Μάθετε πόσα -περισσότερα- εκατομμύρια Botox έγιναν μετά τη λήξη της καραντίνας

mathete-posa-perissotera-ekatommuria-botox-eginan-meta-ti-liksi-tis-karantinas
ΔΕΥΤΕΡΑ, 17 ΜΑΙΟΥ 2021

Σύμφωνα με πρόσφατα επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο Covid-19 άλλαξε δραστικά τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται τις πλαστικές επεμβάσεις.

Πριν λίγες μέρες η Αμερικανική Εταιρεία Πλαστικών Χειρουργών (ASPS) κυκλοφόρησε τα ετήσια δεδομένα των που αφορούν τις αισθητικές επεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τα αποτελέσματα είναι τουλάχιστον συναρπαστικά. 
- Οι πλαστικοί χειρουργοί που είναι πιστοποιημένοι από το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας ανέφεραν ότι σταμάτησαν να διεξάγουν οποιουδήποτε είδους επέμβαση για για 8,1 εβδομάδες το 2020 εξαιτίας της καραντίνας, κάτι που ισοδυναμεί με μείωση του συνολικού κύκλου εργασιών κατά 15% ετησίως. 
Ο πρόεδρος της ASPS, Dr. Joseph Losee λέει: «Κοιτώντας μπροστά, αυτό που είναι ενδιαφέρον μετά τη λήξη της καραντίνας, είναι ότι σχεδόν όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί αναφέρουν υψηλότερη ζήτηση θεραπειών από ό,τι προ πανδημικών επιπέδων. «Πολλές γυναίκες, αλλά και αρκετοί άνδρες, πιστεύουν ότι έχουν “γεράσει” γρηγορότερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Και αυτό δεν είναι μια απλή υποψία που έχουν, αλλά μια πραγματικότητα, δεδομένου ότι το ισχυρό φορτίο στρες, φόβου και απομόνωσης που βίωσαν, είχε ραγδαία επίπτωση στην επιδερμίδα τους». 

- Η αναφορά της Αμερικανικής Εταιρείας Πλαστικών Χειρουργών επισημαίνει επίσης ότι ενώ το πρώτο κύμα της πανδημίας έφερε μεγαλύτερη ανάγκη στις γυναίκες να επιχειρήσουν μικρές και σχετικά απλές αισθητικές επεμβάσεις προσώπου λόγω των αυξημένων αναγκών της τηλεργασίας μέσω του Zoom, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι στο τέλος του δεύτερου κύματος της πανδημίας, οι χειρουργικές επεμβάσεις λιποαναρρόφησης ανέβηκαν πολύ ψηλά στη λίστα με τα ραντεβού των πλαστικών χειρουργών. «Ένα ακόμη γεγονός, που αποδεικνύει ότι η μακρά καραντίνα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις και στην γενικότερη εικόνα του σώματος», λέει ο Dr. Losee, δίνοντας την κατάταξη με τις 5 κορυφαίες ανάγκες που κλήθηκαν να λύσουν με χειρουργικές αισθητικές επεμβάσεις οι ειδικοί γιατροί τον τελευταίο μήνα -μόνο στις ΗΠΑ:

1. Ρινοπλαστική (352.555 επεμβάσεις) 
2. Χειρουργική βλεφάρων (352.112 επεμβάσεις) 
3. Facelift (234.374 επεμβάσεις) 
4. Λιποαναρρόφηση (επεμβάσεις) 
5. Αυξητική στήθους (193.073 επεμβάσεις) 

- Φυσικά, οι μη χειρουργικές επεμβάσεις προσώπου δεν σταμάτησαν να είναι περιζήτητες όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, με τον αριθμό των ελάχιστα επεμβατικών ενέσιμων θεραπειών -κυρίως Botox- να φτάνει στα 4 εκατομμύρια! 
Τα στατιστικά δεδομένα για το έτος 2019 (προ Covid) αναφέρουν ότι οι επεμβάσεις Botox δεν είχαν ξεπεράσει τα 1,5 εκατομμύρια -πάντα, μιλώντας για τις ΗΠΑ).
 

THE BEAUTY TEAM