Πώς θα πετύχετε το τέλειο no-makeup look για όλο το καλοκαίρι

pos-tha-petuxete-to-teleio-no-makeup-look-gia-olo-to-kalokairi
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 07 ΜΑΙΟΥ 2021

Τρεις master makeup artists σας δείχνουν πώς να γιορτάστε την ελευθερία σας από τον Covid μέσα στην πιο ανάλαφρη καλοκαιρινή σας εικόνα.

Σε άλλες εποχές, το καλοκαιρινό μακιγιάζ μπορεί να ήταν πολύχρωμο, εντυπωσιακό και πολυδιάστατο, αλλά στην μετα-καραντίνα εποχή τα πάντα επιβάλλουν το «αόρατο» -no makeup- μακιγιάζ. Και τα «πάντα», αφορούν κυρίως την χρήση μάσκας που επιβάλλεται μέχρι να φύγει εντελώς από τη ζωή μας ο κορωνοϊός.  
«Αυτό το καλοκαίρι, η κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους του προσώπου από μια μάσκα προστασίας μπορεί να εξακολουθεί να σας κρατά μακριά από τα πλουμιστά μακιγιάζ που συνηθίζατε στο παρελθόν ή τις εξαιρετικά σέξι μπρονζέ παραλλαγές της όψης σας. Αλλά υπάρχει μια τεχνική, που μπορεί να σας κάνει να αστράφτετε από χαρά και αισιοδοξία ακόμη και εάν το τελικό αποτέλεσμα μοιάζει σα να μην έχετε φορέσει καθόλου μακιγιάζ», λέει o δημιουργός μακιγιάζ της Dior, Peter Philips. «Το no makeup μακιγιάζ, εκτός από το γεγονός ότι αναδεικνύει όλη τη φυσική σας λάμψη, είναι επίσης αρκετά πιο αποτελεσματικό και ασφαλές για την επιδερμίδα σας, όσο επιβάλλεται να φοράτε μάσκα μερικές ώρες την ημέρα».

Αν και η επίτευξη ενός μακιγιάζ που υπάρχει αλλά δεν... φαίνεται ακούγεται αρκετά απλή, εντούτοις το τέλειο no-makeup look απαιτεί μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική, και τα κατάλληλα βήματα με τα οποία εφαρμόζετε τις «αόρατες» υφές των προϊόντων.

«Στο no-makeup μακιγιάζ, η σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη», λέει η makeup artist της Chanel, Lucia Pica και συμβουλεύει: «Αν ταλαιπωρείστε από μαύρους κύκλους και σακούλες κάτω από τα μάτια, απλώστε μια ελαφριά κρέμα ματιών εκτελώντας ήπιο μασάζ για να τονωθεί η μικροκυκλοφορία και να μειωθεί το οίδημα. Μέχρι να απορροφηθεί καλά η κρέμα ματιών, απλώστε την ενυδατική σας επιλέγοντας μια φόρμουλα που δεν αφήνει ίχνος λιπαρότητας, μεταμορφώνοντας την επιδερμίδα σας σε έναν τέλειο καμβά». 

«Εάν η επιδερμίδα σας δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, μια κρέμα BB ή μια ενυδατική με χρώμα είναι αρκετή», λέει η celebrity μακιγιέζ Charlotte Tilbury. «Όμως, στην περίπτωση που θέλετε να κρύψετε κάποιες ατέλειες και χρειάζεστε τη βοήθεια μιας βάσης, επιλέξτε ένα προϊόν σε μορφή serum που έχει την πιο ανάλαφρη υφή η οποία εύκολα γίνεται ένα με την επιδερμίδα ή ένα cushion foundation, το οποίο θα απλώσετε με απαλές ταμποναριστές κινήσεις, χρησιμοποιώντας ένα σφουγγαράκι μακιγιάζ». 

«Το concealer είναι απαραίτητο», τονίζει ο Philips: «Είναι ένα προϊόν που έρχεται να ολοκληρώσει ιδανικά την αόρατη κάλυψη, όχι μόνο σβήνοντας τις ατέλειες κάτω από τα μάτια, αλλά και γύρω από τη μύτη, το άνω βλέφαρο και τις γωνίες των χειλιών, ώστε να εξαφανιστούν τυχόν κοκκινίλες και να δημιουργηθεί μια απόλυτα φυσική φωτεινότητα σε όλο το πρόσωπο». 

«Δώστε την σωστή έμφαση στο μακιγιάζ ματιών, αλλά πάντα σε nude τόνους», συμβουλεύει η Pica: «Μπορείτε να αφήσετε το μακιγιάζ των ματιών σας είτε στο αποτέλεσμα που δίνει το concealer, είτε να ενισχύσετε την εικόνα τους απλώνοντας επιπλέον μια σκιά με κρεμώδη υφή σε τόνο όσο το δυνατόν πιο κοντινό στον φυσικό τόνο του βλεφάρου σας. Για να κάνετε το βλέμμα σας να δείχνει πιο ανοιχτό και ξεκούραστο, απλώστε μια πιο ανοιχτή σκιά στην εσωτερική γωνία των ματιών σας, επιχειρώντας πολύ καλό blending. Επίσης, στο no-makeup μακιγιάζ, το ψαλιδάκι για βλεφαρίδες είναι must καθώς αυτόματα κάνει το βλέμμα να δείχνει πιο ανοιχτό. Τέλος, απλώστε μάσκαρα μόνο στις πάνω βλεφαρίδες και τιθασεύστε το σχήμα των φρυδιών σας με μια διάφανη μάσκαρα για φρύδια».

«Μπορεί για κάποιες ώρες της ημέρας η μάσκα να καλύπτει τα μάγουλα και τα χείλη σας, αλλά θα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που θα κυκλοφορείτε χωρίς αυτήν, απολαμβάνοντας το φαγητό σας σε ένα εστιατόριο ή πίνοντας το ποτό σας στο beach bar», λέει Tilbury. «Εκμεταλλευθείτε αυτές τις στιγμές απογειώνοντας το φυσικό χρώμα υγείας στα ζυγωματικά και χείλη σας με ένα κορυφαίο μυστικό για το τέλειο no-makeup look: χρησιμοποιήσετε ένα κρεμώδες blush, το οποίο θα απλώσετε ταμποναριστά με τα δάχτυλα, ψηλά στα ζυγωματικά από το κέντρο του προσώπου προς τα έξω, ώστε να γίνει ένα με την επιδερμίδα και να την ντύσει με φυσική, διάφανη λάμψη. Στα χείλη, η ιδανική παλέτα περιστρέφεται γύρω από τα nudes και τις διάφανες υφές που δίνουν ακόμη περισσότερη όψη φρεσκάδας στην εικόνα σας. Για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του φυσικού χρώματος των χειλιών, επιλέξτε ένα lip balm με χρώμα, το οποίο προσφέρει παράλληλα ενυδάτωση μεγάλης διάρκειας». 

THE BEAUTY TEAM