Η νέα ομορφιά: λιγότερα καλλυντικά, περισσότερος διαλογισμός

i-nea-omorfia-ligotera-kalluntika-perissoteros-dialogismos
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 21 ΜΑΙΟΥ 2021

Μια beauty guru εξηγεί τον τρόπο να ανανεώσετε ταχύτερα το σφρίγος και τη νεανικότητά σας στην μετα-Covid εποχή.

Την δύσκολη χρονιά που μας πέρασε, μια σειρά από influencers δεν σταμάτησαν να βομβαρδίζουν καθημερινά τους λογαριασμούς τους στα social media με συμβουλές για αυτοσχέδιες κούρες περιποίησης της επιδερμίδας, κουρέματος ή βαφής των μαλλιών στο σπίτι, διατροφικές οδηγίες και δίαιτες με super foods που εγγυώνται υγιές σώμα με λιγότερο λίπος, όπως και ρουτίνες γυμναστικής που θα τόνωναν τον σωματικό και ψυχικό σας αδιέξοδο μέσα στην καραντίνα. 
Όλα αυτά τα posts ήταν αληθινά εμπνευστικά, παρηγορητικά και ωφέλιμα, αλλά στην μετα-Covid εποχή που προβάλλει μετά τους εμβολιασμούς, φαίνεται πως αυτό που πρέπει να επιμείνετε όσο ποτέ είναι η καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς και ευεξίας σας. 

«Ενώ η ισορροπημένη διατροφή, ο ενεργός τρόπος ζωής και η κατάλληλη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας, υπάρχει ένα πράγμα που λείπει», λέει η Mayia Alleaume, φημισμένη makeup artist στο χώρο της μόδας, αλλά και ολιστική beauty & health guru στο Instagram, εξηγώντας: «Ο κορωνοϊός μπορεί να φεύγει σιγά-σιγά, αλλά τα σημάδια που άφησε στο σώμα, στο δέρμα, στο μυαλό και την ψυχή μας θα αργήσουν να ξεπεραστούν. Γι’ αυτό και πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να επουλωθούν όλες οι “πληγές” πιο γρήγορα, απολαμβάνοντας την εποχή της ελευθερίας μας στο έπακρο. Η φροντίδα της συναισθηματικής υγείας καθίσταται ζωτικής σημασίας για την αίσθηση και την εικόνα της ομορφιάς μας -μέσα και έξω. Και ένας τρόπος για να γίνει αυτό όσο το δυνατόν πιο γρήγορα είναι η ενσωμάτωση του διαλογισμού στην καθημερινή μας ρουτίνα». 

Η Alleaume συνεχίζει: «Παρ’ όλο που υπάρχει ένας σωρός από αντιρυτιδικές κρέμες και θαυματουργούς ορούς που λειαίνουν ή σβήνουν τις ρυτίδες, εξαφανίζουν την κούραση, και επαναφέρουν τη φρεσκάδα και τη νεανική λάμψη στην επιδερμίδα σας, φαίνεται ότι δεν δουλεύουν ικανοποιητικά αυτή την εποχή. Προφανώς, επειδή έχετε βιώσει τόσο πολύ στρες δεκαπέντε μήνες τώρα, κάτι που καθιστά κάθε ρουτίνα αντιγήρανσης, σχεδόν μάταιη». 

Αναφερόμενη σε πορίσματα πρόσφατης μελέτης ερευνητικής ομάδας του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, η Alleaume λέει: «Μια δεκάλεπτη ρουτίνα διαλογισμού είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία, που σας βοηθά να βρείτε τον δρόμο όχι μόνο για καλύτερη ψυχική υγεία, αλλά και για διαρκή διατήρηση της νεότητας από μέσα προς τα έξω. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι μετά από οκτώ βδομάδες καθημερινού διαλογισμού, οι μαγνητικές τομογραφίες των συμμετεχόντων αποκάλυψαν ότι οι μεταβολές που συμβαίνουν στη δομή του εγκεφάλου, βοήθησαν στην σταδιακή μείωση των στρεσογόνων συναισθημάτων, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη στην όψη του προσώπου, χάρη στη σταδιακή μείωση των συσπάσεων της επιδερμίδας εξαιτίας του μόνιμου στρες».

Η beauty guru συμβουλεύει να επενδύσετε περισσότερο στο διαλογισμό και λιγότερο στις καλλυντικές φόρμουλες, κρατώντας μόνο μερικές πολύ βασικές φόρμουλες, οι οποίες συνδυαστικά με τον διαλογισμό θα επαναφέρουν ταχύτερα την εικόνα και την διάθεσή σας σε ένα θετικό μετα-Covid mood. 
«Βασικός σκοπός σας πρέπει να είναι η εξουδετέρωση ή η μείωση των ζημιών σε κυτταρικό επίπεδο, με την ιδανική ρουτίνα αντι-στρες περιποίησης για κάθε περίπτωση και ηλικία να απαιτεί τη χρήση τριών μόνο βασικών προϊόντων: αντιοξειδωτικός ορός, κρέμα με Α-ρετινοειδή ή βιταμίνη C και υαλαουρονικό οξύ για τοπική χρήση. Απλώνετέ τα κάθε βράδυ πριν τον ύπνο, ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα στο πλαίσιο της φυσικής αποκατάστασης που συντελείται εκείνες τις ώρες από τον οργανισμό σας. Μέσα στις οκτώ ώρες που διαρκεί ένας βραδινός ύπνος, η συνέργεια αντιοξειδωτικού ορού και κρέμας με ρετινόλη βοηθά στη σταθεροποίηση των κυττάρων του δέρματος σε περιόδους στρες, ενισχύει δραστικά την άμυνά τους από ελεύθερες ρίζες και φλεγμονές και προάγουν την παραγωγή νέου κολλαγόνου», τονίζει η Alleaume.

THE BEAUTY TEAM