Η Marion Cotillard είναι η πρωθιέρεια της «τελετής» των 100 χρόνων του Chanel No. 5

i-marion-cotillard-einai-i-prothiereia-tis-teletis-ton-100-xronon-tou-chanel-no-5
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2021

Ανάμεσα σε δεκάδες celebrities παγκόσμιας εμβέλειας, η 45χρονη οσκαρική ηθοποιός ψηφίστηκε ως βασική πρωταγωνίστρια της μετάδοσης της φλόγας του πιο θρυλικού/θηλυκού αρώματος όλων των εποχών.

Έχοντας εξελιχθεί σε ένα πολιτιστικό εικονίδιο από μόνο του, το Chanel No. 5, είναι ένα άρωμα που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι, απλά, το πιο άμεσα αναγνωρίσιμο γυναικείο αντικείμενο του πόθου έναν αιώνα τώρα. 
Παρά τις διαχρονικά κολοσσιαίες διαφημιστικές  εκστρατείες του, το Chanel No. 5 έχει να υπερηφανεύεται για ένα πράγμα μέχρι σήμερα: αποτέλεσε το πιο αγαπημένο άρωμα ενός παγκόσμιου συμβόλου της θηλυκότητας, της Marilyn Monroe. Ωστόσο, από το 1952 όπου η Monroe το έκανε σύμβολο χάρη στη φράση της «δεν φορώ τίποτε άλλο όταν πέφτω για ύπνο, εκτός από πέντε σταγόνες Chanel No. 5», έως και σήμερα, έχουν περάσει ακριβώς 100 χρόνια από την  ημέρα που η Gabrielle Bonheur «Coco» Chanel έκανε την αλχημεία, πράξη. Όμως, εν έτει 2021, η φιλοσοφία παραμένει ίδια και αναλλοίωτη. 

Για να σηματοδοτήσει την 100ή επέτειο του αρώματος, ο οίκος Chanel ζήτησε από 6 εξέχουσες προσωπικότητες της νέας εποχής (από τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία, έως τα ΜΜΕ, την τηλεόραση και τον χορό), να ψηφίσουν την πιο οικεία αλλά και παράλληλα την πιο διορατικά εξελισσόμενη εικόνα μιας διασημότητας που θα μπορούσε να ενσαρκώσει με τον πιο εμβληματικό τρόπο την μεταλαμπάδευση της φιλοσοφίας του Chanel No. 5 στον επόμενο αιώνα. 

Η καθηγήτρια ψυχολογίας Laurie Santos, η κορυφαία μπαλαρίνα και χορογράφος Marie-Agnès Gillot, η υπερ-διαδραστική περσόνα της σύγχρονης κινεζικής τηλεόρασης Hung Huang, ο διαχρονικός συντάκτης μόδας του Vanity Fair Graydon Carter και ο διεθνής χορευτής Lil Buck, ψήφισαν, και ανακήρυξαν νικήτρια την Marion Cotillard.

Τα βασικά συστατικά της ιδιοσυγκρασίας της Γαλλίδας ηθοποιού, μοντέλου και τραγουδίστριας, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται ο πηγαίος αισθησιασμός, η κρυστάλλινη ομορφιά της, το σαγηνευτικό μειδίαμά της, όπως και τα vibes που προκαλεί με κάθε της εμφάνιση στο σινεμά ή στα κόκκινα χαλιά, οδήγησαν τις ψήφους των ειδικών στην ανακήρυξή της ως πρωθιέρεια της μετάδοσης της φλόγας του πιο θρυλικού-θηλυκού αρώματος όλων των εποχών. Μια φήμη, που θα ακολουθεί την Marion Cotillard ακόμη και έναν αιώνα μετά...

THE BEAUTY TEAM