Πώς η 75χρονη Dolly Parton ανέδειξε το Botox ως το πιο ισχυρό φάρμακο κατά των ψυχικών ασθενειών

pos-i-75xroni-dolly-parton-anedeikse-to-botox-os-to-pio-isxuro-farmako-kata-ton-psuxikon-astheneion-75xroni-dolly-parton-anedeikse-to-botox-os-to-pio-isxuro-farmako-kata-ton-psuxikon-astheneion
ΔΕΥΤΕΡΑ, 24 ΜΑΙΟΥ 2021

Η διάσημη σταρ εξομολογείται

«Για να είμαι ειλικρινής, τίποτε δεν κατάφερε να θεραπεύσει την μακροχρόνια κατάθλιψή μου από το Botox», είπε η Dolly Parton ανάμεσα σε πολλές άλλες παρόμοιες δηλώσεις celebrities νεότερων γενεών -όπως η Kendall Jenner, η Chrissy Teigen, η Demi Lovato και η Mindy Kaling, εμφανιζόμενες όλες στην διαδικτυακή εκδήλωση «#WOW: Whole Health Includes Mental Health», με αφορμή τον παγκόσμιο Μήνα Ψυχικής Υγείας. 

Στα 75 της χρόνια, ο θρύλος της κάντρι μουσικής, μιλώντας για το στίγμα που σχετίζεται με την ψυχική ασθένεια είπε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Συχνά μου λένε ότι είμαι τόσο πολύ χαρούμενη για να είμαι αληθινή, αλλά για να είμαι ειλικρινής αυτό το οφείλω όχι τόσο στα αντικαταθλιπτικά φάρμακα, όσο στο Botox». 
Αλλά ακόμη και η 25χρονη Kendall Jenner, μαζί με την 28χρονη Demi Lovato, δεν απέκρυψαν στη διαδικτυακή εκδήλωση, ότι «...μια απλή επέμβαση Botox δεν έχει να κάνει μόνο με την εικόνα, όσο με την γενικότερη ψυχολογία και την καλή διάθεση που δημιουργεί η εικόνα σου στον καθρέφτη, όπως και εάν τον βλέπεις, τελικά». 

Και αυτά δεν είναι λόγια του «αέρα». Νέα έρευνα διαπιστώνει ότι οι χρήστες του Botox έχουν 40 έως 80% λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από κατάθλιψη. Η μελέτη που δημοσιεύθηκε πριν μερικές μέρες στα επιστημονικά περιοδικά Scientific Reports και SciTechDaily, αναφέρει ότι τα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την αντικαταθλιπτική επίδραση του Botox, αντλήθηκαν και μελετήθηκαν από μια τεράστια βάση δεδομένων δερματολόγων και πλαστικών χειρουργών, με τους 40.000 χρήστες εξ αυτών να δεχθούν να συμμετέχουν στην έρευνα. «Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα άτομα που λάμβαναν δόσεις Botox ανά 6 έως 8 μήνες, ανέφεραν σημαντικά λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης, σε ποσοστά που ξεκινούσαν από το 40% και έφταναν έως και το 88%, ανεξάρτητα από το σημείο του προσώπου στο οποίο εφαρμοζόταν η αλλαντοτοξίνη», αναφέρει η μελέτη.  
«Μέχρι τώρα γνωρίζατε ότι το Botox είναι ένα φάρμακο που προέρχεται από μια βακτηριακή τοξίνη (αλλαντοτοξίνη) και η οποία εγχέεται συνήθως με ενέσεις για να μειώσει την εμφάνιση των ρυτίδων, ουδετεροποιώντας πρόσκαιρα τη λειτουργία των μυών έκφρασης του προσώπου. Αλλά τα νεότερα δεδομένα, λένε ότι η χαλάρωση των έντονων γραμμών συνοφρυώματος στην περιοχή του μετώπου, επιδρά εξίσου θεραπευτικά σε έναν κόμβο νευρώνων ανατροφοδότησης του εγκεφάλου, οι οποίοι ενισχύουν τα αρνητικά συναισθήματα. Φαίνεται πια, ότι ο συγκεκριμένος μηχανισμός δράσης της αλλαντοτοξίνης εμφανίζει τα ίδια αντικαταθλιπτικά οφέλη ανεξάρτητα από το σημείο του προσώπου όπου εφαρμόζεται το Botox», δήλωσε ο επικεφαλής καθηγητής της μελέτης Dr. Ruben Abagyan, δικαιώνοντας επιστημονικά την μεταξύ σοβαρού και αστείου δήλωση της Dolly Parton.  

THE BEAUTY TEAM