3 κόλπα για λιγότερες θερμίδες

katepsugmenes-fraoules
ΤΡΙΤΗ, 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Θέλετε να διατηρήσετε το βάρος σας ή να χάσετε λίγα κιλά, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε ριζικές αλλαγές; Ιδού κάποια κόλπα που θα βοηθήσουν.

Η μόνιμη απώλεια βάρους και η δημιουργία υγιούς σιλουέτας σίγουρα απαιτεί προσπάθεια, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση. Αν, ωστόσο, θέλετε απλώς να διατηρήσετε τα κιλά σας ή να χάσετε 1-2 κιλά χωρίς κόπο, δοκιμάστε να μειώσετε τις επεξεργασμένες τροφές, να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά και να εφαρμόσετε τα παρακάτω... κόλπα.

Δοκιμάστε παγωμένες φράουλες αντί για παγωτό: Τα παγωτά είναι πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη, άρα και σε θερμίδες. Αν θέλετε κάτι δροσερό για επιδόρπιο, δοκιμάστε να παγώσετε φράουλες στην κατάψυξη κι έπειτα να τις χτυπήσετε στο μούλτι. Προσθέστε και λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης και ξηρούς καρπούς και είστε έτοιμοι! 

Προτιμήστε ασπράδι αντί για κρόκο: Ο κρόκος είναι πλούσιος σε λιπαρά, φτάνοντας τις 75 θερμίδες και τα 5 γραμμάρια λίπους. Το ασπράδι από την άλλη έχει μόλις 15 θερμίδες και καθόλου λιπαρά. Μπορεί να έχει χαμηλότερη διατροφική αξία σε σχέση με τον κρόκο, αλλά αν τρώτε ομελέτα συχνά, ήρθε η ώρα να αξιοποιήσετε περισσότερο το ασπράδι. 

Φάτε ψάρι αντί για κρέας: Ειδικά αν τρώτε κρέας πάνω από 1 φορά την εβδομάδα, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε τουλάχιστον τη μια φορά με ψάρι. Σκεφτείτε ότι μια μερίδα 75 γραμμαρίων ψητής μπριζόλας φτάνει τις 230 θερμίδες και τα 14 γραμμάρια λίπους, ενώ η ίδια ποσότητα σε μπακαλιάρο μας δίνει 80 θερμίδες και 12 γραμμάρια λίπους.