Ποιος θα το φανταζόταν: η Kendall Jenner πάσχει από χρόνιο stress syndrome

poios-tha-to-fantazotan-i-kendall-Jenner-pasxei-apo-xronio-stress-syndrome-kendall-Jenner-pasxei-apo-xronio-stress-syndrome Tania Volobueva
ΤΕΤΑΡΤΗ, 12 ΜΑΙΟΥ 2021

Το αποκαλύπτει στη νέα σειρά βίντεο του καναλιού της Vogue στο YouTube, με τίτλο Open Minded.

«Ήμουν πολύ μικρή, σχεδόν τεσσάρων ή πέντε ετών. Η πρώτη κακή ανάμνηση που έχω από την παιδική μου ηλικία ήταν ότι συχνά υπέφερα από δύσπνοια. Και έτρεχα έντρομη στη μαμά μου ζητώντας της βοήθεια. Θυμάμαι ότι με πήγαιναν σε γιατρούς ώστε να εξετάσουν εάν είχα άσθμα ή κάτι παρόμοιο. Αλλά εκ των υστέρων, γνωρίζω ότι ήταν άγχος. Πολύ άγχος. Από μικρό παιδί», λέει η Kendall Jenner. 

Μιλώντας με αφοπλιστική ειλικρίνεια, η 25χρονη τηλεπερσόνα και μοντέλο, μεταμορφώνεται σε παγκόσμια influencer ψυχικής υγείας, επηρεάζοντας άμεσα και πολύ θετικά περισσότερους από 40 εκατομμύρια ενήλικες -μόνο στις ΗΠΑ-, που βιώνουν το «Σύνδρομο του Στρες», αλλά και όσους ένιωσαν τις επιπτώσεις του έντονου άγχους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του lockdown, τονίζοντας: «Με λένε Kendall και είμαι καλά». 

Στο πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του καναλιού της Vogue στο YouTube, με τίτλο «Open Minded», η Jenner συναντά κορυφαίους καθηγητές ψυχικής υγείας και κλινικούς ψυχολόγους με σκοπό να συζητήσει μαζί τους θέματα που αφορούν στο προσωπικό και κοινωνικό άγχος, όπως και στις ψυχικές διαταραχές που ξεκινούν από την παιδική ηλικία και ακολουθούν το άτομο στην ενηλικίωσή του, επηρεάζοντας δραματικά την υγεία του, την εικόνα του, αλλά και την επαγγελματική του πορεία. 
 

«Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, νομίζω, είναι να αποσταθεροποιηθώ από τα προσωπικά μου ζητήματα ψυχικής υγείας - ιδιαίτερα το άγχος που βίωσα σε έντονο ψυχοσωματικό επίπεδο από την παιδική μου ηλικία- και να επικεντρωθώ σ’ αυτό που βιώνουν όλοι σχεδόν οι άνθρωποι στον πλανήτη ειδικά μετά την έλευση του Covid», λέει η Jenner. «Αυτή η σειρά, το Open Minded, δρα σαν μεγεθυντικός φακός σε όλα τα προβλήματα ψυχικής υγείας που προκαλεί το στρες, ακόμη και για άτομα που ο κόσμος θεωρεί πως τα έχουν όλα: φήμη, χρήμα, ομορφιά. Φυσικά, θα υπάρξουν και άνθρωποι που θα πουν “μα, τι έχει να μας πει η Kendall Jenner, που  βγάζει εκατομμύρια με κάθε της ανάρτηση”, αλλά αυτό ακριβώς είναι που με οδήγησε να συνεργαστώ με το κανάλι της Vogue: Κάθε άνθρωπος, στο τέλος της ημέρας, έχει να αντιμετωπίσει τα ψυχικά τραύματά του, ανεξάρτητα από πόσα χρήματα έχει αποθηκεύσει στην τράπεζά του. Τα άσχημα συναισθήματα δεν γιατρεύονται με τον επιφανειακό πλούτο, παρά μόνο με την κατανόησή τους σε εσωτερικό επίπεδο και την κατάλληλη θεραπεία, η οποία δεν κοστίζει σχεδόν τίποτε. Αυτή η προσέγγιση, και η διέξοδος που θα αποκτήσετε, είναι ο μεγαλύτερος εσωτερικός σας θησαυρός. Και είναι αληθινά ανεκτίμητος».

THE BEAUTY TEAM