προϊόντος και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να δώσετε στις ψεύτικες φακίδες σας μια απολύτως φυσική εμφάνιση», διαβάζουμε στο περιοδικό Teen Vogue.


Γιατί όμως αυτή η τάση μακιγιάζ είναι τόσο δημοφιλής στις χρήστριες του TikTok; Μιλώντας στο περιοδικό Women's Health, η makeup artist Renée Loiz είπε ότι οι ψεύτικες φακίδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν το δέρμα να φαίνεται πιο νεανικό, υγιές και ηλιοφιλημένο, την ίδια στιγμή που καταφέρνουν να κρύψουν όλες τις άλλες ατέλειες του προσώπου -κυρίως την ακμή. «Οι φακίδες τείνουν να εμφανίζονται στις νεότερες ηλικίες μετά από έκθεση του προσώπου τους στον ήλιο, οπότε η προσθήκη τους στο πρόσωπό σας είναι ένας σίγουρος τρόπος να μιμηθείτε εκείνη την καλοκαιρινή λάμψη που όλες επιθυμούμε», δήλωσε η Loiz. 
Μια άλλη καλλιτέχνης μακιγιάζ, η Molly R. Stern, προσθέτει: «Οι ψεύτικες φακίδες δημιουργούν μια άμεση αίσθηση φρεσκάδας, νεότητας και καλοκαιρινής ανεμελιάς, οπότε εάν δεν μπορείτε να πάτε φέτος διακοπές μπορείτε να φέρετε τις διακοπές στο πρόσωπό σας. Απ’ την άλλη, αυτό το τρικ μακιγιάζ είναι πολύ πιο ενθαρρυντικό και στιλάτο από όλα τα άλλα “ψεύτικα” αξεσουάρ ομορφιάς -όπως τα νύχια, οι βλεφαρίδες ή τα ζωγραφισμένα φρύδια- χαρίζοντας σε κάθε γυναίκα που δεν θέλει να μακιγιάρεται έντονα με παχιές στρώσεις foundation και concealer για να κρύψει τις ατέλειές της, ένα ισχυρό και ταυτόχρονα απλό κίνητρο αυτο-αποδοχής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». 

THE BEAUTY TEAM