Λαιμός και μπούστο καλούν S.O.S. Εδώ και τώρα!

laimos-kai-mpousto-kaloun-sos-edo-kai-tora
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2021

Επιστημονικές συμβουλές για να βοηθήσετε το ντεκολτέ σας να αντισταθεί στους νόμους της βαρύτητας και της πρόωρης γήρανσης.

Τώρα που ξαναβγαίνετε ελεύθερες εκεί έξω -στην πιο όμορφη και αισιόδοξη εποχή του χρόνου- προσπαθώντας να ρουφήξετε όλη την ενέργεια που σας στέρησαν οι ατελείωτοι μήνες της καραντίνας, το πρόσωπό σας δεν πρέπει να είναι το αποκλειστικό επίκεντρο των προσπαθειών σας για μια τέλεια προστατευμένη εικόνα από τη γήρανση ή τον ήλιο. Επειδή θα κυκλοφορείτε όλο και περισσότερο «απογυμνωμένη» μέσα σε καλοκαιρινά ρούχα ή μαγιό, υπάρχει μια περιοχή που εάν την αμελείτε, σίγουρα θα προδώσει την ηλικία σας -ή ακόμη χειρότερα, να δείχνετε πιο ώριμη από την πραγματικότητα. Μιλάμε για την περιοχή που ξεκινά κάτω από το πιγούνι και τελειώνει λίγο πιο πάνω από το στήθος. 

«Η πλειοψηφία των γυναικών που με επισκέπτονται στο ιατρείο μου, μολονότι έχουν μάθει να φροντίζουν και να προστατεύουν καλά το δέρμα του προσώπου τους χρησιμοποιώντας αντηλιακό ευρέος φάσματος, αντιοξειδωτικά και ρετινοειδή, συχνά αμελούν το λαιμό και το στήθος τους», λέει η δερματολόγος Dr. Jennifer MacGregor, ιδρυτικό μέλος της κλινικής δερματολόγος Union Square Dermatology στο Μανχάταν. «Αυτό που πολλές γυναίκες ξεχνούν –ή δεν γνωρίζουν- είναι το δέρμα στο λαιμό και το ντεκολτέ είναι το πιο λεπτό στο σώμα τους μετά από εκείνο των ματιών. Γι’ αυτό και έχει την τάση να αναπτύσσει σημάδια γήρανσης γρηγορότερα από το πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζεται να δείξετε μεγάλη προσοχή και επιμέλεια στη φροντίδα της», λέει η δερματολόγος, συνεχίζοντας: «Ανατομικά παρουσιάζει τεράστιες διαφορές συγκριτικά με το πρόσωπο γιατί τόσο το χόριο, δηλαδή η βασική στιβάδα του δέρματος, όσο και η επιδερμίδα της είναι πιο λεπτά και εύθραυστα. Διαθέτει επίσης ελάχιστο υποδόριο λίπος, λιγότερους θύλακες τριχών, λιγότερους σμηγματογόνους και ιδρωτοποιούς αδένες, διαφορετική κυκλοφορία του αίματος και ανόμοια κατανομή των μελανοκυττάρων». 

Εξαιρετικά πιο ευαίσθητη και εύθραυστη από το πρόσωπο, εκ φύσεως επιρρεπής στην απώλεια ελαστικότητας και στην αφυδάτωση, αλλά και στην υπερμελάγχρωση και χωρίς σημαντικές δυνατότητες ανάπλασης, η επιδερμίδα του λαιμού και του ντεκολτέ από τη στιγμή που θα ξεκινήσει να φθείρεται, δεν έχει πολλές ελπίδες θεαματικής βελτίωσης. Αλλά η Dr. MacGregor έχει να δώσει μερικές συμβουλές που μπορούν να αντιστρέψουν τη φθίνουσα πορεία: «Φροντίστε να επεκτείνετε την εφαρμογή των ενυδατικών κρεμών και των αντιγηραντικών ορών κάτω από το πιγούνι, πάνω στο λαιμό και χαμηλά έως το ντεκολτέ. Εάν μιλάμε για μια πρωινή ρουτίνα μέσα στο καλοκαίρι, προσθέστε στο τέλος οπωσδήποτε αντηλιακή προστασία με SPF πάνω απο 30».

Η ειδικός δίνει σωστή εφαρμογή μιας αντιγηραντικής φόρμουλας ειδικά για την περιοχή του λαιμού: «Επιλέξτε ένα ενισχυμένο gel πολυπεπτιδίων με στοχευμένη δράση σύσφιξης και απλώστε το απαλά με τα δάχτυλα ξεκινώντας από το πιγούνι, συνεχίζοντας στη γραμμή του λαιμού, κατεβαίνοντας στην περιοχή του ντεκολτέ και καταλήγοντας προς τους ώμους. Επαναλάβετε τις κινήσεις με αντίστροφη φορά, αλλά κατά την επιστροφή προς το πιγούνι εκτελέστε μικρά ανοδικά χτυπήματα γέρνοντας πίσω το κεφάλι και τραβώντας το σαγόνι μπροστά ώστε να τεντωθεί πλήρως το δέρμα του λαιμού και του ντεκολτέ». 
Επίσης, σύμφωνα με την Dr. MacGregor, έπειτα από το μπάνιο ή το τοπικό πλύσιμο, ενυδατώνετε αμέσως τον λαιμό και το ντεκολτέ με ένα πλούσιο γαλάκτωμα σώματος, ή ακόμα καλύτερα με ένα θρεπτικό body butter με λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά, τα οποία ενισχύουν τη λειτουργία του προστατευτικού φραγμού, συσφίγγουν και συμβάλλουν στην ελαστικότητα του δέρματος, βελτιώνουν την υφή του, βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης λεπτών γραμμών και ρυτίδων, εξασφαλίζοντας ενυδάτωση μακράς διαρκείας.
«Σε κάθε περίπτωση, πρωί και βράδυ καθαρίζετε τον λαιμό και το ντεκολτέ το ίδιο σχολαστικά με το πρόσωπό σας ακολουθώντας την ίδια ακριβώς ρουτίνα: micellar water ή χλιαρό νερό, γαλάκτωμα με φυσικούς καθαριστικούς παράγοντες σε μορφή αφρού ή gel, και ολοκληρώστε με αντιγηραντικό ορό και κρέμα ενυδάτωσης». 

THE BEAUTY TEAM