Δώρα με λουλούδια για όλες τις περιστάσεις

louloudia
ΤΕΤΑΡΤΗ, 26 ΜΑΙΟΥ 2021

Τα λουλούδια είναι από τα πιο όμορφα δώρα της φύσης. Τα λουλούδια είναι απαραίτητα στην ζωή μας και μπορούν με πολλούς τρόπους να την κάνουν πιο όμορφη. Έχουν μεγάλη σημασία και αξία και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφορετικούς σκοπούς.

Τα λουλούδια, εκτός από το να ομορφύνουν κάθε χώρο, διαθέτουν και αλλά εκπληκτικά οφέλη από τα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε εσείς ή ο ξεχωριστός σας παραλήπτης. 

Γιατί να χαρίσετε ως δώρο λουλούδια;

Δείτε τα οφέλη του να στέλνετε λουλούδια ως δώρο και ανακαλύψτε τον σημαντικό ρόλο στην ζωή μας, αυτής της ομορφιάς της φύσης:

Η ιατρική έχει αναγνωρίσει τις θεραπευτικές ιδιότητες των λουλουδιών εδώ και πολύ καιρό, χρησιμοποιώντας τα σε μεγάλο βαθμό για την θεραπεία ασθενειών. Έτσι, τα λουλούδια χρησιμοποιούνται ως θεραπευτική επιλογή καθώς αρκετά άνθη της φύσης έχουν αρκετές φυσικές ιατρικές ιδιότητες χωρίς να έχουν παρενέργειες. 

Ένα μπουκέτο με πολύχρωμα ή μονόχρωμα λουλούδια σε ένα βάζο ή μία σύνθεση με διάφορα λουλούδια μπορούν να διακοσμήσουν υπέροχα κάθε χώρο για να απολαύσετε μία ξεχωριστή περίσταση ή για να υποδεχθείτε τους αγαπημένους σας.  

Τα λουλούδια μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση του ανθρώπου και να φέρουν ένα χαμόγελο σε κάθε πρόσωπο. Επίσης, έχουν την ιδιότητα να θεραπεύσουν τα αρνητικά συναισθήματα των ανθρώπων και να τα μετατρέψουν σε θετικά συναισθήματα.

Μαζί με τα φυτά υπάρχουν και αρκετά λουλούδια που καθαρίζουν τον αέρα του χώρου σας, απομακρύνοντας τις βλαβερές ουσίες της ατμόσφαιρας. Οι ζέρμπερες, οι κάλλες και οι μπρομέλιες είναι μερικά από αυτά τα χρήσιμα λουλούδια.

Αρκετά λουλούδια όπως τα τριαντάφυλλα, οι υάκινθοι, τα γαρύφαλλα διαθέτουν φυσικά αρώματα προσθέτοντας έτσι έντονες ή πιο γλυκές ευωδιές σε ένα δωμάτιο βοηθώντας έτσι στην ηρεμία και στην χαλάρωση. 

Το χρώμα είναι ένας βασικός παράγοντας να επιλέξετε ένα λουλούδι καθώς ένα χρυσάνθεμο, ένα ηλιοτρόπιο ή ένα μπουκέτο με ίριδες σε έντονες και λαμπερές αποχρώσεις θα φωτίσουν κάθε χώρο προσθέτοντας φρεσκάδα και ομορφιά.

Τα λουλούδια χρησιμοποιούνται τα τελευταία χρόνια στην προετοιμασία φαγητού. Προστίθενται σε τρόφιμα για την παροχή χρώματος, αρώματος και γεύσης. Χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σε σαλάτες, επιδόρπια και κύρια πιάτα. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή τσαγιού και κρασιών. Τα λουλούδια που θεωρούνται βρώσιμα γενικά είναι το χρυσάνθεμο, ο ηλίανθος, το τριαντάφυλλο κλπ.

Τέλος, τα λουλούδια βοηθούν στην υγεία του ανθρώπου καθώς σύμφωνα με μελέτες έχει αποδειχθεί ότι μπορούν να μειώσουν την αρτηριακή πίεση, να μειώσουν τα συναισθήματα του πόνου και του άγχους, καθώς και να βοηθήσουν στην κόπωση.

Τα λουλούδια αντιπροσωπεύουν και συμβολίζουν πολλά συναισθήματα όπως ευτυχία, χαρά, αγάπη, θετική ενέργεια και άλλα βοηθώντας να εκφράσουμε τις σκέψεις μας και τις ευχές μας με εύκολο τρόπο σε όλο τον κόσμο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λουλούδια σε διάφορες περιστάσεις και να κάνουμε τις ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας πιο ιδιαίτερες. 

Περιστάσεις που στέλνουμε λουλούδια

Βρείτε παρακάτω μερικές ιδέες για λουλούδια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε κάθε ξεχωριστό γεγονός της ζωής σας και θα βοηθήσουν να γιορτάσετε μαζί με τους αγαπημένους σας κάθε φύλου ή ηλικίας.

Αγίου Βαλεντίνου
Η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η γιορτή του έρωτα και γιορτάζεται σε κάθε σημείο του κόσμου στις 14 Φεβρουαρίου. Είναι η ιδανική ημέρα για ανταλλαγή δώρων και να εκφράσετε την αγάπη και τα ρομαντικά σας συναισθήματα στον ξεχωριστό σας παραλήπτη. Μπορείτε να γιορτάσετε με το άλλο σας μισό είτε βρίσκεστε μαζί είτε είστε μακριά με ένα δώρο που θα το λατρέψει και θα νιώσει ότι τον σκέφτεσαι. Ακολουθούν μερικές προτάσεις με τα καλύτερα δώρα για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου που μπορείτε να χαρίσετε στον/στην σύντροφό σας.

Τι πιο όμορφο να εκφράσετε τα βαθύτερα συναισθήματα σας την ερωτική αυτή ημέρα από ένα κόκκινο ή εκατό πανέμορφα τριαντάφυλλα. Η ομορφιά και η ρομαντική εμφάνιση του τριαντάφυλλου είναι ένα πολύτιμο δώρο για να γιορτάσετε τον έρωτά σας. Μπορείτε να επιλέξετε εντυπωσιακές συνθέσεις σε σχήμα καρδιάς, εκπληκτικά κουτιά με τριαντάφυλλα και διαμαντάκια, είτε μία υπέροχη σύνθεση με τριαντάφυλλα Forever σε διάφορες αποχρώσεις και να μοιράσετε χαμόγελα στον/στην αγαπημένο/η σας.  Επίσης ένα μπουκέτο με κομψά λίλιουμ και ορχιδέες σε συνδυασμό με ένα κουτί σοκολατάκια και ένα μπουκάλι σαμπάνια είναι ένα δώρο που θα λατρέψει το άλλο σας μισό. 

Δώρα για την Γιορτή της Μητέρας
Η γιορτή της μητέρας γιορτάζεται σχεδόν σε όλο τον κόσμο την δεύτερη Κυριακή του Μάη και σκοπό έχει να της δείξετε την αγάπη και τον σεβασμό σας και να την ευχαριστήσετε για την φροντίδα και την αφοσίωσή της σε εσάς. Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω προτάσεις μας για να βρείτε το κατάλληλο δώρο για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας στην μητέρα σας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε το τέλειο δώρο και να εκπλήξετε την αγαπημένη σας μητέρα. 

Μπορείτε να ομορφύνετε την ημέρα της αγαπημένης σας μητέρας με ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα σε διάφορες αποχρώσεις ή ένα μεικτό μπουκέτο που περιλαμβάνει διάφορα λουλούδια εποχής. Τα λουλούδια για την γιορτή αυτή έχουν θηλυκό χαρακτήρα. Ροζ, λευκά ή κόκκινα τριαντάφυλλα, τουλίπες, γαρίφαλα ή ανοιξιάτικα λουλούδια είναι η καλύτερη επιλογή.  Ένα φυτό εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου θα προσθέσει μία πινελιά φρεσκάδας στο σπίτι ή στο μπαλκόνι, θα βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα και θα δημιουργήσουν ένα ζεστό περιβάλλον. Βρείτε στο κοντινό σας ανθοπωλείο ή στο διαδίκτυο υπέροχα πράσινα ή ανθισμένα φυτά για να διαλέξετε. Κομψές ορχιδέες, μυρωδάτες γαρδένιες, κλασικές τριανταφυλλιές και παραδοσιακές ορτανσίες είναι μερικά από τα πιο δημοφιλή φυτά για την γιορτή της μητέρας. Μία άλλη καταπληκτική ιδέα δώρου για την μητέρα σας είναι μία σύνθεση με πανέμορφα Forever τριαντάφυλλα ή λουλούδια/σαπούνια τοποθετημένα σε ένα εκπληκτικό γυάλινο βάζο, ένα όμορφο κουτί δώρου ή μία ιδιαίτερη βάση έτσι ώστε να απολαύσει το δώρο σας για πολύ καιρό μετά την γιορτή της.

Δημοφιλή δώρα γενεθλίων
Τα γενέθλια είναι η καλύτερη ευκαιρία για να στείλετε μοναδικά και ιδιαίτερα δώρα μαζί με τις ευχές σας στα αγαπημένα σας πρόσωπα όπου και αν βρίσκονται. Βρείτε δώρα γενεθλίων όπως τούρτες, λουλούδια, μπαλόνια, φυτά και προσθέστε περισσότερη διασκέδαση στον εορτασμό των γενεθλίων των αγαπημένων σας.

Εάν δεν είστε σίγουροι ποιο είδος λουλουδιού να στείλετε τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια γενεθλίων:  Ένα μπουκέτο ή ένα καλάθι με τριαντάφυλλα, παιώνιες, λίλιουμ, χρυσάνθεμα, τουλίπες και ορχιδέες είναι από τα λουλούδια που μπορούν να εντυπωσιάσουν κάθε άντρα και γυναίκα. Δεν υπάρχει γιορτή γενεθλίων χωρίς τούρτα καθώς είναι το χαρακτηριστικό γλυκό των γενεθλίων. Μπορείτε να βρείτε σε ένα ανθοπωλείο κοντά σας τα ιδανικά λουλούδια για τα γενέθλια και να τα συνδυάσετε με μία νόστιμη τούρτα στην αγαπημένη γεύση (σοκολάτα, βανίλια, φράουλα, καραμέλα κλπ) και σχήμα (στρογγυλό, καρδιά, με όνομα) του αγαπημένου σας. 

Ένα καλάθι με φρούτα εποχής ή μία ιδιαίτερη σύνθεση με γκουρμέ προϊόντα, αλλαντικά, τυριά σε συνδυασμό με κρασιά και μπύρες είναι μία ιδέα δώρου που σίγουρα θα εκπλήξει ευχάριστα άντρες και γυναίκες.

Αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι δώρο να επιλέξετε για τα γενέθλια ενός αγαπημένου σας προσώπου μπορείτε να επιλέξετε με βάση το φύλο του αγαπημένου σας. Βρείτε παρακάτω μερικές ιδέες για δώρα γενεθλίων που μπορεί να ταιριάξουν στον παραλήπτη σας είτε είναι άντρας είτε γυναίκα. 

Δώρα γενεθλίων για άντρες
Οι άντρες παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας. Η συνεχής αγάπη, υποστήριξη και καθοδήγησή τους κάνουν τη ζωή μας καλύτερη από κάθε άποψη. Γιορτάστε τα γενέθλια τους με εκπληκτικά δώρα γενεθλίων που είναι κατάλληλα για κάθε τύπο άντρα. Είτε πρόκειται για τον σύζυγο, τον αδερφό, τον φίλο ή τον πατέρα σας θα σας βοηθήσουμε να βρείτε λουλούδια και δώρα για κάθε τύπο άντρα, από τον λάτρη του vintage αυτοκινήτου έως αυτόν που αγαπάει να ασχολείται με τον κήπο.

Πρώτα από όλα ένα μπουκέτο με τα αγαπημένα λουλούδια στο αγαπημένο χρώμα του είναι πάντα μία καλή ιδέα δώρου καθώς όλοι αγαπούν τα φρέσκα λουλούδια και είναι ένας όμορφος τρόπος για να ευχηθείτε χρόνια πολλά. Τα πιο δημοφιλή λουλούδια για έναν άντρα είναι τριαντάφυλλα, ίριδες, χρυσάνθεμα, ηλιοτρόπια, και γαρύφαλλα σε μπλε/λιλά, κίτρινες και πορτοκαλί αποχρώσεις.

Κάντε το εορταζόμενο πρόσωπο να νιώσει περισσότερο ξεχωριστός συνοδεύοντας τα λουλούδια σας με ένα χαρούμενο μπαλόνι γενεθλίων, ένα χαριτωμένο αρκουδάκι ή ένα κουτί σοκολατάκια. Πρωτότυπες συνθέσεις με φυτά εποχής σε πρακτικές βάσεις που θα απολαύσει για πολύ καιρό, ένα μπονσάι φυτό που θα ομορφύνει το γραφείο του, ένα ανθισμένο φυτό εποχής ή μία ελιά για το μπαλκόνι του είναι υπέροχα δώρα για τον ξεχωριστό άντρα της ζωής σας.

Αν είναι λάτρεις της διασκέδασης και αγαπάει την καλή παρέα τότε ένα ιδιαίτερο μπαουλάκι με λουλούδια και τα αγαπημένα του ποτά, ουίσκι, τζιν, βότκα κλπ ή μία ξύλινη βάση με σκάκι/τάβλι που περιέχει ένα εξαιρετικό μπουκάλι κρασί σίγουρα θα τον εντυπωσιάσει και θα το απολαύσει με τους αγαπημένους του την ημέρα των γενεθλίων του.

Δώρα γενεθλίων για γυναίκες
Είτε πρόκειται για δώρο γενεθλίων για την φίλη σας, για την αδερφή σας, την μητέρα ή την σύζυγό σας οι παρακάτω προτάσεις μας για δώρα γενεθλίων θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο δώρο για την αγαπημένη σας. 

Το τριαντάφυλλο είναι το αγαπημένο λουλούδι των περισσότερων γυναικών σε όλο τον κόσμο οπότε ένα μπουκέτο ή ένα καλάθι με πανέμορφα τριαντάφυλλα στην αγαπημένη απόχρωση της παραλήπτριάς σας σίγουρα θα μοιράσει χαμόγελα ευτυχίας στο πρόσωπό της. Προσθέτοντας ένα κουτί σοκολατάκια ή ένα αρκουδάκι σίγουρα θα την κάνει να νιώσει ξεχωριστή.

Τα κοσμήματα είναι τα απαραίτητα αξεσουάρ που λατρεύουν οι γυναίκες κάθε ηλικίας και στυλ οπότε επιλέξτε ένα υπέροχο κολιέ, ένα βραχιόλι ή ένα κόσμημα για το λαιμό σε διάφορα σχέδια ή χρώματα και να είστε σίγουροι ότι το ξεχωριστό σας δώρο θα την ενθουσιάσει και θα την κάνει να νιώσει όμορφα. 

Αν γνωρίζεις την προσωπικότητα και το στυλ της αγαπημένης σου παραλήπτριας τότε ένα κομψό κουτί δώρου με το αγαπημένο της άρωμα και υπέροχα λουλούδια εποχής είναι ένα δώρο που σίγουρα θα εντυπωσιάσει την παραλήπτριά σας την ξεχωριστή αυτή ημέρα.

Λουλούδια για Γέννηση
Αν επιθυμείτε να ευχηθείτε «να σας ζήσει» στους νέους γονείς και να καλωσορίσετε το νέο μωρό που μόλις ήρθε στον κόσμο τότε μία σύνθεση ή ένα μπουκέτο με υπέροχα φρέσκα λουλούδια είναι ο ιδανικός τρόπος για να ευχηθείτε. Βρείτε παρακάτω μερικές ιδέες για να επιλέξετε το κατάλληλο δώρο για το νέο μωρό.  Πρώτα από όλα μάθετε το φύλο του μωρού. Τι να επιλέξω αν είναι αγόρι ή κορίτσι ή δίδυμα!

Παραδοσιακά αν είναι κορίτσι μία σύνθεση με λουλούδια σε ροζ/φούξια αποχρώσεις θα ήταν τέλεια ενώ αν είναι αγόρι, τότε τα μπλε χρώματα θα ήταν μια υπέροχη επιλογή. Επίσης αν είναι δίδυμα μπορείτε να συνδυάσετε μία σύνθεση με πανέμορφα πολύχρωμα λουλούδια που θα εντυπωσιάσουν. 

Μία ροζ σύνθεση ή ένα μπουκέτο με λίλιουμ, ορχιδέες, τριαντάφυλλα, λυσίανθους και άλλα λουλούδια σε γλυκές αποχρώσεις είναι ένας όμορφος τρόπος να ευχηθείτε για το νεογέννητο κοριτσάκι.

Από την άλλη ένα καλάθι ή ένα μπουκέτο με φρέζιες, υάκινθους, τριαντάφυλλα και άλλα λουλούδια εποχής σε έντονες μπλε/μωβ αποχρώσεις θα σας βοηθήσει να στείλετε τις ευχές σας στο νεογέννητο αγοράκι. Τοποθετώντας τις συνθέσεις με τα λουλούδια και τα φυτά σε χαρούμενες και παιδικές βάσεις που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά αργότερα, είναι ένας όμορφος τρόπος να εντυπωσιάσουν γονείς και μωρό. Επίσης αν είναι δίδυμα μπορείτε να συνδυάσετε μία σύνθεση με πανέμορφα πολύχρωμα λουλούδια που θα εντυπωσιάσουν.

Μία τουρτο-σύνθεση μαζί με ένα αρκουδάκι, ή ένα διασκεδαστικό μπαλόνι είναι ένα πρακτικό δώρο για τις πρώτες ημέρες του μωρού ή των διδύμων που θα μοιράσει χαμόγελα στους γονείς και στο μωρό. Ένα ή δύο φυτά όπως μίνι τριανταφυλλιές, ορτανσίες ή ορχιδέες που θα μεγαλώνουν μαζί με το μωρό είναι μια ακόμη μια καλή ιδέα δώρου που θα ενθουσιάσουν τους γονείς.

Δώρα για Ονομαστική εορτή
Σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία, κάθε μέρα του χρόνου είναι αφιερωμένη στη μνήμη ενός Αγίου. Στην Ελλάδα και σε μερικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, οι άνθρωποι παίρνουν το όνομά τους από έναν Άγιο οπότε θεωρούν αυτή την μέρα ξεχωριστή. Είναι μία καλή ευκαιρία να γιορτάσουν μαζί με τους αγαπημένους τους και να χαρίζουν δώρα μαζί με τις ευχές τους.

Τα πιο δημοφιλή δώρα για να στείλετε στους αγαπημένους που γιορτάζουν το όνομά τους είναι τα ακόλουθα:

Είτε πρόκειται για άντρες, είτε για γυναίκες μία σύνθεση με τριαντάφυλλα και διάφορα λουλούδια σε ένα καλάθι ή σε ένα όμορφο κουτί είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τον εορταζόμενο και θα ομορφύνει τον χώρο του.

Μία σύνθεση με μπαμπού, μπονσάι ή με ορχιδέες θα προσθέσει μία εξωτική πινελιά σε κάθε δωμάτιο ενώ μία γλάστρα με μία μίνι τριανταφυλλιά, μία ελιά ή ένα ανθισμένο φυτό εποχής θα χαρίσει χρώμα και φρεσκάδα στον κήπο ή στο μπαλκόνι του αγαπημένου σας παραλήπτη.

Μία τούρτα, ένα καλάθι με γλυκές νοστιμιές, σοκολατάκια και μπισκότα ή ένα κουτί με το αγαπημένο γλυκό του παραλήπτη σας είναι το ιδανικό δώρο για να ευχηθείτε χρόνια πολλά.

Επίσης ένα καλάθι με γκουρμέ προϊόντα, ένα μπουκάλι κρασί ή μία σύνθεση σε κουτί ή μπαουλάκι με το αγαπημένο ουίσκι, τζιν, βότκα ή άλλο ποτό του εορταζόμενου θα βοηθήσει στην διασκέδαση της ημέρας.


Στο ηλεκτρονικό μας ανθοπωλείο www.anthemionflowers.com θα βρείτε το τέλειο δώρο με λουλούδια για όποια περίσταση επιθυμείτε, με πάνω από 700 συνθέσεις λουλουδιών θα βρείτε σίγουρα αυτό που σας ταιριάζει.