Δώστε βάση στα συνοδευτικά σας για καλύτερη σιλουέτα

sparaggia-solomos
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2021

Οι επιλογές που κάνουμε ως συνοδευτικό στο κυρίως μας μπορούν όχι μόνο να ανεβάσουν διατροφική αξία το πιάτο μας, αλλά και να συμβάλλουν στη βελτίωση της σιλουέτας μας.

Ο Μάιος τελειώνει, το καλοκαίρι είναι μπροστά μας κι επειδή το παρατεταμένο lockdown και το στρες της χρονιάς που πέρασε μπορεί να μας έχει αφήσει μερικά κιλά... δώρο, ήρθε η ώρα να αναλάβουμε δράση. Αν τα μερικά έξτρα κιλά σας προκαλούν δυσφορία, σας έχουν αχρηστέψει τη μισή σας γκαρνταρόμπα ή αν απλώς θέλετε να τα ξεφορτωθείτε γιατί σας άρεσε καλύτερα ο παλιός σας εαυτός, τώρα υπάρχει κάτι που μπορείτε να δώσετε βάση, χωρίς άγχος, για να έχετε αποτέλεσμα: τα συνοδευτικά. 

Οι πατάτες και το ρύζι φαντάζουν σαν μοναδικές επιλογές για να συνοδέψουμε κάτι, αλλά στην πραγματικότητα οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Κι όσο περισσότερο χρώμα έχουν, τόσο το καλύτερο. Φροντίστε, λοιπόν, να διευρύνετε τις επιλογές σας με:

Πολύχρωμα λαχανικά, πλούσια σε φυτικές ίνες, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Είτε ψητά, είτε ωμά, τα λαχανικά μπορούνα να ταιριάξουν ιδανικά με κρέας ή ψάρι και να βελτιώσουν διατροφικά το πιάτο σας. Το μπρόκολο, το καρότο, η ντομάτα, η λαχανίδα, το σέσκουλο είναι μερικές πολύ καλές επιλογές.

Πουρέ λαχανικών. Μια άλλη μορφή που μπορείτε να αξιοποιήσετε τα λαχανικά σας και τις βιταμίνες τους. Δοκιμάστε να τα κάνετε πουρέ, στη θέση πιθανών ζυμαρικών ή ρυζιού. 

Όσπρια, πλούσια σε σίδηρο, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες. Ποιος είπε ότι οι φακές και τα φασόλια μπορούν να μαγειρευτούν μόνο ως η κλασική σούπα; Βράστε τα, ρίξτε τους μπαχαρικά και συνδυάστε τα σε πιάτα με μελιτζάνες, ακόμη και κρέας!

Κινόα, με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ωμέγα-3. Είναι αδιαμφισβήτητα μια σούπερ τροφή, πλούσια σε πλήρη πρωτεΐνη, αλλά και σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και μπορεί να αντικαταστήσει επάξια το ρύζι σε ένα πιάτο. 

Γλυκοπατάτα με βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Αφήστε για λίγο στην άκρη τις συμβατικές πατάτες και απολαύστε στη θέση τους γλυκοπατάτα, η οποία εκτός του ότι μας παρέχει βιταμίνες, είναι και πρεβιοτική, χαρίζοντας τροφή στα καλά βακτήρια του εντέρου.