Bollywood confidential: τα μυστικά για πιο «ανοιχτό» και ταυτόχρονα «βαθύτερο» βλέμμα

bollywood-confidential-ta-mustika-gia-pio-anoixto-kai-tautoxrona-bathutero-blemma
ΤΡΙΤΗ, 11 ΜΑΙΟΥ 2021

Μια σούπερ σταρ της ινδικής κινηματογραφικής βιομηχανίας, έχει την «μαγική» τεχνική.

Υπάρχει ένας λόγος που στην Ινδία γενικότερα αλλά στο Bollywood ειδικότερα,  το μακιγιάζ των ματιών είναι το κυριότερο μέλημα κάθε γυναίκας. Πολλά χρόνια πριν έρθει ο κορωνοϊός στην δεύτερη μεγαλύτερη χώρα παγκοσμίως σε πληθυσμό (μετά την Κίνα), οι ανύπαντρες κοπέλες είχαν μονίμως καλυμμένο το πρόσωπό τους με πλουμιστά υφάσματα και χρυσοποίκιλτα τούλια, αφήνοντας μόνο τα μάτια τους να επιδεικνύουν την θηλυκή ομορφιά και την σαγήνη τους για κάθε ...υποψήφιο γαμπρό. 

«Μέσα από ένα ζευγάρι μεγάλα, έντονα και σαγηνευτικά μάτια, καθρεφτίζεται το σύνολο της εξωτερικής και εσωτερική ομορφιάς μιας Ινδής», λέει η Geetika Chakravarti, δημοφιλής ηθοποιός του Bollywood, αλλά παράλληλα, και μια από τις πιο επιδραστικές makeup artists σε όλο τον κόσμο. «Παρόλο που δεν είμαστε όλες ευλογημένες με μεγάλα και γοητευτικά μάτια, υπάρχει ένα μακιγιάζ που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το πιο θηλυκό βλέμμα, ακόμη και εάν κυκλοφορείτε με ένα πρόσωπο καλυμμένο από μια μάσκα Covid». 

Για όλες τις γυναίκες που έχουν μικρά μάτια και επιθυμούν να χαρίσουν στο βλέμμα τους μεγαλύτερη ένταση και μαγνητισμό, αλλά χωρίς να υπερβάλλουν με εξαντρίκ χρώματα ή σκοτεινές σκιές, οι συμβουλές της Geetika είναι ένα κι ένα, για να δημιουργήσετε μια πολύ συγκεκριμένη τεχνική μακιγιάζ ματιών σε πέντε απλά βήματα, την οποία μπορείτε να ακολουθήσετε εύκολα κι εσείς.

- «Ξεκινήστε με μικρές ταμποναριστές κινήσεις για να εφαρμόσετε μια ανάλαφρη σκιά ματιών στα βλέφαρά σας», λέει η Geetika. Η τεχνική αυτή σας δίνει πιο ομοιόμορφη εφαρμογή και το ανοιχτό χρώμα θα «ανοίξει» τα μάτια σας.

- Επιλέξτε μία σκιά ματιών που να είναι λίγο πιο σκούρα από τον φυσικό τόνο της επιδερμίδας των ματιών σας και εφαρμόστε το στις κόγχες (την εσοχή πάνω από το μάτι σας). Αυτό χαρίζει στα μάτια πιο καθαρές γραμμές.

- Επιλέξτε ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι ματιών (λευκό ή ανοιχτό ροζ) και εφαρμόστε το κατά μήκος της εσωτερικής γραμμής των βλεφάρων. «Το ανοιχτό χρώμα θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται μεγαλύτερα και θα καλύψει τυχόν κοκκινίλες. Για επιπλέον εφέ, χρησιμοποιήστε ένα μαύρο μολύβι ματιών στην επάνω γραμμή των βλεφάρων», συμβουλεύει η Geetika.

- «Μακριές βλεφαρίδες σημαίνει αυτόματα μεγαλύτερα μάτια», τονίζει η makeup artist. Χρησιμοποιήστε λοιπόν το ψαλιδάκι των βλεφαρίδων, φροντίζοντας πάντα να γυρνάτε τις βλεφαρίδες σας πριν εφαρμόστε τη μάσκαρα, ώστε να μην «σπάσουν».

- Ολοκληρώστε το look τονίζοντας τις βλεφαρίδες σας με μαύρη μάσκαρα. «Μετακινήστε το βουρτσάκι δεξιά κι αριστερά, προσδίδοντας περισσότερο όγκο κάθε φορά -τρεις έως τέσσερις κινήσεις αρκούν για να δώσουν το επιθυμητό αποτέλεσμα», λέει η Geetika.

THE BEAUTY TEAM