Ξέρατε ότι το κακάο βοηθάει στις αλλεργίες;

kakao
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 14 ΜΑΙΟΥ 2021

Σας δίνουμε άλλον ένα λόγο να ξεκινάτε την ημέρα σας με κακάο και να προτιμάτε σοκολάτες με υψηλή περιεκτικότητα σε αυτό.

Μπορεί ένα ζεστό κακάο να φαίνεται πιο λαχταριστό τον χειμώνα, αλλά εκτός του ότι είναι φουλ αντιοξειδωτικό και σας ωφελέι όλο το χρόνο, έχει και αντιαλλεργικές ιδιότητες, ό,τι πρέπει για όσους ταλαιπωρούνται από αυτή την εποχή. 

Συγκεκριμένα, το κακάο προκαλεί μείωση στη σύνθεση της ανοσοσφαιρίνης Ε (IgE), η οποία διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην αντίδραση υπερευαισθησίας τύπου 1 (ο τύπος 1 είναι γνωστός ως αντίδραση άμεσης υπερευαισθησίας, γιατί μπορεί να συμβεί μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από την έκθεση στο αλλεργιογόνο η οποία φανερώνει διάφορες αλλεργικές ασθένειες όπως αλλεργικό άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα, τροφική αλλεργία, και ορισμένους τύπους χρόνιας κνίδωσις και ατοπικής δερματίτιδας).

Σε μελέτη, μάλιστα, που έχει δημοσιευτεί το 2012 στο journal Pharmacologigal Research, βρέθηκε ότι όσα ζώα λάμβαναν και κακάο στη διατροφή τους, παρουσίαζαν χαμηλότερα επίπεδα ανοσοσφαιρίνης Ε, σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Συνεχίστε, λοιπόν, να απολαμβάνετε κακάο καθημερινά και προτιμήστε τη μαύρη σοκολάτα με περιεκτικότητα πάνω από 70% και προσέξτε να μην το παρακάνετε!