Ποιο είναι το must-have-hair-look για το φετινό καλοκαίρι

poio-einai-to-must-have-hair-look-gia-to-fetino-kalokairi
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΜΑΙΟΥ 2021

Από την Brigitte Bardot στα παλιά 60’s έως την Margot Robbie στα νέα 20’s, η μαύρη ρίζα επιστρέφει δριμύτερη στην μετα-Covid εποχή.

Δεν είναι καθόλου αστείο. Η μακρά περίοδος της καραντίνας εξαιτίας του κορωνοϊού έκανε την ανάγκη μόδα, αφού απ’ τη μια οι τακτικές επισκέψεις στο κομμωτήριο απαγορεύθηκαν ή μειώθηκαν αρκετά, ενώ απ’ την άλλη, πολλές προσπάθειες βαφής της ρίζας στο σπίτι αποδείχθηκαν μάταιες έως και τραγελαφικές -με αποχρώσεις ρίζας που ξεκινούσαν από μοβ και κατέληγαν σε πράσινο ή ρουμπινί. «Οι μαύρες ρίζες επιστρέφουν στο προσκήνιο πιο θεαματικά από ποτέ», διαβάζουμε στην ανοιξιάτικη έκδοση της αμερικανικής Vogue, και όλοι οι hair colorists συμφωνούν με αυτό: Μόλις τα  ξανθά μαλλιά συναντούν τα καστανά, ενώ κάπου στο βάθος υπάρχει μια μαύρη ρίζα, δημιουργείται εκ του φυσικού η τάση των 90’s, η οποία εκθείασε όλες τις χρωματικές διαστάσεις των μαλλιών, επειδή κολάκευε ένα ευρύ φάσμα χρωματικής απόχρωσης της επιδερμίδας του προσώπου. 

Σήμερα, σε μια περίοδο που όλα δείχνουν ότι ο Covid-19 θα αποτελέσει μια οδυνηρή ανάμνηση, αλλά και σε μια εποχή που όλες οι γυναίκες αγωνιούν να κυκλοφορήσουν ελεύθερες ξανά -και ενόψει καλοκαιριού- , οι σκούρες ρίζες σε ανοιχτόχρωμα μαλλιά είναι με διαφορά το νέο trend, οδηγώντας πολλούς hair stylists να την απογειώνουν. «Αυτή η τεχνική, που άθελά του δημιούργησε ο κορωνοϊός λόγω της μακράς παραμονής των μαλλιών χωρίς τις τακτικές επεμβάσεις χρώματος στις ρίζες, δεν κάνει τίποτε παραπάνω από το να δημιουργεί επιτηδευμένα, ένα βαμμένο χρώμα μαλλιών (συνήθως ξανθό ή ανοιχτό καστανό) σαν να έχει καιρό να βαφτεί!», λέει η διεθνούς φήμης hair colorist  Αθηνά Τζάνετ Κορώση. «Το πιο αναπάντεχο απ’ όλα, είναι ότι αυτό το look ταιριάζει απόλυτα με τον αέρα χαλαρότητας και ανεμελιάς που σηματοδοτεί η αναμονή για ένα καλοκαίρι Covid-free».
«Πρόκειται για ένα στιλ που μοιάζει αρκετά με το όμπρε, όπου οι άκρες των μαλλιών βάφονται σε ένα πιο ανοιχτό χρώμα. Η διαφορά είναι ότι εδώ βάφονται μόνο τα πρώτα εκατοστά των ριζών σε κάποια άλλη -συνήθως πιο σκουρόχρωμη- απόχρωση. Δηλαδή, το αποτέλεσμα μοιάζει σαν να έχετε να βάψετε τα μαλλιά σας για αρκετά μεγάλο διάστημα», λέει η Κορώση. 

Εντέλει, δεν είναι ξανθό, δεν είναι καστανό ούτε μαύρο, αλλά είναι ένας συνδυασμός όλων των αποχρώσεων στο ενδιάμεσο. Πάντως, αυτό το συναρπαστικό φλερτ μεταξύ ξανθού και καστανού, που συνταιριάζει αρμονικά όλες τις αποχρώσεις στο ενδιάμεσο, έχει αναδειχθεί εδώ και μερικά χρόνια ως η πιο must τάση, με εκατομμύρια γυναίκες στον πλανήτη (διάσημες και μη) να έχουν ερωτευτεί το συγκεκριμένο στιλ βαφής, συρρέοντας στα κομμωτήρια ή σπεύδοντας να προμηθευτούν τα απαραίτητα σύνεργα για να βάψουν μόνες τους τα μαλλιά τους στο σπίτι. 

THE BEAUTY TEAM