Αδυνάτισμα, ευεξία, ομορφιά τώρα!

adunatisma-eueksia-omorfia-tora-tora-tora
ΤΡΙΤΗ, 25 ΜΑΙΟΥ 2021

Αυτοί είναι οι 3 πιο απλοί και γρήγοροι τρόποι για να απογειώσετε σώμα, δέρμα και διάθεση μετά την καραντίνα!

Ο κορωνοϊός αναποδογύρισε άσχημα τη ζωή πολλών ανθρώπων, αφού οι περισσότεροι αναγκάζονταν να εργαστούν από το σπίτι και να μην βγαίνουν από εκεί μέσα χωρίς ειδική άδεια μετακίνησης. Αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο τόσο στην αρνητική ψυχολογία, όσο και στην απόκτηση πολλών περιττών κιλών αλλά τώρα που ήρθε η στιγμή της πολυπόθητης ελευθερίας, τόσο η διάθεση όσο και το σώμα σας πρέπει να ανακάμψουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Δείτε πόσο εύκολα μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, με τη βοήθεια της Tali Spink, μιας επαγγελματία με Μάστερ στο personal training, τη διατροφολογία και το life coaching από το NLP University της Καλιφόρνιας.
 
«Αν αισθανθήκατε υπερβολικά καταπονημένη σωματικά και ψυχολογικά όλο αυτό το χρονικό διάστημα του εγκλεισμού, τα βήματα για μια ολική επανεκκίνηση σώματος, πνεύματος, δέρματος και ψυχολογίας δεν θα πρέπει να περιλαμβάνουν αυστηρές δίαιτες ή σκληρές προπονήσεις. Αλλιώς, θα στρεσάρετε ακόμη περισσότερο τον οργανισμό και τον εγκέφαλό σας», λέει η Spink. «Το να τρώτε καλύτερα αντί να τρώτε λιγότερο, το να διασκεδάσετε ενώ γυμνάζεστε ή το να χρησιμοποιείτε απολαυστικές θεραπείες αδυνατίσματος και σμίλευσης του σώματός σας, θα ενισχύσουν πολύ περισσότερο το κίνητρο και την εσωτερική σας δύναμη για ολική ανανέωση του σώματός σας και ανάκτηση της αυτοπεποίθησής σας ενόψει καλοκαιριού».

Το πρώτο βήμα αφορά στη διατροφή: «Aναβαθμίστε αμέσως τις διατροφικές συνήθειες που είχατε υιοθετήσει κατά τη διάρκεια της καραντίνας, επειδή η σωστή διατροφή είναι το κλειδί για ευεξία, αδυνάτισμα και η υγεία του δέρματος», λέει η Spink. «Αν παρατηρείτε σημάδια κυτταρίτιδας και θέλετε να κάνετε αυτά τα μικρά λακκάκια που έχουν σχηματιστεί στους μηρούς ή στους γλουτούς σας λιγότερο εμφανή, προσπαθήστε να πίνετε 8 ποτήρια νερό τη μέρα, να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, κάλιο και βιταμίνη C και να φροντίσετε τα πιάτα σας να είναι πλούσια σε άπαχες πρωτεΐνες, φτωχά σε απλούς υδατάνθρακες και ενισχυμένα με καλά λιπαρά οξέα. Ταυτόχρονα, περιορίστε την κατανάλωση ζάχαρης, αλατιού, αναψυκτικών, οινοπνεύματος και καφέ. Είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις παραπάνω συμβουλές, οι οποίες όχι μόνο θα σας αδυνατίσουν και θα σμιλεύσουν τις επίμαχες περιοχές, αλλά θα τονώσουν τον οργανισμό και τον εγκέφαλό σας». 

Το δεύτερο βήμα είναι η σωματική άσκηση: «Ακόμη και αν σας έχει λείψει το γυμναστήριο και οι αγαπημένες σας προπονήσεις, βάλτε στο νου σας ότι θα περάσει ακόμη λίγος καιρός για να συγχρωτιστείτε με ασφάλεια σε έναν τέτοιο κλειστό χώρο. Απ’ την άλλη, σύμφωνα με όλους τους ειδικούς, η σωματική άσκηση στη φύση μπορεί να προσφέρει πολύ πιο σημαντικά οφέλη στους μυς, στην καρδιά, στη σιλουέτα αλλά και στον εγκέφαλό σας», λέει η Spink, συμβουλεύοντας ότι τώρα που καλοκαίριασε, επισκεφθείτε σε καθημερινή βάση το πιο κοντινό σας πάρκο ή μια παραλία -εάν είστε από εκείνες τις τυχερές- συνδυάζοντας μερικές απλές ασκήσεις με το ίδιο το σωματικό σας βάρος. «Απλά, φροντίστε να δοκιμάζετε διαρκείς αυξομειώσεις στην ταχύτητα και στον αριθμό των επαναλήψεων ή να επιλέξετε διαφορετικά αθλήματα (τρέξιμο, ποδηλασία, βόλεϊ, κολύμπι) για να βοηθήσετε το σώμα σας να χάσει το περιττό βάρος, να κάνει λίπος και να τονωθείτε με πολύ διασκεδαστικό τρόπο», τονίζει η ειδικός.

Το τρίτο βήμα είναι το detox-massage: «Οι ευεργετικές ιδιότητες του μασάζ στην τόνωση του δέρματος και το αδυνάτισμα είναι γνωστές από αιώνες. Κινητοποιώντας τους ιστούς με μια παρατεταμένη επαφή του χεριού, διεγείρονται οι τοπικές ανταλλαγές μέσω του λεμφικού συστήματος και η θερμοκρασία των περιοχών αυξάνεται, ενεργοποιώντας την καλύτερη αιμάτωση και την αποσυμφόρηση των ιστών. Έτσι, το λίπος αποδεσμεύεται σταδιακά, το δέρμα λειαίνει, η όψη φλοιού πορτοκαλιού σβήνει και η αυτοπεποίθησή σας κορυφώνεται», τονίζει η Spink, προτείνοντας την εξής απολαυστική μέθοδο: «Εκτελέσετε ένα αργό και ήπιο μασάζ με κυκλικές κινήσεις επί 10 λεπτά στα σημεία που έχουν κυτταρίτιδα με τη βοήθεια κόκκων καφέ, την ώρα που απολαμβάνετε το μπάνιο σας. Η συγκεκριμένη θεραπεία κάνει το δέρμα απαλό και του χαρίζει ενυδάτωση, διευκολύνοντας παράλληλα την κυκλοφορία του αίματος και μειώνοντας την ορατή και αντιαισθητική όψη της κυτταρίτιδας. Κάθε βράδυ, προσθέστε μια ακόμη απολαυστική κούρα μασάζ με λάδι καρύδας χρησιμοποιώντας ένα ειδικό σκληρό σφουγγάρι στις περιοχές που έχετε κυτταρίτιδα. Απλώστε το λάδι καρύδας και ύστερα τρίψτε το χωρίς να το ξεβγάλετε, αφήνοντας τα συστατικά του να απορροφηθούν από το δέρμα και να δουλέψουν σε κυτταρικό επίπεδο τις ώρες που κοιμάστε».

THE BEAUTY TEAM