Η «δίαιτα του μπικίνι» από τα πιο θρυλικά μοντέλα μαγιό και εσωρούχων

i-diaita-tou-mpikini-apo-ta-pio-thrulika-montela-magio-kai-esorouxon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2021

3 «πρωθιέρειες» της Victoria’s Secret και του Sports Illustrated, δίνουν τις συμβουλές τους.

«Ό,τι βλέπετε επάνω μου είναι 100% φυσικό, αλλά πρέπει να δουλέψω σκληρά για να παραμείνω σε φόρμα. Δεν υπάρχει μαγικό χάπι. Πιστέψτε με, αν υπήρχε, θα το ήξερα», δήλωσε η 30χρονη Stella Maxwell, ένα απο τα πιο δημοφιλή «αγγελάκια» στο χώρο της παγκόσμιας μόδας εσωρούχων και μαγιό.
«Εάν θέλετε να φοράτε μπικίνι μέσα σε ένα λεπτό σώμα, η πιο καλή λύση είναι να διατρέφεστε κατάλληλα καθημερινά. Και να γυμνάζεστε όσο περισσότερο μπορείτε μέσα στη βδομάδα». 

Η Stella, αποκαλύπτει στο λογαριασμό της τα διατροφικά μυστικά της: 

«Τρώω τα πάντα αλλά με μέτρο. Δεν νομίζω ότι είναι καλό να κόψω τίποτα 100% ή να κάνω κάποια τρελή διατροφή. Ποτέ δεν το πίστευα πραγματικά και νομίζω ότι το και το δικό σας σώμα σας θα ανταποκριθεί καλά αν κάνετε τον έλεγχο των μερίδων σας, τρόπο ζωής».
Για πρωινό, η Stella επιλέγει ομελέτα με ασπράδια, αβοκάντο, πλιγούρι βρώμης ή γκρανόλα και γιαούρτι. Το μεσημεριανό της γεύμα αποτελείται συνήθως από ένα φιλέτο ψαριού –«λατρεύω τον ψητό σολομό»- ή φιλέτο στήθους, και μια πράσινη σαλάτα στο πλάι. «Στο τελευταίο γεύμα της ημέρα, θα επιλέξω ξανά ψητή πρωτεΐνη και βραστά λαχανικά», λέει, ενώ για ενδιάμεσα σνακ επιλέγει να καταναλώνει ωμούς ξηρούς καρπούς, με έμφαση στι περισσότερο λιπαρές επιλογές –κάσιους, καρύδια και αμύγδαλα. «Είναι πραγματικά εθιστικοί», γράφει η Stella. 

Η 28χρονη Josephine Skriver, που καθιερώθηκε ως κορυφαίο sex symbol  μέσα από τις συνεργασίες της με την Victoria’s Secret και το περιοδικό Sports Illustrated, έχει τη δική της διατροφική φιλοσοφία πίσω από ένα τέλειο σώμα μέσα σε μπικίνι: «Δεν πιστεύω σε αυστηρές δίαιτες χωρίς υδατάνθρακες. Απλά διαγράψτε από τη ζωή σας τους απλούς υδατάνθρακες -δηλαδή γλυκά, παγωτά και ζάχαρη γενικότερα- και επενδύστε σε ινώδεις, σύνθετους υδατάνθρακες αργής πέψης, όπως το πλιγούρι βρώμης και όλα τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια, τα φρούτα και τα λαχανικά», λέει. 
Για να διατηρεί την εικόνα του σώματός της στεγνή από λίπος, η  καθημερινή διατροφή της Josephine περιλαμβάνει μια συνεπή επιλογή τροφών που είναι βιολογικά. «Αποφεύγοντας τα χημικά συντηρητικά, και επιλέγοντας προϊόντα που καλλιεργούνται προσεκτικά και φτάνουν στο πιάτο σας με σεβασμό στον άνθρωπο και τον πλανήτη, έχετε κάνει το πρώτο βήμα. Ο επόμενος στόχος σας είναι η μείωση των μερίδων που καταναλώνετε σε κάθε γεύμα. Τρίτο βήμα, η προσπάθειά σας να μασάτε αργά κάθε μπουκιά που βάζετε στο στόμα σας, επιτρέποντας στο στομάχι σας να πέμψει καλά τις τροφές, αποφεύγοντας τον μετεωρισμό. Τέλος, μοιράστε τα καθημερινά σας γεύματα σε 5 έως 6 μικρές μερίδες, αντί για 2 ή 3 μεγάλες», συμβουλεύει η Josephine.

«Το μπικίνι θέλει Pilates», λέει η 42χρονη σήμερα Marisa Miller, μια γυναίκα που τάραξε τον κόσμο της μόδας μαγιό και εσωρούχων την προηγούμενη δεκαετία με τις εμφανίσεις της στις πασαρέλες της Victoria’s Secret και τα εξώφυλλα στο  στο Sports Illustrated. «Μετά την προσεκτική διατροφή και τις μετρημένες μερίδες -πολλά μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα- η μέθοδος Pilates σμιλεύει το σώμα με ευχάριστες φυσικές κινήσεις. Τη λατρεύω επειδή επικεντρώνεται στην ενίσχυση του πυρήνα με προκλητικές ασκήσεις που στοχεύουν κάθε γωνία των κοιλιακών μου, της πλάτης και των γλουτών μου. Αν έχετε να επιλέξετε μια μόνο μέθοδο εκγύμνασης που οδηγεί σε ένα λεπτό και δυνατό σώμα, παράλληλα με επίπεδη κοιλιά μέσα σε λίγο χρόνο, αυτή είναι το Pilates», συμβουλεύει το θρυλικό top model.

THE BEAUTY TEAM